تهران (پانا) – حقالتدریس پرداختی به معلمان، تعیین تکلیف سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان و جزئیات استخدامهای جدید از مهمترین خبرهای حوزه آموزش و پرورش در هفته اخیر بودند.
موضوع سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان بار دیگر طی هفتههای اخیر تیتر اخبار شد که پس از کش و قوسی کوتاه به سرانجامی مطلوب رسید. روزهای اخیر بعد از انتشار دفترچه کنکور سراسری، سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان 22 سال تعیین شد که باعث تعجب داوطلبان شد چون تازهترین مصوبه موجود در این زمینه سقف سنی را از 22 سال به 24 سال افزایش داده بود و این بازگشت به مصوبه قدیمی سوالبرانگیز شد که واکنش داوطلبان، اعضای کمیسیون آموزش مجلس و برخی مسئولان آموزش و پرورش را درپی داشت. بعد از برخی اظهارنظرها، مرکز برنامهریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش با صدور اطلاعیهای شرایط پذیرش دانشجو در رشتههای تحصیلی دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در آزمون سراسری سال 1400 را اعلام کرد. سپس وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد که سقف سنی داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان طبق آخریم مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش 24 سال است.
یکی از موضوعات دیگر حوزه آموزش و پرورش در روزهای اخیر مبلغ حقالتدریس واریزشده به حساب معلمان بود. ماجرا از این قرار بود که مبالغ واریزشده به عنوان حقالتدریس معلمان شاغل در ایام تعطیلی مدارس و فعالیت آنان در آموزش مجازی ( شبکه شاد ) طی سال تحصیلی گذشته باعث اعتراض برخی معلمان شد. معاون برنامه ریزی وتوسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این اعتراضها اعلام کرد که مبالغ پرداختی بر اساس ساعات کارکرد معلمان محاسبه شده است که از ادارات آموزش و پرورش استانها ارسال شده است. وی همچنین گفت که برخی فرهنگیان به میزان حقالتدریسهای واریزشده اعتراض کردند و گفتند کارکرد آنها بیشتر از میزانی است که پرداخت شده است؛ بنده این را خدمت همه فرهنگیان با جدیت اعلام میکنم که پرونده پرداخت باقیمانده حق التدریس سال تحصیلی گذشته بسته نشده است و ما مجدد این موضوع را بررسی میکنیم. در نهایت وزیر آموزش و پرورش نیز به این موضوع واکنش نشان داد و گفت که کلِ حق التدریسها پرداخت نشده بلکه تا پایان سال پرداخت میشود. وی مشخصا گفت که پرداختیهای دیگری نیز در این زمینه در راه است.
امضای تفاهمنامه همکاری بین وزارتخانههای آموزشوپرورش و نیرو، اعلام اسامی داوران بخش فیلم کوتاه جشنواره معلمان هنرمند، قول وزیر نیرو مبنی بر خدمات رسانی مراکز آموزش فنی و حرفهای کشور به دانشآموزان، آخرین وضعیت بررسی و تصویب لایحه رتبهبندی معلمان و تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک از زبان وزیر آموزش و پرورش و جزئیات استخدام 88 هزار نفر از گروههای 4 گانه معلمی تا پایان سال 1400 از دیگر اخبار مهم حوزه آموزش و پرورش طی هفته اخیر است که مشروح آن را میخوانید:
اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش درباره شایعه کاهش پرداخت حق التدریس
اخیرا در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی غیررسمی مطلبی درباره شایعه کاهش پرداخت حق التدریس منتشر شده که مستند نیست و در همین خصوص وزارت آموزش و پرورش در راستای شفافیت عملکرد و پاسخگویی به همکاران ارجمند اطلاعیه ای صادر کرده است.
متن این اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بدون تردید مجاهدت علمی، خلاقیت ها و نوآوری های معلمان در دوران شیوع کرونا را باید نشان بارزی از ایثار و گذشت معلمان و هراهی آنان با جامعه در شرایط بحران دانست که با اجرای نقش متفاوت خود در مسیر تداوم فرایند یاددهی-یادگیری توانستند در تحقق عدالت آموزشی گام های استواری بردارند.
