در این مطلب به معرفی امکانات و آموزش سامانه های سیدا و پادا ویژه مدیران مدارس و اولیاء دانش آموزان شامل مراحل آماده سازی و فعال سازی سال تحصیلی جدید برای ثبت نام و پیش ثبت نام دانش آموزان و کلاس بندی آن ها پرداخته شده است.

کاربران اصلی سامانه سیدا (سامانه یکپارچه دانش آموزی به نشانی sida.medu.ir) مدیران و معلمان مدارس و کاربران اصلی سامانه پادا (پرونده الکترونیکی دانش آموز به آدرس pada.medu.ir) دانش آموزان و اولیاء آنان هستند.
منبع اصلی این راهنمای آموزشی، فایل راهنمایی است که توسط واحد فناوری اطلاعات اداره آموزش و پرورش ناحیه 2 استان قم تهیه و منتشر شده است. البته اصلاحات اندکی توسط تحریریه فرهنگیان24 در برخی قسمت ها اعمال شده و برخی مطالب کاسته یا افزوده شده است.
برای دانلود فایل اصلی معرفی و آموزش سامانه های سیدا و پادا به فرمت pdf به انتهای این مطلب مراجعه کنید.
مراحل فعال سازی سال تحصیلی جدید در سامانه سیدا
- ایجاد سال تحصیلی جدید (عملیات اولیه – سازماندهی و ثبت نام – شروع دوره تحصیلی)
- تغییر دوره به سال 1400-1401
- ثبت مشخصات پستی مدرسه (عملیات اولیه – عملیات پیش ثبت نام – ثبت آدرس پستی)
- تعریف سازمان مدرسه (عملیات اولیه – عملیات پیش ثبت نام – سازمان مدرسه – ارسال به منطقه)
- ارتقاء پایه دانش آموزان (عملیات اولیه – عملیات پیش ثبت نام – وضعیت ارتقاء پایه دانش آموزان)
- تعریف کلاس (عملیات اولیه – سازماندهی و ثبت نام – ساختار مدرسه)
- تعریف آموزگار (عملیات ضمن سال – انتخاب واحد – تخصیص معلم به درس گروه)
نکته: با انجام مراحل 1 تا 5 امکان ثبت نام دانش آموزان پایه های اول ابتدایی، هفتم متوسطه اول، دهم متوسطه دوم و میان پایه (در مدارس دیگر) در پادا فعال خواهد شد.
آموزش فعال سازی سال تحصیلی جدید در سامانه سیدا توسط مدیر مدرسه
در ابتدای کار مدیر مدرسه با استفاده از کد ملی و رمز عبور خود وارد سامانه سیدا به آدرس sida.medu.ir شود.

نکته: چنانچه مدیران محترم مدارس رمز ورود به سامانه سیدا را فراموش نمایند واحد فناوری منطقه قادر به بازیابی رمز است و اگر معلم یا یکی دیگر از کارکنان (اعم از آموزگار، دبیر، هنرآموز، معاون آموزشی یا اجرایی و …) رمز خود را فراموش نمود باید مدیر مدرسه رمز وی را بازیابی نماید.
ایجاد سال تحصیلی جدید (1400-1401)
برای شروع دوره تحصیلی جدید (سال 1400-1401) باید از طریق منوی سمت راست و مسیر “عملیات اولیه – سازماندهی و ثبت نام – شروع دوره تحصیلی” اقدام نمود که در تصاویر زیر نحوه انجام این کار مشخص است:




تغییر دوره سال تحصیلی
در صورت نیاز به تغییر دوره تحصیلی از گزینه تغییر دوره در انتهای منوی سمت راست سامانه سیدا استفاده می شود.


ثبت مشخصات پستی مدرسه
پس از شروع دوره تحصیلی جدید باید از مسیر “عملیات اولیه – عملیات پیش ثبت نام – ثبت آدرس پستی” اقدام به تکمیل نمودن آدرس پستی مدرسه به صورت کامل و دقیق نمایید. سپس در برگه باز شده نشانی پستی مدرسه را با دقت تکمیل و در نهایت روی دکمه “اعتبارسنجی و تأیید” کلیک کنید.


