حمیدرضا رخشانی گفت: در کل کشور رشد موالید در حال کاهش است اما در سیستان و بلوچستان این شاخص در حال افزایش است و این رشد جمعیت تمام شاخصها را تحت تاثیر قرار می دهد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان، رخشانی در جلسه شورای معاونین اداره کل با مدیران و روسای ادارات آموزش و پرورش استان، اظهار کرد: پیش بینی انجام شده براساس نرخ موالید در پنج سال گذشته نشان میدهد که تا سال ۱۴۰۵ حداقل یک میلیون و صد هزار نفر دانش آموز در استان خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه هر سال ۶۰ هزار نفر به جمعیت دانش آموزی استان افزوده میشود، گفت: این بدان معناست که سالانه به ۲۳۰۰ کلاس درس و ۳ هزار معلم جدید در سیستان و بلوچستان نیاز است.
وی با اشاره به همت خیرین، قرارگاه قدس سپاه و ۶ برابر شدن اعتبارات دولتی در زمینه مدرسه سازی خاطر نشان کرد: سالانه هزار و ۱۰۰ کلاس در استان ساخته میشود که تنها جوابگوی نیمی از جمعیت دانش آموز جدید است.
رخشانی تصریح کرد: اگر به موضوع رشد فزاینده جمعیت دانش آموزی در استان توجه نشود در سال ۱۴۰۵ با یک بحران بزرگ در زمینه کمبود فضاهای آموزشی و نیروی انسانی مواجه خواهیم بود بنابراین باید راهکاری ویژه ای برای این مسئله تدبیر شود و راه حل، در پیش گرفتن عدالت ترجیحی است.
رخشانی ادامه داد: در سال تحصیلی گذشته با 825 هزار و 152 دانش آموز 37 هزار و 144 کلاس درس موجود، 15 هزار و 716 کلاس کمبود داشتیم.این در حالی است که با افزایش جمعیت دانش آموزی در سال ۱۴۰۵، ۱۸ هزار و ۱۶۱ کلاس کمبود خواهیم داشت.
رخشانی افزود: کمبود نیروی انسانی و کمبود فضای آموزشی از مشکلات همیشگی آموزش و پرورش استان بوده اما جذب ۲۲ هزار نیروی انسانی در طول سه سال اخیر بیسابقه بود.
وی ادامه داد: در طول تاریخ آموزش و پرورش در هیچ برهه ای به اندازه امسال سهمیه نیروی انسانی جذب نشده است.
رخشانی افزایش نرخ ماندگاری دانش آموزان در سیستان و بلوچستان را یکی از شاخصهای مهم در جلوگیری از افزایش نرخ بازماندگان از تحصیل عنوان کرد و گفت: در طول سه سال گذشته نرخ ماندگاری دانش آموزان در استان از ۳۴ درصد به ۴۲.۷۵ درصد افزایش یافته است و این نشان دهنده آن است که تعداد دانش آموزان بیشتری به مدارس استان وارد شده اند. این در حالی است که در این مدت نرخ ماندگاری کشور تغییری نکرده است.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان