مصطفی آذرکیش عصر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: انتظار میرفت با توجه به شیوع ویروس کرونا در ایران از تعداد هنرآموزان هنرستان ها کاسته شود، اما نه تنها این تعداد امسال کاهش نیافت بلکه افزایش یافت.
وی تاکید کرد: این افزایش شمار ثبت نام کنندگان اقبال بیشتر خانوادهها را به رشتههای مهارتی نشان میدهد.
مدیرکل آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: اگر در آینده تعداد فضای آموزشی افزایش یابد و نیروی انسانی آموزش دیده و مربی حرفه ای تامین شود، با رویکرد جدید و اقبال عمومی خانوادهها و وجود زیرساخت های فرهنگی مناسب آینده خوبی برای مهارت آموزان پیش بینی می شود.
آذرکیش با بیان اینکه هنرستانها به فضا، تجهیزات و نیروی انسانی بیشتر نیازمند هستند، گفت: همچنین برای توسعه فضای هنرستان ها نیاز است که در قانون بودجه ۱۴۰۱ و در برنامه هفتم توسعه توجه ویژه ای به تقویت هنرستان ها شود.
وی تعداد کلاس های درس هنرستان ها را بیش از ۴۵ هزار کلاس عنوان کرد و افزود:، بنابراین نیاز به حمایت بیش از این در برنامههای کمی و کیفی داریم.
مدیرکل آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: هنرستانها سرآغاز روشن برای آینده اشتغال و اولین گام برای تولید کالای داخلی، کاهش بیکاری و مهارتآموزی هستند.
به گزارش ایرنا، بیش از ۲۰۰ رشته مهارتی در هفت هزار و ۱۰۰ هنرستان کشور وجود دارد و هرچند پیشبینی میشد به دلیل شیوع ویروس کرونا تعداد هنرجویان کاهش یابد، اما در ثبت نام سال گذشته هم شاهد افزایش ۳۲ هزار نفری هنرجو بودیم.
بر اساس اهداف قانون برنامه ششم توسعه، تا پایان این برنامه پنج ساله، حدود ۵۰ درصد دانش آموزان دوره متوسطه باید در هنرستانهای فنی و حرفه ای و کار دانش تحصیل کنند.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)