تکمیل سازمان مدرسه (ایجاد پایه و رشته برای سال تحصیلی جدید)
پس از شروع دوره تحصیلی جدید و ثبت آدرس پستی مدرسه، جهت مشخص کردن سازمان مدرسه و محدوده جغرافیایی آن به منظور ثبت نام دانش آموزان از طریق سامانه پادا، در منوی سمت راست پنل کاربری مدیر آموزشگاه از مسیر “عملیات اولیه – عملیات پیش ثبت نام – سازمان مدرسه” اقدام نمایید.

در بخش اصلی برگه مربوط به سازمان مدرسه می توانید پایه های تحصیلی جدیدی را با استفاده از دکمه “+ ایجاد رشته جدید” اضافه نموده و پایه های موجود را با استفاده از دکمه مشخص شده در انتهای ردیف هر پایه، ویرایش یا حذف کنید. پس از این کار برای تأیید شدن سازمان مدرسه توسط کارشناسان اداری باید روی دکمه “ارسال به منطقه” کلیک کنید.
در صورتی که منطقه پایه ای را تأیید نکند، در ستون وضعیت علت عدم تأیید منطقه نوشته می شود. سپس مدیر مدرسه اطلاعات را ویرایش کرده و مجدداً به منطقه ارسال می کند.
همان طور که در تصویر زیر هم مشاهده می شود، در صورتی که آدرس محدوده مدارس توسط کارشناسان ذیربط در اداره آموزش و پرورش منطقه ثبت نشده باشد و یا امکان انتخاب محدوده برای مدرسه اجباری نباشد، پیغام “تعیین محله های مجاز برای ثبت نام در این مدرسه از طرف مسئولین منطقه اجباری نشده است” نمایش داده می شود.
توجه داشته باشید که برای ثبت نام سال تحصیلی جدید، سازمان مدرسه فقط برای سال تحصیلی 1400-1401 تعریف می شود و نیازی به تعریف سازمان در سال تحصیلی 1399-1400 نیست.

در صورت زدن دکمه “ایجاد رشته جدید” پنجره ای با عنوان ایجاد رشته نمایش داده می شود. مطابق تصویر زیر، در صورتی که هنوز آدرس پستی را مطابق مراحل قبلی تأیید نکرده باشید، این پیغام اخطار با رنگ قرمز در بالای پنجره مشاهده خواهید کرد:
جهت تعیین سازمان مدرسه ابتدا نسبت به تکمیل آدرس پستی در فرم مربوطه اقدام نمایید، خواهشمند است فرم مذکور را با نهایت توجه تکمیل نمایید. در صورت مغایرت آدرس ثبت شده با آدرس واقعی، مدرسه جهت کلاس بندی دانش آموزان و اعلام نیاز پرسنل با محدودیت جدی مواجه خواهد شد.
پس از تکمیل کردن موارد خواسته شده بر روی دکمه “ثبت” کلیک کنید.

نکات قابل توجه درباره سازمان مدرسه در سامانه سیدا:
- در صفحه سازمان مدرسه، به طور پیش فرض پایه و رشته های سال تحصیلی 1399-1400 نمایش داده می شود که لازم است مطابق با وضعیت و پیش بینی سال تحصیلی جدید اصلاحات لازم در آن صورت گیرد.
- می توانید هر پایه ای را که مد نظر مدرسه نبوده و یا ظرفیت کلاس مورد تأیید نیست را ویرایش و یا حذف کنید.
- همچنین می توانید پایه های جدیدی را با استفاده از دکمه “+ایجاد رشته جدید” اضافه نمایید. (این امکان بعد از تخصیص سهمیه کلاس به مدارس فعال خواهد شد.)
- پس از این کار برای تأیید کردن سازمان مدارس توسط کارشناسان اداری باید دکمه “ارسال به منطقه” را کلیک کنید.
- توجه: مقابل نام هر پایه و رشته باید مجموع دانش آموزان آن پایه و رشته نوشته شود.
اضافه کردن محله به محدوده جغرافیایی قابل ثبت نام در مدر سه
در صورتی که آدرس محدوده مدارس توسط کارشناسان ذیربط در اداره آموزش و پرورش منطقه ثبت شده باشد، مدیر مدرسه می تواند مطابق تصاویر زیر جهت مشخص کردن محدوده مدرسه خود از دکمه “اضافه کردن محله” استفاده کند.
در پنجره با شده با عنوان “اضافه کردن محله” آدرس محدوده مدرسه را انتخاب نموده و دکمه “ثبت” را کلیک کنید.


