خوانا یکساله شد و اجرای آن برای دومین سال در کلاس های منتخب استان سمنان کلید خورد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان سمنان؛ رضوان حکیم زاده در آیین آغاز اجرای طرح مدرسة خوانا در استان سمنان و در تولد یک سالگی خوانا که به صورت ویدئوکنفرانسی حضور داشت، با ابراز خرسندی از اجرای موفق طرح در 5 درصد مدارس ابتدایی در سال گذشته، از افزایش 15 درصدی مدارس مجری در سال جاری خبر داد و گفت: تجربه علمی در اجرای نوآوری و طرح ها نشان داده است که چنانچه گام به گام و با دقت علمی یک طرح را آغاز و توسعه دهیم با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود. وی با تأکید بر لزوم آگاهی بخشی به خانواده ها افزود: اولیا برای کسب مهارت های لازم در مسیر رشد و موفقیت، فرزندان خود را به مدرسه می فرستند بنابراین همراهی آنان بسیار تاثیرگذاراست.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پروش با گلایه از وضعیت نه چندان مطلوب دانش آموزان ایرانی در آزمون بین المللی خواندن و نوشتن (پرلز)، اظهار کرد: دانش آموزان در خلال برنامه درسی، خواندن و نوشتن را می آموزند اما این یادگیری بیشتر شامل توانایی روخوانی و رونویسی است و منجر به ایجاد مهارت در موضوع بسیار مهم خواندن و نوشتن نمی شود. وی افزود: ما در طرح خوانا می خواهیم به سمت مهارت آموزی برویم تا دانش آموزان پس از کسب آموخته ها به کنشگرانی فعال تبدیل شوند.
رضوان حکیم زاده از ضرورت پرداختن به مهارت های چهارگانه زبانی (خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن) به عنوان کلید اساسی موفقیت انسان ها در دوره ابتدایی سخن گفت و اشاره کرد رابطه مستقیمی بین مهارت های پایه و مهارت های زبانی وجود دارد و در مدارس ابتدایی مهارت گوش دادن و صحبت کردن کمتر مورد توجه قرار گرفته است. کسانی که سخن را می شنوند و بهترین آن را به گوش دیگران می رسانند، بهتر می توانند پیام صحبت دیگران را نیز درک کنند.
تمرین مهارت های زندگی در مدرسه
وی گفت جای تمرین کردن مهارت های زندگی، در فضای مدرسه خالی است.اگر قرار است مدرسه جایگاه تربیت باشد و تربیت یافتگی تحقق پیدا کند باید همه، مهارت آموزی را درک کرده و به یک فهم مشترک و هم افزایی برسیم. سه مهارت بنیادین در این طرح شناسایی شده که شامل: ادب، جرأت ورزی و مسؤولیت پذیری است. ادب سرمایه اصلی انسان و مهم ترین شاخص انسان فرهیخته ایرانی است. تمدن ایرانی اسلامی ما گنجینه های ادب و آداب را در خود جای داده و گنجینه ادب فارسی بالاترین میراث فرهنگی ماست. بچه های ما باید یاد بگیرند چطور تعامل و گفتار نیکو داشته باشند و با بزرگترها و دیگران چگونه تعامل کنند.
مسؤولیت پذیری؛ پاسداشت جوهرة خدادادی
این مقام مسؤول ادامه داد: مسؤولیت پذیری نیز به عنوان یک مهارت اساسی است که یک انسان بتواند جوهر خود را که نعمت خدادادی است پاس بدارد و برای آن ارزش قائل شود و بداند در قبال آن چه وظیفه ای دارد. مسؤولیت پذیری در قبال خداوند نیز به معنای رشد معنوی و واقعی است که محدود به انجام مناسک نیست. پذیرش مسؤولیت در قبال دیگران، جهان هستی و محیط زیست هم مهم است و باید در مصرف منابع و انرژی آگاهانه برخورد کرد. وی در ادامه گفت: اگر فرزندانمان این سه مهارت را یاد بگیرند حتما در زندگی موفق خواهند شد. مهارت جرأت ورزی هم از جمله مهارت هایی است که سازمان بهداشت جهانی برای یک زیست سالم انسانی و جلوگیری از درگیر شدن در آسیب های اجتماعی مورد توجه قرار داده است. اگر کودکان و نوجوانان به این ابزار مجهز شوند و یاد بگیرند که چطور در موقعیت های دشوار بدون پرخاشگری «نه» بگویند، به مدیریت هیجانات خود کمک کرده اند.
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اگر دانش آموزان در مدرسه، این مهارت های سه گانه و چهارگانه زبانی را تمرین نکنند، در آینده با وجود هوش و استعداد بالا نمی توانند موفق شوند.
گفتنی است: در سال جاری 66 مدرسه استان سمنان مجری طرح مدرسة خوانا هستند.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان