به گزارش خبرنگار ایرنا مستقر در شهرستان سیرجان، این همایش روز سه شنبه در محل سالن آزادی شهر سرچشمه با حضور رئیس برنامه ریزی امور اداره و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش و دیگر مسئولان شهرستانی و استانی برگزار شد.
یگانه عزیزی رئیس اداره و فضای پرورشی آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت توجه به مهارت افزایی دانش آموزان بویژه در ارتباطات با خود و دیگران، بزرگترین بیماری عصر حاضر را تنهایی عنوان و بیان کرد: این بیماری از نداشتن ارتباط موثر نشأت می گیرد؛ ما در جامعه در بحث ساخت لوازم و امکانات سیر صعودی طی می کنیم در حالی که بدرستی نمی توانیم با فرزندمان صحبت و او را درک کنیم.
وی تصریح کرد: فرزند ما نمی تواند با مربی، دوستان، والدینش و غیره بخوبی ارتباط برقرار کند پس پرورش استعدادهای بین فردی دانش آموزان مهم است که اگر دانش آموز بتواند بخوبی بین خود و فرد دیگر ارتباط برقرار کند از تنهایی رنج نمی برد و دچار آسیب های اجتماعی نیز نمی شود.
عزیزی با اشاره به ضرورت تدوین برنامه های مناسب در اردوگاه های تربیتی دانش آموزان خاطرنشان کرد: اردوگاه دانش آموزی در خوزستان وجود دارد که دارای یکهزار و ۱۳۰ هکتار است؛ در این اردوگاه مزرعه سلامت دانش آموزی ایجاد شده و به کمک دانش آموزان گیاهانی کشت می شود که هم با انواع گیاهان، نحوه کاشت و مصرف آنها آشنا می شوند و هم این امر در تقویت اقتصاد آینده دانش آموزان موثر است و دانش آموزان یاد می گیرند که با کشت گیاهان می توانند درآمد کسب کنند.
این مسئول آموزشی اظهار کرد: این اردوگاه همچنین به فرودگاه و امکاناتی دیگر مجهز است که با خلاقیت طرح های دارای استاندارد را ایجاد کرده و به خودکفایی رسیده است.
وی گفت: باید عوامل اردوگاه ها و کانون های تربیتی از مکان های دیگر در استان های کشور بازدید و الگوبرداری کنند تا زمینه رشد و ارتقا را پیدا کنند که برای تربیت صحیح دانش آموزان بسیار مفید و حائز اهمیت است.
عزیزی خاطرنشان کرد: طرح توانمندی روان اجتماعی دانش آموزان و مربیان را در دستور کار داریم، باید وارد طرح تحول شویم تا دانش آموزان را در مواجهه با حوادثی همچون سیل، زلزله، کرونا و غیره توانمند کنیم تا خودمراقبتی و حفاظت از خود در برابر حودث را بیاموزند.
وی همچنین با اشاره به وضعیت فضاهای تربیتی در استان کرمان گفت: این استان بیش از ۱۰۰ فضای تربیتی و پرورشی دارد که از این تعداد ۲۸ اردوگاه دانش آموزی و ۷۴ کانون فرهنگی و تربیتی است.
عزیزی افزود: کرمان از نظر تربیت و پرورش دانش آموزان از غنی ترین استان ها به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه تربیت دانش آموزانی مقتدر، توانمند و حرفه ای از اهداف اردوگاه های دانش آموزی و کانون های تربیتی است تصریح کرد: برخی دانش آموزان که دچار لغزش می شوند نمی دانند چه مهارت هایی را چگونه بیاموزند و به کار گیرند تا گرفتار لغزش و خطا نشوند.
عزیزی ادامه داد: مهارت ها در اردوگاه ها و کانون های تربیتی باید به گونه ای ارائه شوند که دانش آموزان مقتدر و حرفه ای شوند در این صورت است که آسیب های اجتماعی کاهش می یابد.
اردوگاه های دانش آموزی باید مجهز شوند
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان هم در این همایش گفت: در تربیت صحیح دانش آموزان باید اردوگاه های تربیتی مجهز شوند تا در مسیر رشد قرار گیرند.
صدیقه مرادی افزود: باید اردوگاه های دانش آموزی به سینما، آمفی تئاتر، کافی شاپ، آموزشگاه موسیقی و غیره که مخصوص دانش آموزان باشد مجهز شوند.
وی بیان کرد: باید تجهیزات و امکانات وجود داشته باشد تا به صورت هفتگی پذیرای دانش آموزان باشیم و به آنان مهارت های خودمراقبتی، اقتصادی، اجتماعی و اشتغالزایی را آموزش دهیم.
مرادی گفت: والدین نیاز دارند که خیال شان از لحاظ ورود فرزندانشان به مکان امن تربیتی راحت باشد.
شهرستان رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال مرکز استان کرمان قرار دارد.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)