پس از اضافه کردن محله به محدوده های قابل ثبت نام در مدرسه، آدرس مشخص شده در جدول مشخص شده در شکل زیر نمایش داده می شود.
برای اضافه کردن محدوده دیگر باید مجدداً از دکمه “اضافه کردن محله” استفاده شود. می توانید چندین محدوده را انتخاب کنید.
در صورت نیاز می توانید جهت حذف محدوده از کلید “حذف” در مقابل ردیف هر محدوده استفاده کنید.

ارتقاء پایه (دانش آموزان میان پایه)
برای دسترسی به جدول وضعیت ارتقاء پایه دانش آموز مطابق شکل زیر از منوی سمت راست مسیر “عملیات اولیه – عملیات پیش ثبت نام – وضعیت ارتقاء پایه دانش آموز” را بپیمایید.

اگر اطلاعات دانش آموزان در صفحه وضعیت ارتقاء پایه دانش آموز نشان داده شد، بدین معنی است که جدول ارتقاء پایه به طور خودکار ساخته شده است. در مورد دانش آموزان مردودی کافی است در مقابل مشخصات آنها، دکمه ویرایش را کلیک کرده و پایه را به پایه سال قبل تغییر دهید.
اگر صفحه مذکور خالی باز شد و یا اسامی تعداد قابل توجهی از دانش آموزان سال قبل موجود نبود، کافی است با فشرده دکمه “+ ایجاد ارتقاء پایه“، وضعیت ارتقاء پایه دانش آموزان را ایجاد نمایید.

نکات قابل توجه درباره لیست وضعیت ارتقاء پایه دانش آموز
- اگر مشخصات دانش آموزی در این لیست وجود نداشت، می توان با استفاده از دکمه “اضافه کردن” دانش آموز را اضافه نمود.
- اگر دانش آموزی به اشتباه ارتقاء پایه پیدا کرده بود می توان با استفاده از دکمه “ویرایش“، پایه را تغییر داد.
- اگر نام و ردیف دانش آموزی مورد نیاز نبود می توان با استفاده از دکمه “حذف” ردیف مربوط به او را حذف کرد. (این گزینه در مقطع متوسطه دوم کاربرد دارد که برای یک دانش آموز چند ردیف با رشته های مختلف ایجاد شده است.)
ارتقاء پایه دانش آموزان پایه نهم به پایه دهم
از آن جا که دانش آموزان پایه نهم سال گذشته در سال آینده در پایه دهم دوره دوم متوسطه تحصیل خواهند کرد، برای این گروه از دانش آموزان بحث انتخاب رشته بسیار مهم است. رشته تحصیلی دانش آموز در سال تحصیلی جدید با توجه به نتیجه هدایت تحصیلی در پورتال همگام به دست می آید و بر اساس آن ممکن است برای هر دانش آموزی که در سال گذشته در پایه نهم تحصیل می نموده، در قسمت ارتقاء پایه در سامانه سیدا چند ردیف وجود داشته باشد (پایه دهم ریاضی فیزیک، دهم علوم تجربی، دهم ادبیات و علوم انسانی، بزرگسال و …).
بنابراین تا زمان مشخص شدن نتیجه هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم دوره اول متوسطه، برای ثبت نام و ارتقاء پایه این دانش آموزان در پایه دهم اقدامی انجام نمی شود.
ثبت نام دانش آموزان میان پایه و جدیدالورود در سامانه پادا PADA.MEDU.IR
سامانه پادا (پرونده الکترونیکی دانش آموز) جهت ارائه خدمات به دانش آموزان و اولیاء آنان راه اندازی شده است و از طریق نشانی اینترنتی pada.medu.ir در دسترس است.

