نورعلی عباسپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره لباس فرم دانش آموزان اظهار داشت: پیشتر نیز بخشنامه شده بود که برای لباس فرم مدارس هیچ گونه اجباری وجود ندارد و در مورد این موضوع در شورای مدرسه توافق شده است.
وی ادامه داد: شورای مدرسه از نماینده اولیا، رییس انجمن اولیا و مربیان، مدیر، نماینده معلمان و نماینده دانش آموزان تشکیل شده است و لباس فرم دانش آموزان با تدبیر این افراد انتخاب میشود. در واقع بررسی موضوع لباس در آیین نامه اجرایی برعهده شورای مدرسه است.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: معمولا مدارس یک پوشش متحد را برای همه دانشآموزان انتخاب میکنند اما خانوادهها نباید حتما هر سال لباس فرم نو خریداری کنند.
عباسپور افزود: خرید هر ساله لباس فرم ممکن است برای برخی خانوادهها سخت باشد؛ بنابراین به انجمن گفته شده در این مواقع شورا به طور غیرمستقیم از خیرین کمک بگیرد که حرمت دانش آموز حفظ شود.
وی با بیان اینکه بارها اعلام شده است هیچگونه تحمیلی در زمینه لباس فرم به خانوادهها وجود نداشته باشد، گفت: لباس فرم دانش آموزان باید با فرهنگ ملی و مذهبی، سن دانش آموزان و توجه به شادابی آنها انتخاب شود.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان عنوان کرد: به مدارس توصیه شده که لباس فرم دانش آموزان با نظر و علاقه خود دانش آموزان باشد، مدارس چند رنگ را درنظر گیرند و با نظر اکثریت دانش آموزان در نهایت یک رنگ برای پوشش آنها انتخاب شود.
کاهش تقاضای سرویس ایاب و ذهاب دانشآموزان
عباسپور همچنین درباره سرویسهای ایاب و ذهاب دانشآموزان اظهار داشت: هماهنگیهای لازم برای فراهم سازی سرویسهای رفت و آمد دانش آموزان انجام شده اما در حال حاضر تقاضا برای استفاده از سرویس مدارس کاهش یافته است. اگر خانوادهای برای رفت و آمد فرزند خود به سرویس نیاز داشته باشد، می توانیم سرویس را در اختیار آنها بگذاریم.
بر اساس اعلام کارگروه ماده ۱۸، مناطق باید سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان را تامین کنند که گزارشات عملکرد در این خصوص به دست آمده است.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش ادامه داد: امسال دانش آموزان تمام وقت در مدارس نیستند؛ بنابراین میزان نیاز آنها به حداقل رسیده است. همچنین برای احتیاط بیشتر درخصوص جلوگیری از شیوع ویروس کرونا از سرویس ایاب و ذهاب استفاده کمتری دارند.
عباسپور درباره پروتکلهای بهداشتی سرویسهای ایاب و ذهاب دانش آموزان خاطرنشان کرد: مهمترین مورد داشتن کارت واکسن راننده است، خانواده ها باید حتما کارت واکسن راننده را مشاهده کنند.
وی ادامه داد: همچنین به دلیل فاصله گذاری اجتماعی در هر نوع خودرو، از تعداد مسافران کاسته شده است و وسیله حمل و نقل دانشآموزان باید مرتب ضدعفونی شود.
به گزارش ایرنا، مدارس و مراکز آموزشی از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند و آموزش دانش آموزان بر اساس اطلس یادگیری به صورت مجازی در بستر شبکه شاد، مدرسه تلویزیونی و بستههای یادگیری تداوم یافت.
تجربه ۲۰ ماه گذشته از تعطیلی مدارس و آموزش مجازی دانشآموزان نشان داد که هیچ یک از این روشها نمیتواند جایگزین آموزش حضوری شود. در واقع از نظر مسوولان و کارشناسان آموزشی، آموزش از راه دور در برخی دانش آموزان علاوه بر افت تحصیلی، مشکلات جسمی، روانی و عاطفی بسیاری را ایجاد کرده است؛ بنابراین بازگشایی مدارس به صورت آرام و تدریجی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت.
در واقع وزارت آموزش و پرورش پس از گسترش واکسیناسیون عمومی و همچنین کسب مجوز از ستاد ملی مقابله با کرونا آموزش حضوری و بازگشایی مدارس با حفظ سلامت دانش آموزان را در اولویت قرار داد.
آموزش و پرورش با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی الگویی را به عنوان نقشه راه برای بازگشایی ایمن و تدریجی مدارس طراحی کردند که بر این اساس مدارس در مناطق روستایی و عشایر فعالیت خود را از ابتدای مهرماه به صورت حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی آغاز کردند.
همچنین بازگشایی مدارس برای دانشآموزان متوسطه دوم در ۱۵ آبانماه و برای دانشآموزان ابتدایی و متوسطه اول در یکم آذرماه صورت گرفت.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)