مدیر آموزش و پرورش شهرستان هوراند از آذربایجان شرقی خواستار رفع ناترازی منابع آموزش و پرورش با اهداف آن در سند تحول بنیادین شد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی به نقل از هوراند؛ محمود زارعی در حاشیه سی و پنجمین اجلاس روسا و مدیران دستگاه تعلیم و تربیت کشور گفت: مهمترین چالش پیش روی آموزش و پرورش در آینده ناترازی منابع آموزش و پرورش با اهداف آن در سند تحول بنیادین می باشد .
وی ادامه داد: وضعیت معیشتی فرهنگیان ، کمبود نیروی انسانی متخصص در منطقه بویژه در علوم پایه، کاهش نرخ رشد جمعیتی کشور و منطقه به علت فقر مالی و گاهی زاد و ولد، تاثیر فضای آموزشی حاکم( مجازی) بر میزان ارتقاء سواد دانش آموزان که با نوعی بیسوادی اجباری مواجه خواهد بود، افزایش آسیب های اجتماعی در جامعه و منطقه با اولویت آسیب های نوظهوراز مهم ترین مشکلات در سطح منطقه می باشد امیدوارم که با توجه مسئولین مشکلات مذکور مرتفع گردد تا آموزش پرورش به اهداف اصلی خود که همان رسیدن انسان به کمال است دست یابد .
مدیر آموزش و پرورش شهرستان هوراند به اقدامات صورت گرفته در سالتحصیلی جدید برای این منطقه اشاره کرد و افزود: فعال سازی کمیته های پروژه مهر وساماندهی نیروی انسانی و فضا های آموزشی ، برنامه ریزی برای بازگشای مدارس با رعایت پروتکل های بهداشتی ، تهیه وسایل و لوازم کمک آموزشی ، هوشمند سازی مدارس منطقه ، شناسنامه دار نمودن فضاهای آموزشی و اخذ سند از مهم ترین اقدامات صورت گرفته در سالتحصیلی جدید می باشد .
زارعی اضافه کرد: سال گذشته در حوزه پرورشی با کسب عنوان رتبه اول تا سوم استانی در مسابقات قرآن وعترت، تجارب برتر،تفکر وسبک زندگی،مشاوره و…منطقه رشد داشته است.ودر حوزه آموزش باتوجه به محروم بودن منطقه و عدم امکانات اموزشی و پرورشی مناسب، دانش اموزان این منطقه هرساله به دانشگاه فرهنگیان و سراسری راه می یابند و در مسابقات علمی و پژوهشی ، جشنواره ها حائز رتبه برتر کشوری و استانی می باشند .
وی در پاسخ به این سوال که نحوه تعامل مدیران آموزش و و پرورش منطقه با فرهنگیان و نحوه ارتباط گرفتن با آنان چگونه بوده است، گفت : تعیین وقت قبلی جهت ملاقات با مدیر معنا ندارد، درب اتاق مدیر آموزش وپرورش همیشه به روی فرهنگیان باز است و برقراری ارتباط تلفنی با فرهنگیان و حضور در جمع شورای معلمان و همچنین جوار بندی مدارس منطقه جهت ارتباط حضوری با فرهنگیان بصورت فصلی( هر سه ماه یکبار) صورت می گیرد که این تعامل و همدلی موجب ارتقاء کیفیت آموزشی و پرورشی در منطقه می گردد.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی ) گفت : معلمان بعنوان افسران تعلیم و تربیت همواره پیشتاز ماموریتهای ابلاغی بوده و در تحقق اهداف مورد نظر در سند تدبیر و تحول بنیادین آموزش و پرورش منطقه یاریگر مدیریت منطقه بوده و هستند.
زارعی در خصوص اداره نمودن آموزش و پرورش بصورت غیر متمرکز و برنامه درسی متناسب با منطقه گفت : اداره غیر متمرکز آموزش و پرورش یک تصمیم حاکمیتی است. به نظر بنده طرح این موضوع نیازمند مطالعه بیشتر است .
زارعی خاطرنشان نمود: بدون مطالعه دقیق و توجه به پتانسیلها و ظرفیتهای استانی و منطقه ای هر استان و شهرستان در حوزه های فرهنگی ، علمی ، آموزشی ، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی واگذاری امر مهم و حیاتی آموزش و پرورش که مستقیما با حال و آینده کشور سر و کار دارد امری نامطلوب می باشد و در صورت اصرار حتما شاهد انحرافاتی در شاخص های ملی خواهیم بود.شایسته است مسئولین به این امر مهم توجه ویژه و اساسی نمایند .
مدیر آموزش و پرورش شهرستان هوراند افزود : برنامه های بومی باید همخوانی با برنامه درس ملی باشد. البته برنامه درس بومی استان باید متناسب با تاریخ ، فرهنگ ، اقتصاد ، سیاست و مسایل اجتماعی استان باشد. معمولا کتابهای درسی و برنامه های آموزشی بایستی با مواردی که ذکر شد مطابقت داشته باشد تا منجر به توسعه انسانی در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و … گردد.
زارعی در رابطه با آموزش و پرورش به یک گفتگوی اجتماعی تبدیل شود گفت : با عنایت به اینکه آموزش و پرورش گسترده ترین نهاد اجتماعی است لذا تحقق اهداف و ماموریتهای آموزش نیازمند یک گفتمان اجتماعی است. بنابراین خانه و خانواده که شریک آموزش و پرورش در جریان تعلیم و تربیت می باشد می تواند نقش مهمی در گفتمان سازی داشته باشد.
وی اظهار کرد: خانه تنها محلی است که نتایج تعلیم و تربیت در آن مشاهده می شود.و جامعه دومین نهادی است که از آموزش و پرورش تاثیر می پذیرد و بالعکس به آموزش و پرورش تاثیر می گذارد. نهادهای موجود در جامعه می توانند آموزش و پرورش را بعنوان گفتمان عمومی تبدیل نمایند.چراکه مساله آموزش و پرورش یک مساله عمومی است و دخالت عموم مردم و نهادها می تواند آموزش و پرورش را در ماموریتهای خود یاری نماید .
مدیر آموزش و پرورش شهرستان هوراند خاطرنشان نمود: بازگشت جایگاه معلم و آموزش و پرورش نیازمند توجه ویژه و کریمانه است. تجلیل و تکریم معلم در حقیقت تکریم از خانواده و جامعه است. اگر می خواهیم خانواده ای سالم و جامعه ای سالم داشته باشیم .
کانال آموزش و پرورش در سروش
http://instagram.com/ap.azar_shargi کانال آموزش و پرورش در اینستاگرام
https://www.aparat.com/andishe.ash کانال آموزش و پرورش استان در آپارات
https://shad.ir/azarbaijansharghistudents کانال آموزش و پرورش استان در شبکه شاد
30008624 سامانه پیامکی آموزش و پرورش استان