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می شود در حال حاضر سامانه پادا دارای 6 بخش اصلی به شرح زیر است:
- پیش ثبت نام: ویژه ثبت نام دانش آموزان پایه های هفتم، دهم و دانش آموزان میان پایه ای که تمایل به تغییر مدرسه برای سال تحصیلی آینده دارند. دانش آموزان میان پایه ای که در مدرسه سال قبل خود باقی می مانند نیز می توانند از این گزینه اقدام به ثبت نام نمایند. همچنین مدرسه می تواند به طور خودکار دانش آموزان سال قبل مدرسه را ثبت نام کند.
- ثبت دانش آموزان جدیدالورود: ویژه ثبت نام دانش آموزان ورودی پایه های اول و بزرگسالانی که سابقه ای در سامانه سیدا ندارند.
- ثبت نام پایه اول مدارس شاهد: ویژه ثبت نام دانش آموزان پایه اول متقاضی مدارس شاهد ابتدایی
- مشاهده کارنامه: دانش آموزانی که در سال تحصیلی 1399-1400 مشغول به تحصیل بوده اند، می توانند کارنامه های نوبت اول و دوم خود را از این بخش مشاهده نمایند.
- دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی: جهت دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی نوبت دوم سال تحصیلی 1399-1400
- بازیابی کلمه عبور: در صورت فراموشی رمز عبور پادا، دانش آموزان می تواننند با درج شماره دانش آموزی، رمز پادای خود را بازیابی نمایند.
پیش ثبت نام دانش آموزان میان پایه در سامانه پادا توسط اولیا
این بخش، ویژه دانش آموزان پایه های هفتم، دهم و دانش آموزان میان پایه ای است که قصد تغییر مدرسه دارند. برای ورود به این بخش باید در صفحه اصلی پادا روی اولین گزینه یعنی “پیش ثبت نام” کلیک نمود.

پس از انتخاب گزینه پیش ثبت نام، فرم ورود به سامانه مشاهده می شود. نام کاربری، کد ملی یا شماره دانش آموزی است و کلمه عبور یا رمز پادا باید از قبل در اختیار دانش آموزان قرار گرفته باشد.
مدیران محترم مدارس برای دسترسی به نام کاربری و کلمه عبور دانش آموزان (رمز سامانه پادا) می توانند طبق مراحل زیر اقدام کنند:
- ورود به پنل مدیر در سامانه سیدا
- منوی مدیریت
- زیرمنوی انتصاب و دسترسی
- انتخاب گزینه کلمه عبور دانش آموزان

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، در توضیحات زیر فرم ورود کاربران به سامانه پادا اشاره شده که برای نمایش و عملکرد بهتر سامانه باید از نسخه های جدیدتر یکی از مرورگرهای فایرفاکس، گوگل کروم یا اینترنت اکسپلورر استفاده شود.
لازم به ذکر است برای تجربه کاربری بهتر در مراحل مختلف کار با سامانه پادا و مشاهده جزئیات بیشتر در برخی قسمت ها، بهتر است به جای گوشی موبایل از کامپیوتر یا لپ تاپ استفاده شود.
پس از ورود دانش آموز به سامانه پادا (با کد ملی و رمز عبور پادا) مشخصات فردی دانش آموز و مدرسه محل تحصیل وی در سال تحصیلی 1399-1400 نمایش داده می شود.
دانش آموز با توجه به تمایل خود می تواند همان مدرسه فعلی خود را برای تحصیل انتخاب کند و یا اقدام به انتخاب مدارس دیگر نماید. البته این بخش از سامانه پادا بیشتر برای ثبت نام دانش آموزان میان پایه ای است که قصد تغییر مدرسه خود را دارند اما به هر حال انتخاب مجدد مدرسه فعلی بلامانع است.
همان طور که در تصویر زیر مشاهده می شود، در پایین برگه مربوط به مرحله اول پیش ثبت نام، بخشی برای نمایش مدارس انتخاب شده دانش آموز و حذف مدرسه و ابطال یا تأیید نهایی پیش ثبت نام وجود دارد که در ابتدا لیست مذکور خالی است.

در صورتی که دانش آموزان در مرحله اول پیش ثبت نام در سامانه پادا گزینه “مدارس دیگر” انتخاب شود، به مرحله بعد هدایت خواهند شد.
مطابق تصویر زیر در این مرحله باید فیلدهای استان، منطقه، پایه و مقطع انتخاب شود تا لیست مدارس مجاز برای دانش آموز نمایش داده شود. انتخاب محله زمانی امکان پذیر است که توسط ادارات مناطق و مدیران مدارس تعریف در سیدا محدوده جغرافیایی صورت گرفته باشد.
لازم به ذکر است دانش آموزان می توانند حداکثر 5 مدرسه را انتخاب کنند تا درخواست ایشان به مدارس ارسال شود. هر مدرسه ای که درخواست دانش آموز را تأیید نماید، درخواست او از پنل مدیران مدارس دیگر حذف خواهد شد. در پایان برای ذخیره درخواست روی دکمه “تأیید نهایی“ می کنند.