وزارت آموزش و پرورش همواره تلاش خودرا معطوف به قدردانی، احقاق حقوق و ارتقای جایگاه معلمان کرده است.
نظر به سوالات تکراری که همکاران عزیز در فضای مجازی در رابطه با نحوه محاسبه حق التدریس شاغلین در اسفندماه 1398 و بهار 1399 مطرح نموده اند، مقرر گردید، در هر شهرستان بر اساس شیوه نامه ای که معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع ارسال می نماید کارگروهی متشکل از مدیرآموزش و پرورش و کارشناسان موضوعی و مرتبط و میزان حضور و کارکرد همکاران در ماه های مذکور برای نتیجه اعلام گردد تا مشخص شود مبلغی که پرداخت شده تا چه حد با میزان کارکرد واقعی افراد مرتبط بوده و براساس آن تصمیم گیری مقتضی به عمل آید.
ضمن تکذیب کسری پرداخت حق التدریس ها و تغییر روش محاسبه کارکرد حق التدریس غیرموظف، توصیه می گردد؛ فرهنگیان گرامی اخبار مربوط به این وزارت خانه را فقط از طریق پورتال اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش و رسانه های معتبر پیگیری کنند.
حاجی میرزایی: هنوز کل مبلغ حق التدریسیها را پرداخت نکرده ایم
وزیر آموزشوپرورش در حاشیه هجدهمین برنامه از سلسله برنامههای گفتگوی هفته که با حضور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی برگزار شد، شرایط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان را ۲۴ سال دانست.
محسن حاجی میرزایی در حاشیه هجدهمین نشست از سلسله نشستهای گفتگوی هفته درباره پرداخت حق التدریس معلمان گفت: ساعت کار همکاران و نحوه پرداخت آنان قاعده جدیدی ندارد در حالی که شایعه پرداخت برمبنای ۳۵ دقیقه تدریس را داشته ایم اگر گزارشات ادارات با عملکرد همکاران منطبق نباشد به آنان رسیدگی میشود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کل حق التدریسها پرداخت نشده است ادامه داد: این موضوع تا پایان سال پرداخت میشود. این مبلغ به استانها داده شده و آنان نیز بدون تغییری پرداخت کرده اند اما پرداختیهای دیگری نیز در این زمینه در راه است.
تفاهمنامه همکاری بین وزارتخانههای آموزشوپرورش و نیرو امضا شد
آیین امضای تفاهمنامه همکاری در زمینه اصلاح الگوی مصرف و ارتقای بهرهوری آب و انرژی بین وزارتخانههای آموزشوپرورش و نیرو با حضور محسن حاجی میرزایی و رضا اردکانیان در سالن جلسات وزارت نیرو برگزار شد.
ارتقای سواد آب و انرژی، آگاهی بخشی و فرهنگسازی، ایجاد نگرش و تغییرات رفتاری مثبت پایدار در جامعه مخاطب آموزشوپرورش جهت حفظ منابع آبی و بهکارگیری الگوهای صحیح مصرف انرژی هدف اصلی انعقاد این تفاهمنامه است.
انتقال دانش تخصص و تجربیات حوزه آب و انرژی به گروههای مخاطب، همکاری در نصب تجهیزات کاهنده، اجرای دورههای آموزشی و… ازجمله تعهدات وزارت نیرو در این تفاهمنامه است.
تشویق میزان و کارکنان در استفاده مستمر از تجهیزات کاهنده مصرف انرژی، تأمین متخصصان آموزشی برای تقویت مشارکت خانوادهها، همکاری در تولید محتوای آموزشی مرتبط با ارتقای سواد آب و انرژی، تشکیل گروه دانشآموزی “همیاران آب و انرژی” برگزاری دورههای ضمن خدمت و … از تعهدات وزارت آموزشوپرورش در این تفاهمنامه است.
