مدیر کل آموزش و پرورش کردستان گفت: علیرغم محدودیت و کمبود زیر ساخت ها، آموزش و پرورش استان در اکثر شاخص های عملکردی جزو 10 استان برتر کشور است و در طول سال های اخیر دانش آموزان استان در عرصه های مختلف موفقیت های بزرگی کسب کرده اند .
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، رشید قربانی پیش از ظهر امروز در نشست شورای آموزش و پرورش استان، انتصاب شایسته استاندار کردستان را تبریک گفت و با بیان اینکه شورای آموزش و پرورش بازوی اصلی در سیاست گذاری و تصمیمات گیری های حوزه تعلیم و تربیت است ، ابراز امیدواری کرد با حمایت و پشتیبانی استاندار کردستان، همراهی و همکاری اعضای شورا، گام های موثری در سطح استان برداشته شود.
وی در ادامه به سابقه فعالیت شورای آموزش و پرورش از ابتدای شکل گیری تاکنون پرداخت و با بیان اینکه از ۲۶ سال قبل با تصویب قانون شورای آموزش و پرورش توسط مجلس شورای اسلامی، در طول سال های گذشته جلسات شورا در سطح استان و شهرستان تشکیل شده است، اظهار داشت: در مجموع شورای آموزش و پرورش همواره گره گشا بوده و از ظرفیت شورا در راستای حل مشکلات بهره گیری شده است .
قربانی گزارشی از عملکرد، تصمیمات و مصوبات مهم شورای آموزش و پرورش استان در طول یکسال گذشته نیز ارائه کرد و کارسازی برای تامین زمین جهت احداث مسکن فرهنگیان، اختصاص مبلغ یک میلیارد تومان به منظور تامین اقلام بهداشتی مدارس در زمان کرونا، اختصاص مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای تهیه اقلام کمک آموزشی مناطق محروم ، تکمیل فضاهای آموزشی و مشارکت در راستای تامین تبلت برای دانش آموزان نیازمند را از مهم ترین مصوبات شورا عنوان کرد .
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از شاخص های عملکردی در حوزه های مختلف و چالش های پیش رو ارائه کرد و گفت : در بخش نیروی انسانی، وضعیت استان به نسبت کشوری خوب است و استان در بخش نیروی انسانی در رتبه هفتم کشوری قرار دارد .
وی افزود : در موضوع برخورداری استان از فضاهای آموزشی، کردستان همتراز میانگین کشوری قرار است ، در سرانه فضاهای ورزشی پایین تر از میانگین کشوری است، در پوشش تحصیلی دوره پیش دبستان و دبستان، کردستان بالاتر از میانگین کشوری و در رتبه های اول قراردارد، در پوشش تحصیلی دوره اول متوسطه در حد میانگین کشوری و در متوسطه دوم پایین تر از میانگین کشوری می باشد.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت استان در کنکور سراسری و با بیان اینکه کردستان در رتبه علمی در جایگاه ۱۰ تا ۱۴ کشوری قرار دارد، اظهار داشت: با توجه به قانون بومی گزینی و کمبود دانشگاه های دولتی در استان ، کردستان در پذیرش کنکور در رتبه ۲۲ تا ۲۷ قرار دارد که نیاز به ایجاد رشته های خوب در دانشگاههای دولتی استان هستیم.
قربانی هم چنین گزارشی از وضعیت فضاهای آموزشی استان ارائه کرد و با بیان اینکه تعدادی از مدارس پر خطر در استان وجود دارد که نیازمند تخریب و بازسازی می باشد، گفت : در همین راستا توافق نامه استان با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس منعقد شده و ضرورت دارد، این موضوع به صورت جدی پیگیری شود .
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: علیرغم محدودیت و کمبود زیر ساخت ها در سطح استان، به همت و تلاش فرهنگیان و دست اندرکاران ، آموزش و پرورش کردستان در اکثر شاخص ها جزو 10 استان برتر کشوری است و دبیرخانه دائمی دستاوردهای ورزش دانش آموزی در سطح کشور به کردستان واگذار و تصمیم گیری در خصوص برگزاری مسابقات از این طریق برنامه ریزی می شود.
وی یکی از نیازهای آموزش و پرورش را توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و تشویق دانش آموزان برای تحصیل در رشته های فنی و حرفه ای عنوان کرد و با بیان اینکه در بخش جذب و بکار گیری نیروی انسانی در آزمون های استخدامی پیش بینی های لازم صورت می گیرد، گفت : در خواست می شود در راستای تامین تجهیزات هنرستانی از محل اعتبارات استانی مساعدت لازم صورت گیرد .
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان هم چنین با بیان اینکه در بودجه سال 1۴۰۰ مبلغی به منظور تامین تبلت دانش آموزان نیازمند استان پیش بینی و مقرر است از طریق اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خریداری و در بین دانش آموزان نیازمند توزیع شود، گفت: اختصاص مرحله دوم اعتبارات این بخش به کمک خیرین و دستگاهها بستگی دارد .
وی از حضور بیش از ۹۷ درصدی دانش آموزان در مدارس و استقبال از آموزش حضوری خبرداد وگفت: بیش از ۷۵ درصددانش آموزان استان در آموزش های مجازی فعالیت دارند وآموزش به صورت ترکیبی، حضوری و مجازی در سطح استان در حال انجام است.
قربانی افزود : از زمان شیوع کرونا تاکنون بیش از هفت هزار دستگاه موبایل و تبلت برای دانش آموزان نیازمند استان تهیه و تحویل شده است که تعداد 6 هزار دستگاه آن با همت خیرین، معلمان و فرهنگیان و یک هزار دستگاه آن نیز توسط موسسات و دستگاه ها تامین و اهدا شده است .
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در خاتمه با بیان اینکه در اجرای بند هـ قانون بودجه ابتدا با تجاری سازی 75 واحد آموزشی موافق و یک سوم آن اجرایی شد که این اقدام به درآمد پایدار مدارس کمک می کند ، از اعلام آمادگی شورای اسلامی شهر و شهرداری برای کمک در این راستا تشکر کرد.