ثبت نام پایه هفتم و دهم نیز از بخش پیش ثبت نام سامانه پادا و با شیوه مشابه انجام خواهد شد.
ثبت نام دانش آموزان جدیدالورود در سامانه پادا
در سامانه پادا بخش ثبت دانش آموزان جدیدالورود ویژه دانش آموزان پایه اول ابتدایی و نیز بزرگسالانی است که در سامانه سیدا سابقه ای ندارند.
در واقع با توجه به اینکه اطلاعات و مشخصات این گروه از دانش آموزان قرار است برای اولین بار در سامانه یکپارچه دانش آموزی (سیدا) وارد شود، این امکان برای دانش آموزان و اولیاء آن ها فراهم شده است که از این طریق و به صورت الکترونیکی اقدام به ورود اطلاعات و ثبت درخواست ثبت نام کنند.
توجه داشته باشید که در حال حاضر امکان ثبت نام دانش آموزان اتباع ورودی پایه اول در سامانه های سیدا و پادا وجود ندارد.
همان طور که گفته شد ثبت نام دانش آموزان جدیدالورود (ورودی پایه های اول و بزرگسالانی که سابقه ای در سیدا ندارند) در سامانه پادا انجام می شود.

در گام اول پس از ورود به صفحه اصلی سامانه پادا به نشانی pada.medu.ir و انتخاب بخش ثبت دانش آموزان جدیدالورود باید کد ملی و شماره موبایل ولی (سرپرست) دانش آموز و کد ملی خود دانش آموز وارد شود. (تصویر بالا)
لازم به ذکر است که شماره موبایل وارد شده حتماً باید متعلق به ولی (سرپست) دانش آموز (اعم از پدر، مادر یا قیم و …) که کد ملی وی وارد می شود بوده و اصطلاحاً خط و سیم کارت به نام او باشد. در این مورد به صورت آنلاین استعلام از نهادهای ذیربط انجام می شود.
در مراحل و گام های بعدی باید تمامی اطلاعات و مشخصات فردی دانش آموز، آدرس محل سکونت و شماره تلفن همراه اولیا و شماره موبایلی که برای سال تحصیلی آینده با استفاده از آن در شبکه شاد فعالیت خواهد نمود، وارد شود.
چنانچه منطقه مدارس ناحیه را محله بندی کرده باشد، در آخرین مرحله سرپرست دانش آموز می تواند محله موردنظر خود را انتخاب نماید تا لیست مدارسی که در محدوده محل سکونت دانش آموز هستند نمایش داده شود.
ثبت نام دانش آموزان در سیدا
برای دسترسی به بخش ثبت نام دانش آموزان در سیدا باید در منوی اصلی سامانه در سمت راست صفحه مسیر “عملیات اولیه – سازماندهی و ثبت نام – ثبت نام دانش آموزان” را طی کرد. در تصویر زیر مسیر مذکور به ترتیب گزینه هایی که باید انتخاب شوند نشان داده شده است.

برگه ثبت نام دانش آموزان لیست کلیه دانش آموزان ثبت نام شده سال تحصیلی 1399-1400 مدرسه را (قبل از ارتقاء پایه) نشان می دهد.
همان طور که در تصویر زیر می بینید، در برگه ثبت نام دانش آموزان دو گزینه یا دکمه رادیویی با عنوان های “انتظار ثبت نام” و “ثبت نام شده“ وجود دارد.

با انتخاب گزینه انتظار ثبت نام لیست دانش آموزان سال قبل مدرسه نمایش داده می شود و ضمناً دکمه ای هم با عنوان “ثبت نام” در زیر آن ظاهر می شود. (تصویر زیر)
با انتخاب دانش آموزان سال گذشته از جدول و کلیک روی دکمه “ثبت نام” می توان آنها را برای سال تحصیلی 1400-1401 در پایه جدید ثبت نام کرد.
همچنین برای ثبت نام دانش آموزان جدید که در این مدرسه سابقه ندارند، باید بدون انتخاب فردی از جدول، روی دکمه “ثبت نام” کلیک کرد.

