به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش صبح روز چهارشنبه در آیین افتتاحیه چهارمین همایش ملی دستاوردهای ورزش دانش آموزی که به میزبانی استان در سنندج در حال برگزاری است، حضور اساتید برجسته دانشگاه های کشور در این همایش را بسیار ارزشمند دانست و تلاش و زحمات مدیرکل آموزش و پرورش کردستان، معاونت تربیت بدنی و سلامت و کلیه دست اندرکاران حوزه تربیت بدنی و سلامت استان که در طول هشت سال هر سال یک پروژه ملی را در استان کردستان را اجرا کرده اند تقدیر و تشکر کرد.
حمیدی در ادامه به مناسبت های مهم آبان ماه اشاره کرد و گفت: ماه آبان ماه دانش آموز است؛ ماهی است که با میلاد پیامبر آغاز و هفته تربیت بدنی، روز نوجوان، روز دانش آموز، روز جهانی علم در خدمت توسعه تقارن پیدا کرده و در نهایت چهارمین همایش ملی دستاوردهای ورزش دانش آموزی در این ماه به میزبانی استان کردستان برگزار می شود .
وی بر کاربست برنامه های این همایش باید در هفته پژوهش تاکید کرد و گفت: از دستاوردهای این همایش باید در حوزه اجرا به خوبی استفاده شود.
حمیدی با اشاره به دو مقوله تحقیق و توسعه، بر توسعه مبتنی بر داده های علمی و دانش بنیان کردن تصمیمات مدیران تاکید کرد و گفت: مراد از این دو مفهوم این است که داده های علمی و دانش زمینه کاربردهای اجرایی پید اکند .
وی با اشاره به اجرای طرح کوچ در حوزه معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، گفت: در این طرح مداخله معلمان، مدیران و اعتماد به آموزش و پرورش و مشارکت والدین در سامانه سناد قابل تحسین بود و از طریق سامانه سناد نتایج استخراج و نتایج نشان داد که سه درصد وزن دانش آموزان دارای وزن طبیعی اضافه شده است .
حمیدی خاطرنشان کرد: اگر در سال 95 در تحقیق کاسپین قریب 22 درصد دانش آموزان با چاقی مواجه بودند، اما متاسفانه با 22 ماه تعطیلی مدارس، غیر از تاثیر آثار منفی علمی، در زمینه افزایش وزن دانش آموزان به طور متوسط روزی 5 تا 6 هزار قدم کمتر راه می روند و با انباشت انرژی قریب 30 درصد دانش آموزان دارای افزایش وزن شدند که سونامی بیماری های غیرواگیر در جامعه را گرفتار می کند.
به گفته این مقام مسئول ما نمی خواهیم همایشی برگزار کنیم از همه موضوعات صحبت شود بلکه باید این همایش کاربست داشته باشد.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش از طرح کوچ به عنوان یک پروژه بزرگ که به صورت دو سالانه در تقویم آموزش و پرورش قرار گرفته و برند است نام برد و تاکید کرد: باید تمامی زوایای این طرح مورد بررسی قرار گیرد و کاستی های آن بررسی شود و جامعه علمی و معلمین تربیت بدنی می تواند در این مقوله به ما کمک کنند.
وی با بیان اینکه عنوان همایش دستاوردهای وزرش دانش آموزی به یک بسته تحولی محدود شد نه به همه مقولات آموزش و پرورش، گفت: ما یک پروژه را مد نظر قرار دادیم که همه ذینفعان را در کشور مد نظر قرار داده و باید برای نجات نسل مورد کالبد شکافی علمی قرار گیرد.
حمیدی با اشاره به اینکه اهداف همایش تولید خدمات ارزشمند برای ارتقای کیفیت اجرای طرح در سال آینده خواهدبود؛ بر فرهنگ سازی موضوع و نهادینه کردن آن در کشور تاکید کرد و گفت: باید این طرح پاسخگوی به مشتریان و مخاطبین باشد .
وی با بیان اینکه در توسعه مبتنی بر دانایی اصل بر ارائه خدمات کیفی است؛ گفت: به همین دلیل موضوع همایش گسترده نشده و باید تمام تلاش ما بر این بود که همایش نتیجه داشته باشد.
این مقام مسئول با بیان این مطلب که امروز سرمایه فکری، سرمایه اصلی نظام است؛ خاطرنشان کرد: مایه های اصلی سرمایه فکری دانش است و نظام دانشگاهی باید به سوی پژوهش کاربردی پیش روند که بتوانند گرهی از مشکلات کشور را بازگشایی کند.
حمیدی ادامه داد: ما امروز در معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با اتکا به سرمایه فکری در حوزه ستادی و استان ها، افراد این حوزه که دارای تحصیلات عالیه هستند استفاده می کنیم.
وی افزود: معاونت تربیت بدنی و سلامت معدل سنی جوان ترین معاونت در وزارت را داشته و از نظر تحصیلات بالاترین تحصیلات را دارند .
به گفته حمیدی در معاونت تربیت بدنی سلامت وزارت آموزش و پرورش در حال گذار از ساختار سنتی به ساختار علم گرا و اندیشه گرا برای ارائه خدمات به قشر عظیم 15 میلیونی دانش آموزان کشور هستیم.
وی با تاکید بر اینکه همایش علمی دستاوردهای ورزش دانش آموزی باید مبتنی بر برداشتن مسائل مزمن دستگاه های اجرایی باشد و بتواند به گره گشایی از دستگاه های اجرایی برخیزد؛ گفت: دستگاه علمی باید دنبال گره گشایی و مدیران اجرایی نیز باید تصمصمات و برنامه های مبتنی بر شواهد علمی در پیش بگیرند.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت تاکید کرد: همایش ها از حرف های عمومی کلی باید جدا شود و معطوف به حل یک مساله باشد و چشم انداز های اجرایی برای مدیران فراهم کند.
وی از انتخاب کردستان به عنوان دبیرخانه دائمی همایش خبرداد و گفت: این همایش باید به صورت سالانه برگزار شود و دبیرخانه همایش باید با برگزاری کارگاه ها به طرف کاربست های علمی پیش برویم
وی در پایان با تاکید بر اینکه مسئولین باید اهتمام ویژه ایی برای جذب و پرورش استعدادهای والیبال در استان کردستان داشته باشند؛ خاطرنشان کرد: حوزه استعدادیابی در کردستان آموزش و پرورش باید سهم خود را ایفا کند چراکه ظرفیت علمی خوبی در کردستان وجود دارد باید از آن ها استفاده کرد .