با حضور معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان و با هدف تبیین و تشریح اهداف و برنامه ها گردهمایی سالانه سرگروههای آموزشی درس تربیت بدنی شهرستان ها و مناطق استان برگزار شد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورشکردستان، در افتتاحیه این نشست یک روزه، افشین خوش گوار معاون تربیت بدنی و سلامت با اشاره به اهمیت و حساسیت جایگاه و وظایف سرگروه های آموزشی، برگزاری این دوره را ضروری دانست و گفت: نقش تعیین کننده سرگروه های آموزشی در اجرای فرآیند درس تربیت بدنی به گونه ای است که تلاش کرده ایم این جمع از میان همکارانی انتخاب شوند که با تجربه، متخصص، آگاه به اهداف و برنامه های حوزه تربیت بدنی، مقبول و محبوب اکثریت همکاران باشند.
وی افزود: وظیفه ذاتی و ماهیت کار سرگروه های آموزشی، بازدید و نظارت از چگونگی اجرای درس تربیت بدنی است و در نظارت بایستی تمام عناصر دخیل در این موضوع همچون وظایف و نقش مدیر مدرسه، وظایف و نقش معلم تربیت بدنی، امکانات و تجهیزات، فضای اجرا و حتی موقعیت جغرافیایی مدرسه مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد و نتیجه برآیندی از تمام این موارد باشد. هر چند نقش معلم تربیت بدنی مؤثر و پررنگ است اما نباید به آسانی از اهمیت سایر عناصر گذشت.
خوش گوار خاطرنشان کرد: نظارت ها بایستی منجر به بهبود و ارتقای فرآیندها شود و سرگروه های آموزشی به عنوان یک رهبر آموزشی، نقش هدایتگری و راهبری را ایفا نماید. نکته مهم در چارچوب نظارت ها و بازدیدها که بسیار مهم است، بازخورد و انعکاس آن هم به خود مدرسه و هم کارشناس تربیت بدنی شهرستان و منطقه می باشد. بازخوردها باید به موقع، با رویکرد اصلاحی و مشاوره ای باشد و منجر به بهبود عملکردها شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت به آسیب های ناشی از کرونا اشاره کرد و گفت: حوزه تربیت بدنی و ورزش به دلیل ماهیت عملی و اجرایی، نسبت به سایر حوزه های آموزش و پرورش، آسیب بیشتری دید و برای ترمیم این آسیب باید تلاش های هدفمند و برنامه محور صورت گیرد که بخشی از این تلاش ها از سرگروه های آموزشی مورد انتظار است.
خوش گوار افزود: خوشبختانه نگاه مثبت و حمایتی مدیر کل از حوزه تربیت بدنی منجر به صدور نامه ای مبنی بر الزام لحاظ درس تربیت بدنی در برنامه هفتگی مدارس شد و همه مدیران مدارس موظف شده اند که در روزهایی که دانش آموزان در مدارس حضور دارند، درس تربیت بدنی برای آن ها در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: بستر بازدیدهای میدانی و بالینی فراهم شده است و لازم است در انجام بازدیدها، هم کمیت و هم کیفیت مد نظر قرار گیرد و همچنین نباید مدارس روستایی و مدارس غیرانتفاعی از دایره نظارت سرگروه ها مغفول بماند.
معاون تربیت بدنی و سلامت در پایان به توزیع 120 ساعت موظف گروه های آموزشی میان شهرستان ها و نواحی اشاره کرد و گفت: امسال برای اولین بار و در جهت نظارت بر اجرای درس تربیت بدنی، از منابع مالی معاونت، اعتباراتی را برای فعال سازی سرگروه های مناطق اختصاص یافته است.
لازم به ذکر است در این نشست، سرگروه های مناطق 16 گانه در قالب سه گروه در سه مدرسه نواحی یک و دو سنندج حضور یافتند و به صورت کارگاهی یک جلسه نظارت بر اجرای درس تربیت بدنی را طی کردند و سپس دستورالعمل ها و بخشنامه های مرتبط با دوره، توسط سرگروه های آموزشی استان تشریح و تبیین شد.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان كردستان