انتخاب گزینه “ثبت نام شده” دانش آموزان ثبت نام شده سال جدید را نشان می دهد و دو دکمه با عنوان های “ابطال ثبت نام” و “ویرایش ثبت نام” هم در زیر آن ظاهر می شوند.
جهت لغو ثبت نام (ویژه دانش آموزان میان پایه ای که قصد تغییر مدرسه دارند) از گزینه “ابطال ثبت نام” و جهت ویرایش از گزینه “ویرایش ثبت نام” استفاده می شود

ثبت نام دانش آموز پایه اول توسط مدیر در صورت مراجعه حضوری والدین
در صورت مراجعه حضوری والدین دانش آموز و عدم ثبت نام وی در سامانه پادا، می توان از داخل سامانه سیدا به طور مستقیم اقدام به ثبت مشخصات و اطلاعات وی نمود. برای این کار باید مطابق تصویر زیر از منوی اصلی سمت راست سیدا مسیر “عملیات اولیه – سازماندهی و ثبت نام – مشخصات فردی و پرونده تحصیلی دانش آموزان” را پیمود.

در برگه مشخصات دانش آموزان باید شماره ملی دانش آموز در فیلد “کد ملی دانش آموز” وارد شده و روی دکمه “جستجوی دانش آموز” کلیک شود. پس از آن مشخصات دانش آموز نمایش داده می شود. اگر این اتفاق نیفتاد، لازم است مشخصات به صورت دستی ثبت شود.

توجه داشته باشید که تمام سربرگ ها حتما باید تکمیل شوند.
لازم به ذکر است در سربرگ سنجش و سلامت با کلیک بر روی دکمه “به روزرسانی نتایج سنجش سلامت”، نتیجه تست سنجش به سیدا ارسال خواهد شد.
در پایان برای ذخیره اطلاعات باید روی دکمه “اعتبارسنجی” کلیک شود.
پس از ذخیره مشخصات و اطلاعات دانش آموز، برای تکمیل ثبت نام، از مسیر “عملیات اولیه – سازماندهی و ثبت نام – جستجوی دانش آموزان بدون ثبت نام” (تصویر زیر) اقدام به ورود شماره ملی دانش آموز و سپس ثبت پایه و رشته تحصیلی کنید.

تعریف کلاس و ساختار مدرسه در سامانه سیدا
برای دسترسی به بخش ساختار مدرسه و تعریف مشخصات کلاس ها در سامانه سیدا لازم است مطابق تصویر زیر از طریق منوی اصلی کاربری مدیر مدرسه مسیر “عملیات اولیه – سازماندهی و ثبت نام – ساختار مدرسه” را پیمود.
لازم به ذکر است تعریف کلاس زمانی امکان پذیر است که ناحیه سهمیه کلاس سال جدید را به مدرسه اختصاص داده باشد.

در برگه مشاهده مشخصات کلاس ها مطابق تصویر زیر با انتخاب یک پایه تحصیلی و کلیک روی دکمه “+ایجاد کلاس جدید” می توان برای پایه موردنظر، کلاس تعریف نمود (انتخاب کد و نام کلاس دلخواه است).
دکمه “دانش آموزان فاقد کلاس” لیست دانش آموزانی را که در کلاسی قرار نگرفته اند نشان می دهد. بعد از ایجاد کلاس، از قسمت دانش آموزان فاقد کلاس، هر دانش آموز را به کلاس مربوطه اختصاص دهید.
می توان در صورت لزوم، نام کلاس با استفاده از دکمه “ویرایش عنوان کلاس” ویرایش و یا با استفاده از دکمه “حذف کلاس” کلاس مورد نظر را حذف نمود.
بعد از این که دانش آموزان را به کلاس اختصاص دادید می توانید با استفاده از دکمه “جابجایی بین کلاس” کلاس دانش آموز را تغییر دهید.

تخصیص معلم به درس گروه
برای دسترسی به بخش تخصیص معلم به درس گروه در سامانه سیدا باید از منوی اصلی سیستم (برای نقش کاربری مدیر مدرسه) روی گزینه عملیات ضمن سال کلیک کرده و از زیرمنوی باز شده روی انتخاب واحد (درس) کلیک نموده و سپس گزینه “تخصیص معلم به درس گروه” را انتخاب کنید.

در برگه تخصیص معلم به درس گروه ابتدا باید پایه و کلاس مورد نظر را انتخاب نمود.

با استفاده از دکمه “ویرایش” می توان معلم را به درس مربوطه اختصاص داد و با استفاده از دکمه “حذف” می توان درس مربوطه را حذف کرد.
دقت کنید که “کد گروه” تمامی دروس یک کلاس باید با هم یکسان باشد.

