.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران، در سی و پنجمین اجلاس مدیران آموزش و پرورش سراسر کشور، محمد حسین لونی مدیر آموزش و پرورش منطقه 4 تهران و نماینده مدیران شهر تهران بیان کرد: آموزش و پرورش مهمترین ارگانی است که بستر لازم را برای رشد و توسعه همهجانبه کشور فراهم میسازد و منابع انسانی مهمترین عامل و حیاتیترین داراییهای آن محسوب میشود چنان که میتوان گفت این دستگاه از نظر منابع انسانی، سرمایه دار ترین دستگاه در کشور است به طوری که سرمایهگذاری در آن خود نوعی سرمایهگذاری ملی محسوب میشود. از طرفی با توجه به اینکه نیروی انسانی کلید و محور توسعه به شمار میآید، و به فرموده مقام معظم رهبری؛ معلمان افسران سپاه پیشرفت کشورند و توانمندسازی وحفظ منزلت و جایگاه کارکنان فرایندی سرمایه افزاست که نتیجه آن به طور مستقیم و غیر مستقیم در کمیت و کیفیت امور پدیدار میشود چرخش های تحولآفرین با رویکرد تبدیل معلمان از مجریان تصمیمات به تصمیمسازان فرایند برنامه ریزی درسی امری ضروری می باشد چرا که محصول آن خلق مدارس یادگیرنده ،فراهم ساختن زمینه های مشارکت علمی،انتقال تجربیات در سطوح مختلف مدرسه ،منطقه، استان و ملی ، رشد و تعالی همه جانبه منابع انسانی و در نهایت دستیابی به مراتبی از حیات طیبه خواهد بود بر همین اساس و با توجه به نقش بی بدیل نیروی انسانی در دستیابی به این امر مهم در سند تحول بنیادین ، رشد همه جانبه سرمایه های انسانی با اهداف متعالی و برنامه های مدون پر اهمیت دیده شده.
وی در ادامه افزود: در فصل اول سند تحول دو گزاره به شرح زیر آمدهاست:
گزاره 7: نقش معلم بهعنوان هدایتکننده و اسوهای امین و بصیر در فرایند تعلیموتربیت و مؤثرترین عنصر در تحقق مأموریتهای نظام تعلیموتربیت رسمی کشور
گزاره 12: به منزلت علم نافع، هدایتگر و توانمندساز و مقام و جایگاه عالم و معلم باید بیش از پیش توجه شود.
نماینده مدیران آموزش و پرورش شهر تهران افزود: در این فرصت چند مورد از عوامل موثر در تحول منابع انسانی را به اختصار عرضه می دارم.
۱. تامین منابع انسانی:
در حال حاضر کسری نیروی انسانی یکی از معضلات جدی آموزش و پرورش است که با توجه به آمار بالای بازنشستگان و جذب اندک نیرو، نیاز به برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت ضروری است و توجه و تقویت دانشگاه فرهنگیان تنها راهکار برای جبران می باشد.
۲.آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی:
تامین تسهیلات و امکانات و ایجاد سازو کار اثر بخش در آموزش متناسب با نیازها و شرایط روز به شکل فردی و گروهی، دانش افزایی مستمر و ارتقائ شان و منزلت معلمان ،تبادل تجارب و دستاوردها ایجاد فرصت های باز آموزی مستمر علمی ، تحقیقاتی و مطالعاتی و از عوامل ضروری در ارتقاء ، پیشرفت و بهره وری منابع انسانی است . دربرنامه های تحولی ابتدا باید معلمی متحول تربیت شود تا بتواند دانش آموز مورد انتظار سند تحول را تربیت نماید.
ایشان در اامه بیان داشتند: در چند سال اخیر از ادامه تحصیل فرهنگیان حمایت نمی شود (اعطای ماموریت به تحصیل و غیره ) و اکثر فرهنگیانی که در دیگر دانشگاها پذیرفته می شوند مجبور به انتخاب بین کار و تحصیل شان می شوند. این موضوع با اهداف اساسی آموزش و پرورش منافات دارد .به نظر می رسد لازم است تا در همه زمینه های یادگیری سازمانی فرهنگیان تجدید نظر ی کلی در سیاست های اجرایی انجام شود.
۳. انگیزه و ارتقای شغلی:
ایجاد و افزایش انگیزه کارکنان ارتباط مستقیم و معنا داری با پایداری منابع انسانی ، بهره وری و عملکرد بهینه و رضایت شغلی آنان دارد و بر نحوه انجام وظایف آنان تاثیر گذار است .یافته ها هم به مشوقات مادی و غیر مادی و هم بالندگی شغلی اشاره داشته و راهبران سازمانی ضمن به کارگیری امکانات و فرصت های لازم برای اعتلاو تکریم از ساز وکارهای قانونی برای افزایش انگیزه معلمان واستفاده ازامکانات رفاهی و رفع مشکلات مادی و معیشتی ، تعادل کار و زندگی کارکنان و ارتقای مرتبه علمی و تربیتی و شغلی همچنین ایجاد سازو کارهای لازم برای تقویت جایگاه و منزلت معلمان باتاکید بر معلم محوری اقدام نمایند . و پیشنهاد مشخص اجرای دقیق قانون رتبه بندی و هم سان سازی حقوق و مزایای معلمان با سایر کار کنان دولت می باشد.
۴.فناوری و تکنولوژی:
بهرهوری هوشمندانه از تجهیزات و فناوری نوین آموزشی و تربیتی و توسعه ضریب نفوذ شبکه ملی و ایجاد فضا و محیط های آموزش مجازی ایمن وکاربردی، آموزش مهارت های سواد اطلاعاتی و تقویت سواد رسانه ای و فضای مجازی ،حمایت و تقویت از تولید محتوهای الکترونیکی و ایجاد بستر لازم در برخورداری ازتکنولوژی و ابزارهای فنی یکی ازمولفه های ضروری واساسی در بهبود و شتاب بخشیدن حرکت در مسیر رشدو توسعه پایدار منابع انسانی می باشد .
۵.برنامه ریزی :
یکی از عمده ترین برنامه ریزی ها، برنامه ریزی منابع انسانی است عامل مهم برای وجود برنامه ریزی جهت نیل به نیاز های مهارتی ،آموزشی و در نهایت بهسازی منابع انسانی می باشد که از جمله برنامه محوری ، آینده پژوهی و برنامه ریزی راهبردی و به کارگیری امکانات و فرصت ها در جهت تربیت انسان مطلوب به درستی مورد تاکید و توجه قرار داده شده است.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران