معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان از اجرای طرح ارتقاء مهارت برنامه نویسی و سواد دیجیتال برای معلمان و دانشآموزان دوره ابتدایی خبر داد.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمانشاه به نقل از معاونت آموزش ابتدایی، ناهید فضلی با اعلام این خبرگفت: معلمــان نیاز دارند تا باکاربردهــای تخصصی فناوری به منظور تســهیل جریان آموزش و اثربخشــی آن آشــنا شــوند در نتیجه بهرهگیری از فنــاوری در آموزشهای حرفهای امری ضروری اســت و از آنجایی که عصر حاضر، عصر دیجیتال است در این عصر سواد خواندن و نوشتن به تنهایی نمیتواند نیازهای انسان را برای زندگی در جامعهی اطلاعاتی فراهم سازد.
وی افزود: به منظور آمادهسازی و توانمندسازی افراد و ارتقاء شایستگیها، از آغاز اجرای طرح ارتقاء مهارت برنامهنویسی و سواد دیجیتال معلمان و دانشآموزان دوره ابتدایی برای ۵ درصد از مدارس استان اجرا میشود که شامل9200 دانشآموز میباشد.
فضلی با اشاره به اینکه سواد دیجیتال توانایی یافتن، ارزیابی، استفاده و به اشتراکگذاری اطلاعات و تولید محتوا با استفاده از فناوریهای اطلاعاتی و اینترنت است که افراد را برای استفاده مؤثر از فضای دیجیتال برای موفقیت در زندگی شخصی، تحصیلی توانمند میسازد به این نکته اشاره کرد بسیاری از معلمان و مدیــران نیــاز دارند تا بــا کاربرد و نگهــداری فناوری در حوزهی آموزش آشــنا شــوند و کلاسهای خود را به شکلی نظاممند برای بهرهگیری از راهبردهای اثربخش فناوری هدایت کنند.
فضلی یادآور شد: اهمیت و ضرورت زندگی در عصر دیجیتال و کسب شایستگیهای آن از یک طرف و از طرف دیگر، نقش بی بدیل آموزش وپرورش در آماده سازی و توانمندسازی افراد بر اساس سند تحول بنیادین، به ویژه کودکان و نوجوانان برای زندگی در بسترهای مختلف سبب شده است ارتقاء سواد دیجیتال معلمان و دانشآموزان از اهمیت ویژهای برخوردار باشد.
معاون آموزش ابتدایی استان بیان کرد: یکی از ضرورت محیطهای آموزشــی نوین بهرهگیــری از فنــاوری، است که با رشد و توسعهی رسانه، ابزارها و فناوریهای گوناگون، فرآیند آموزش پیچیدهتر شده است،کوشش برای بهرهگیری از فناوری وکاربــرد آن در فعالیتهای آموزشــی یکی از محورهای اصلی برنامهریزی در محیطهای آموزشــی جدید میباشد.
فضلی خاطر نشان کرد: تسلط دیجیتال به معنای توانایی استفاده از فناوری برای ایجاد دانش جدید است و یکی از جنبههای یادگیری برای آینده است.
وی اظهار کرد: در طرح ارتقاء مهارت برنامهنویسی و سواد دیجیتال 2 مدرس کشوری و ۱۳ مدرس منطقهای حضور دارند که برای معلمان استان، آموزشهای لازم را در قالب کارگاههای آموزشی در نظر گرفتهاند و تا پایان سال تحصیلی همراه این معلمان هستند.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان كرمانشاه