وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: امروز برای تحول در نظام آموزشی و بازسازی منزلت و کرامت معلم بیش از همیشه نیازمند همگرایی، همدلی و هم زبانی دولت و مجلس هستیم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش به نقل از خبرگزاری خانه ملت، «یوسف نوری» در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تشریح برنامههای خود اظهار کرد: امیدوارم بتوانم در سایه رأی اعتماد شما نمایندگان ملت، حافظی امین برای اعتماد رئیس جمهور و همراهی صدیق برای جامعه بزرگ فرهنگیان کشور باشم.
وی افزود: آنچه در پیشگاه خداوند منان به شما نمایندگان ملت ایران ارائه خواهم کرد ذکر برنامههای بنده، ذیل مرامنامه تربیتی دولت سیزدهم است که خود را متعهد به اجرا و پیگیری آن میدانم و معتقدم که باید در قبال عدم رعایت آن پاسخگو باشم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: به فضل الهی، گام دوم انقلاب اسلامی، جهشی به سمت تمدن نوین اسلامی خواهد بود و آنچه این جهش را ممکن میسازد، پرورشی تمدنساز است؛ نسلی است که نظام مقدس جمهوری اسلامی را به سرمنزل مقصود خواهد رساند.
وی گفت: اهداف تربیتی مندرج در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش خصوصیات نسل تمدن ساز اسلامی را ذکر کرده است و ما نیازمند تجلی این اهداف متعالی به مربیان، متربیان، سیاستگذاران و مدیران هستیم.
نوری خاطرنشان کرد: تصور بنده بر این است که تا زمانی که نتوانیم نمونه عینیت یافته انسان تراز انقلاب اسلامی و الگوی محقق شده مکتب تربیتی امام خمینی (ره) را روی نظام تعلیم و تربیت قرار دهیم، هر سیاست آموزشی و برنامه تربیتی نامفهوم و ناتمام خواهد بود.
وی اظهار کرد: ما نیازمند یک الگوی تربیتی هستیم و این الگوی تربیتی را مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به ما نشان داد که فرمودند «سلیمانی» عزیز نمونه برجستهای از تربیت شدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود. امروز خداوند این الگوی تربیتی را در مقابل دیدگان ما مسئولان آموزش و پرورش قرار داده است که امکان تحقق اهداف تربیتی سند تحولی آموزش و پرورش را باور و معنای عینی آن را مشاهده میکنیم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ادامه داد: شهید سلیمانی تجلی همزمان ایمان مخلصانه، عواطف پاک انسانی، اخلاق اسلامی، عقلانیت و تدبیر، حریت و عدالتخواهی، تقوا و مسئولیتپذیری و جهاد بیوقفه و از مصادیق به حق آیه شریفه محمد رسول الله والذین معه اشداء علی الکفار رحماء بینهم بود.
وی گفت: آموزش و پرورش میتواند با استفاده از این شاخصهها در عرصههای مختلف علمی، اقتصادی، سیاسی، اعتقادی، اخلاقی، زیستی و هنری، افراد را تربیت کند.
نوری ادامه داد: شهدای علمی ما مانند احمدی روشن، رضایی نژاد و تمامی شهدای هسته ای تربیت یافته مدرسه تربیتی شهید سلیمانی هستند، اگر در آموزش و پرورش توانستیم دانش آموز موحدی تربیت کنیم که حلم و ایثار را با صلح جویی، مقاومت و دفاع از مظلوم و استکبار ستیزی همراه کند هدف اصیل انقلاب اسلامی محقق شده است.