اسامی داوران بخش فیلم کوتاه جشنواره معلمان هنرمند
علی رمضانی مدیرکل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی با اشاره به اینکه تلاش شده است در بخش داوری مسابقات معلمان هنرمند، از حرفهایترین و متخصصترین افراد در سطح کشور استفاده شود، اظهار کرد: اساتید ارزشمندی مانند کیومرث پوراحمد، ایرج راد و روانبخش صادقی داوران بخش فیلم کوتاه اولین دوره جشنواره معلمان هنرمند را تشکیل خواهند داد.
گفتنی است اولین دوره جشنواره معلمان هنرمند اردیبهشت 1400 به میزبانی استان فارس برگزار خواهد شد و معلمان علاقهمند تا 10 اسفندماه فرصت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
مراکز آموزش فنی و حرفهای کشور در اختیار دانشآموزان خواهد بود
محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه هجدهمین برنامه از سلسله برنامههای گفتگوی هفته که با حضور وزیر آموزشوپرورش برگزار شد، اظهار کرد: یکی از حوزههای اساسی همکاریهای وزارت آموزشوپرورش و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همکاریهای فنی و حرفهای است که اعلام آمادگی شده تمام ۶۰۰مرکز آموزش فنی و حرفهای کشور، ۶هزار کارگاه آموزشی و ۱۱هزار آموزشگاه آزاد بهعنوان مراکز عملیاتی در اختیار دانشآموزان باشد.
وی افزود: در راستای فعالیتهای مشارکت جویانه، موارد آموزشی را مدنظر داریم تا آموزش عملیاتی برای دانشآموزان در جهت ورود به بازار کار باشد تفاهمنامه امروز نیز حاصل همفکری دو وزارت خانه است که زمینه عملیاتی شدن آن فراهم است.
شرایط پذیرش دانشجو در رشتههای تحصیلی دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در آزمون سراسری سال 1400
مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری با صدور اطلاعیهای شرایط پذیرش دانشجو در رشتههای تحصیلی دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در آزمون سراسری سال 1400 را اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است: با توجه به پیگیری برخی داوطلبان متقاضی آزمون سراسری سال 1400 مبنی بر عدم امکان ثبتنام برای دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در آزمون مزبور به دلیل سن بالاتر از 22 سال به اطلاع میرساند چنانچه در صفحه 43 و 44 در دفترچه راهنمای ثبتنام شرکت در آزمون سراسری سال 1400 تصریحشده است شرایط و ضوابط اختصاصی پذیرش دانشجو در دانشگاههای مزبور ازجمله شرط سنی و شرط معدل و موارد دیگر …، با رعایت تبصره 1 مادهواحده «نحوه جذب منابع انسانی در مشاغل آموزشی و تربیتی وزارت آموزشوپرورش» مصوبه جلسه 833 مورخ 27 آبان ماه 99 شورای عالی انقلاب فرهنگی و بهشرط صدور مجوز استخدامی و تأمین اعتبار مالی لازم، از طریق دفترچه شماره (2) راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی، اطلاعرسانی خواهد شد. بنابراین محدودیتی برای افراد جهت ثبتنام و شرکت در آزمون سراسری سال 1400 از سوی آموزشوپرورش تا 24 سال ایجاد نشده و داوطلبان میتوانند در آزمون مزبور ثبتنام نمایند.
آثار پنجاهمین جشنواره بینالمللی فیلم رشد وارد محتوای برنامههای درسی میشوند
حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری پنجاهمین جشنواره بینالمللی فیلم رشد افزود: اهالی هنر و رسانه به ارزش و تأثیرگذاری این جشنواره پی بردهاند و بهخوبی میدانند که حوزه تعلیم و تربیت میتواند، باعث ماندگاری اثر هنری شود.
