به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی؛ حیدر محمدی رئیس آموزش و پرورش منطقه الموت شرقی گفت: با تقویت زیرساخت آموزش های مجازی و تامین ابزار هوشمند و تغییر در شیوه ارزشیابی می توان از افت تحصیلی جلوگیری کرد.
رییس آموزش و پرورش الموت شرقی در خصوص چالش های تحصیلی در دوران کروناگفت: گسست بین نسلی در این دوران آشکارتر از گذشته شده است و افت کیفیت یادگیری و افزایش آسیب های اجتماعی و مغفول ماندن آموزش در برخی از ساحت های شش گانه مانند ( ساحت زیستی و بدنی، هنری و زیبا شناختی، اقتصادی و حرفه ای )،کاهش شدید کیفیت دروس و رشته های مهارتی و فنی و حرفه ای از چالش های مهم این دوره است.
وی در پاسخ به این سوال که برای کاهش افت تحصیلی چه باید کرد اظهار داشت: تغیر در شیوه های ارزشیابی و پایش یادگیری، افزایش تعداد نوبتهای ارزشیابی در طول سال،تامین زیرساختهای اموزش مجازی مانند تهیه تبلت و گوشی اینترنت رایگان، سیستمهای تعاملی آموزشی، مشارکت بیش از پیش اولیا، توجه جدی به دانش آموزان مناطق محروم با تهیه بسته های یادگیری، ارتقا توانمندی و مهارتهای معلمان در آموزش های مجازی و تکرار پایه دانش آموزانی که به لحاظ اموزشی افت شدید داشته اند از مهمترین راهکارها برای مقابله با افت تخصیلی است.
محمدی الموتی در مورد بهترین شیوه تحصیل در شرایط کرونا گفت: اموزش تلفیقی ( حضوری و مجازی ) و در نهایت ارزشیابی تراکمی ( ارزشیابی حین آموزش) بهترین روش است.
وی در خصوص اهمیت مدرسه محوری بیان کرد: تمرکز زدایی مدیریت آموزشی در نظام تعلیم و تربیت و نیز مشارکت بیشتر شرکای سهیم در تعلیم و تربیت مثل اولیا و دستگاههای ذیربط، توجه بیشتر به برنامه ” بوم ” ( برنامه ویژه مدرسه)باید مورد توجه قرار گیرد.
محمدی یادآورشد: تدوین برنامه درسی با درنطر گرفتن فاکتورهایی چون فرهنگ بومی و محلی، استعدادهای متفاوت دانش آموزان ، توجه به جنبه های دیگر از هوش متکثر و کاهش استرس دانش آموزان و حساسیت های منفی اولیا و تسهیل در فرایند یادهی یادگیزی، افزایش کیفی جلسات شورای دبیران و شورای مدرسه و نزدیک شدن به اهداف سند تحول بنیادین و در نهایت تحقق زیر نظام های سند تحول بنیادین یک ضرورت است.
رییس آموزش و پرورش منطقه الموت شرقی به عوامل یک سیستم آموزشی موفق هم اشاره کرد و گفت: توجه جدی به سه ضلع مثلث فرایند یاددهی یادگیری ( معلم دانش آموز و محتوای آموزشی) و تامین زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری مدارس و نیز مشارکتپذیری حداکثری اولیا و شورای اموزش و پرورش بصورت جدی به عنوان عالی ترین سطح تصمیم گیری در آموزش وپرورش است.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان قزوين