وی با اشاره به این که اگر توانستیم دانش آموزی ولایی تربیت کنیم که حریت و آزادی خواهی را با تبعیت از حق و حقیقت همراه سازد به آموزش و پرورش تراز انقلاب نزدیک شده ایم، ادامه داد: تحقق چنین آموزش و پرورشی دور از دسترس نیست به شرطی که ابتدا و پیش از هر چیزی همه ما معتقد شویم مدرسه باید و می تواند مدرسه تربیتی شهید سلیمانی باشد هرچند که در این مسیر موانعی پیش رو داریم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با تأکید بر این که متأسفانه تاکنون آموزش و پرورش را به مسئله ای درون سازمانی تقلیل داده اند باید این نگرش تغییر و به تربیت به عنوان دغدغه و امری ملی نگاه شود، عنوان کرد: در یک نگاه ملی تمام دستگاه ها متولی تربیت انسان هستند و میدان داری آن برعهده وزارت آموزش و پرورش است. اگر تربیت انسان موحد و مجاهد را شاه بیت انقلاب می دانید وزارت آموزش و پرورش را نیز باید در قله کشور قرار دهیم.
وی با اشاره به این که تجربه جهانی نشان می دهد که کشورهای پیشرفته دنیا سرمایه گذاری در آموزش و پرورش را در اولویت قرار داده اند چرا که نقش مؤثری در افزایش تولید ملی از طریق ایجاد ارزش افزوده دارد، افزود: اگر به پیشرفت کشور اهمیت می دهیم، بدانید که سرمایه آن در آموزش و پرورش فراهم می شود. براساس فلسفه سیاسی جمهوری اسلامی تربیت ابزار و مسیر توسعه نیست بلکه هدف توسعه است و توسعه باید در خدمت تربیت انسان قرار بگیرد و تمامی برنامه های توسعه ای باید با نگرش تربیتی تدوین شود، به نظر شما اکنون چه میزان از این فلسفه سیاسی فاصله گرفته ایم.
نوری با بیان این که زمانی می توانیم آموزش و پرورش را به «مدرسه تربیتی شهید سلیمانی» تبدیل کنیم که از تفرقه بپرهیزیم، تصریح کرد: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودند که لازم است دولت و مجلس برای پشتیبانی مالی آموزش و پرورش به طور جدی تعمل و تدبّر کند، اگر آموزش و پرورش را به حال خود رها کنید و پشتیبانی لازم از آن را به عمل نیاورید نمی توان از آموزش و پرورش توقع پیشروی داشت.
وی با اشاره به این که امروز برای تحول در نظام آموزشی و بازسازی منزلت و کرامت معلم بیش از همیشه نیازمند همگرایی، همدلی و هم زبانی دولت و مجلس هستیم، ادامه داد: شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان نهاد سیاستگذار و ناظر امر تحول خود نیز نیازمند تحول جدّی است و باید به صورت مستمر وضعیت تحوّل در آموزش و پرورش را رصد کند و مانع انحراف امر تحول شود. اما متأسفانه شاهد بوده ایم طی 10 سال گذشته وظایف محوله به آن برای اجرای سند تحول بسیار کند و در مواردی با سوءتدبیر پیش رفته است.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان این که برنامه زیرنظام های سند تحول باید حدودًا تا یک سال به سرانجام می رسید اما 7 سال طول کشید، گفت: اهداف آموزشی دوره های تحصیلی نیز 7 سال پیش تصویب شد طبق فصل هشتم سند تحول باید پس از 5 سال مورد بازنگری قرار بگیرند اما نه تنها این موضوع اجرایی نشده بلکه پس از گذشت سال ها تدوین و ترمیم نیز انجام نشده است.
وی با تأکید بر این که از مهم ترین اقداماتی که آن را پیگیری می کنم کارآمدی شورای عالی آموزش و پرورش است، این شورا در مقابل نفوذ سند آموزش 2030 کاملاً منفعل عمل کرد و برخی از اعضای آن با این سند همراهی کردند، عنوان کرد: در این تریبون اعلام می کنم سرکردگان سند آموزشی 2030 که در ایران به تعداد محدودی هستند؛ جایی در نظام آموزش و پرورش ندارند.
نوری افزود: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب فرمودند که مدیران جوان باید شانه خود را به زیر بار مسئولیت دهند، برای تحول گرایی در آموزش و پرورش گریزی جز تن دادن به این فراز از بیانیه گام دوم نداریم زیرا شکستن بن بست های موجود نیازمند روحیه «ما می توانیم» و «پرهیز از محافظه کاری» است.
منبع: وزارت آموزش و پرورش