وی با اشاره به قدمت این رویداد، بیان کرد: بی تردید هر رویداد و اثر هنری، با تربیت میتواند، پایدار بماند و این حقیقت بر اهالی هنر نیز پوشیده نیست. بر همین مبنا نیز در پنجاهمین دوره از برگزاری این جشنواره، تأکید بیشتری بر این مسأله وجود داشت زیرا اساساً امسال ما بهدنبال یک بلوغ متفاوت و اثرگذاری بودیم و قصد داریم که برنامههای درسی را عمیقاً متحول کنیم.
رئیس شورای سیاستگذاری پنجاهمین جشنواره بینالمللی فیلم رشد، تأکید کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مبنای اصلی این تحول درسی برای ما خواهد بود و آن را دنبال خواهیم کرد بنابراین تا قبل از تعطیلات امسال، این روند به اتمام خواهد رسید و بخشی از این تحول را شاهد خواهیم بود.
وی سرنوشت جشنواره بینالمللی فیلم رشد را مرتبط با برنامه تحول دانست و گفت: امسال سرنوشت جشنواره بینالمللی فیلم رشد در پیوندی عمیق با تحول سازمانی قرار خواهد گرفت زیرا بر اساس پایشهای انجام شده، امروز همه ما میدانیم که بیش از ۷۰ درصد یادگیری دانشآموزان از طریق بصری شکل میگیرد بنابراین شکل یادگیری و تحول برنامههای درسی با خروجی این جشنواره مرتبط خواهد بود. بدیهی است که اگر ما بخواهیم در قلب یادگیرنده، اطمینان و آرامش ایجاد کنیم، باید بتوانیم از قوه بصری او استفاده کنیم و این امکان جز با استفاده از بستههای تربیتی ما و در قالب فیلمهای آموزشی میسر نمیشود، به همین خاطر آثار این جشنواره در روند آموزش ما، یک جایگاه اصلی و معنادار دارد.
معاون وزیر آموزش و پرورش از اجرای تحولات نرمافزاری در قالب سند آموزش خبر داد و بیان کرد: فرایند تحول نرمافزاری دروس تا پیش از سال ۱۴۰۰ وارد عرصه دیگری خواهد شد که در قالب آن دانشآموزان و والدین آنها میتوانند با بهرهمندی از کدهای رمز نگاری شده یا اصطلاحاً SQR CODE به آرشیو آثار تایید شده دست پیدا کنند بنابراین جشنواره یک رویداد کمک کننده در مسیر این تحول بهشمار میرود. در این برنامه دانشآموزان این امکان را خواهند داشت که با اسکن کردن، کد، وارد شبکه ملی شوند و محتواهای غنیسازی شده کتابهای درسی را مورد استفاده قرار دهند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی از حضور ۷۰۰ فیلمساز معلم در این دوره از جشنواره خبر داد و گفت: یکی از تفاوتهای عمده در پنجاهمین جشنواره بینالمللی فیلم رشد، حضور ۷۰۰ معلم فیلمساز در این دوره است. ضمن اینکه با وجود محدودیتهای کرونا و مشکلاتی که بر تمام جهان به واسطه این بیماری واگیردار حاکم بود، ما شرکت کنندگان بسیاری از ۱۱۰ کشور جهان داشتیم.
اظهارات وزیر آموزش و پرورش درباره جزئیات تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک
محسن حاجی میرزایی در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما درباره واگذاری مهدکودکها اظهار کرد: نظام تعلیم و تربیت یک نظام یکپارچه است و تربیت از اوان کودکی آغاز میشود. متخصصان تعلیم و تربیت می گویند هرچه به اوان کودکی نزدیک میشویم اهمیت تربیت بیشتر میشود و باید به این دوره توجه کرد. در سنوات گذشته این دوره مورد غفلت قرار گرفته بود.
حاجی میرزایی افزود: سال گذشته یک میلیون و ۵۰ هزار کودک پیشدبستانی را آموزش دادیم. اخیرا شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرد سازمانی تشکیل شود که تربیت این سنین را عهدهدار شود. سه سال اول زندگی، قبل از دوره پیش دبستانی و سه سال بعد دوره پیشدبستانی محسوب میشود. البته منظور این نیست که همه این کودکان به مهدکودک بروند. ۸۴ درصد این بچهها در خانواده تربیت میشوند و بنا نداریم آنها را از خانواده بیرون بیاوریم.
وی افزود: پیشدبستانی سهساله است و دوره رسمی ما هم هست و توصیه میکنیم خانوادهها در آن شرکت کنند. اما در دوره صفر تا سه سالگی که تربیت به عهده خانواده است نقش این سازمان مشورتی، تولید محتوا و آموزش والدین است. در سه سال دوم یعنی پیشدبستانی هم آموزش توسط بخش غیردولتی و تحت نظارت آموزش و پرورش انجام میشود و مسئولیت نظارت بر برنامهها و صدور مجوز مهدکودکها هم به آموزش و پرورش محول شده است.
به گفته وزیر آموزش و پرورش، اساسنامه تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، تصویب شده است و شش ماه زمان برای استقرار سازمان فرصت وجود دارد.
آخرین وضعیت بررسی و تصویب لایحه رتبهبندی معلمان
وزیر آموزش و پرورش در همین برنامه درباره آخرین وضعیت لایحه رتبهبندی معلمان گفت: لایحه در کمیسیون تخصصی دولت بررسی و با قید فوریت مصوب شد و خارج از روال متعارف روندش را طی کرده و اکنون در نوبت طرح در دولت است که در هفتههای اخیر مصوب میشود و سپس به مجلس میرود و امیدواریم همزمان با نهایی شدن بودجه، این طرح هم تصویب شود. دولت اعتبارش را در بودجه ۱۴۰۰ دیده است و امیدواریم از ابتدای سال آتی رتبهبندی را هم اجراء کنیم.
حاجی میرزایی درباره آخرین وضعیت لایحه رتبهبندی معلمان، گفت: لایحه در کمیسیون تخصصی دولت بررسی و با قید فوریت مصوب شد و خارج از روال متعارف روندش را طی کرده و اکنون در نوبت طرح در دولت است که در هفتههای اخیر مصوب میشود و سپس به مجلس میرود و امیدواریم همزمان با نهایی شدن بودجه، این طرح هم تصویب شود. دولت اعتبارش را در بودجه ۱۴۰۰ دیده است و امیدواریم از ابتدای سال آتی رتبهبندی را هم اجراء کنیم.
۸۸ هزار نفر تا آخر سال ۱۴۰۰ استخدام میشوند
حاجی میرزایی درباره استخدام نیروهایی که در نوبت تغییر وضعیت قرار دارند اظهار کرد: برای استخدام ۲۵ هزار و ۷۰۰ نفر از گروههای مشمول قانون تعیین تکلیف مجوز گرفتیم که به دانشگاه فرهنگیان معرفی شدند و اخیرا مجوز جذب ۳۰ هزار نفر دیگر را گرفتهایم و ۳۰ هزار نفر باقی میماند. بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از این پس بعد از نهایی شدن تعهدات تکلیفی، تنها مسیر جذب از دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی خواهد بود.
وی با بیان اینکه قانون درباره مربیان پیشدبستانی، آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی و معلمان حقالتدریس حکم کرده که تا پایان اجرای برنامه ششم توسعه استخدام شوند، گفت: این گروه یک مجموعه ۸۸ هزار نفری هستند. طبیعی است همه را نتوانسته باشیم در مرحله اول جذب کنیم اما همه مشمولان قانون تعیین تکلیف شده و قطعا استخدام خواهند شد و باید تا آخر سال ۱۴۰۰ حتما استخدام شده باشند که اینکار حتما انجام میشود.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: فهرست مشمولان مشخص است. این ردیفهای استخدامی را منحصرا از بالاترین امتیاز توزیع میکنیم و اجازه جابهجایی در استانها را ندادیم و اگر کسی حقش تضییع شده، میتواند اعلام کند.
وی درباره زمان پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان نیز، گفت: مطالبات بازنشستگان امسال، طبق معمول تا قبل از شروع سال تحصیلی آینده تسویه میشود.