انتخاب واحد (درس) انفرادی
چنانچه نام دانش آموزی در لیست معلم مربوطه نشان داده نمی شود مراحل زیر را انجام دهید:
- در منوی اصلی مدیر مدرسه، مسیر “عملیات اولیه – انتخاب واحد (درس) – انتخاب واحد (درس) انفرادی” را به ترتیب طی کنید.
نحوه ورود به بخش انتخاب واحد (درس) انفرادی در سامانه سیدا - دانش آموز موردنظر را پیدا کرده و بر روی دکمه ویرایش (به شکل یک مداد) کلیک کنید. (تصویر زیر)
نحوه انتخاب دانش آموز در بخش انتخاب واحد انفرادی سامانه سیدا - دروس را مطابق تصویر زیر حذف کرده و روی دکمه “اعتبارسنجی و تایید” کلیک کنید.
حذف دروس از انتخاب واحد دانش آموز - مجدد به انتخاب واحد دانش آموز بازگشته و از طریق انتخاب پایه-کلاس و درس-معلم دروس صحیح را به فرد اختصاص دهید. سپس روی دکمه “اعتبارسنجی و تایید” کلیک کنید.
انتخاب واحد (درس) انفرادی برای دانش آموز در سیدا
تعریف پرسنل مدرسه (معلمان و معاونان) در سامانه سیدا و مدیریت کاربران
برای تعریف پرسنل مدرسه و مشخص کردن معلمان و معاونان در سامانه سیدا باید از طریق منوی اصلی نقش کاربری مدیر مدرسه و از مسیر “مدیریت – انتصاب و دسترسی – لیست پرسنل مدرسه در دوره جاری” وارد بخش مربوطه شد. سپس می توان با کد پرسنلی هر یک از معلمان و سایر کادر مدرسه نقش مرتبط را به آن ها تخصیص داد.

برای دسترسی به بخش مدیریت کاربران باید در پنل مدیر مدرسه مسیر “مدیریت – انتصاب و دسترسی – مدیریت کاربران” را پیمود.
همان طور که در تصویر زیر نیز مشاهده می شود، در جدول نمایش کاربران، اولین ستون کد پرسنلی است که به نوعی نشان دهنده کلمه عبور اولیه پرسنل مدرسه است. در اولین ورود کاربر با رمز اولیه به سیدا، لازم است که رمز دیگری تعیین شود.
بدیهی است که ستون نام کاربری نشان دهنده نام کاربری پرسنل در سامانه سیدا است و معمولاً شماره ملی آن ها (بدون صفرهای سمت چپ) است.
ویرایش مهم: برای اطلاع از روش جدید بازیابی رمز سیدا کلیک کنید.
در ستون کلمه عبور برای هر فرد دکمه ای با عنوان “بازیابی” قرار گرفته که برای بازیابی کلمه عبور کاربران به حالت اولیه استفاده می شود و هر زمانی که یکی از معلمان یا کادر مدرسه رمز عبور خود را فراموش کرد، مدیر مدرسه باید با استفاده از این امکان رمز کاربر مورد نظر را به حالت اولیه (یعنی شماره پرسنلی) بازیابی نماید. بدیهی است که پس از این کار و ورود کاربر با کلمه عبور اولیه، سامانه سیدا او را ملزم به تعیین پسورد دیگری می کند و تا این کار انجام نشود، امکان استفاده از امکانات سیستم نخواهد بود.
در ستون وضعیت دکمه ای وجود دارد که روی آن کلمه “فعال” نوشته شده و با کلیک روی آن می توان دسترسی یک کاربر مدرسه به سامانه را موقتاً غیرفعال کرد. برای فعال کردن مجدد روی همان دکمه که این بار عبارتی مبنی بر غیرفعال بودن کاربر روی آن نوشته، کلیک می شود.
با استفاده از دکمه “حذف” (آخرین ستون جدول نمایش کاربران) می توان حساب کاربری فرد را از بین کاربران مدرسه در سامانه سیدا حذف کرد.

اطلاعات موجود در این راهنما، منوها و دسترسی های سامانه تا زمان تهیه راهنما می باشد، بنابراین بدیهی است تغییراتی که در روزهای آینده در سامانه های مذکور انجام شود در این مطلب ذکر نشده است.
دانلود فایل آموزش سامانه های سیدا و پادا (pada.medu.ir)
برای دانلود فایل اصلی معرفی و آموزش سامانه های سیدا و پادا که توسط واحد فناوری اطلاعات اداره آموزش و پرورش ناحیه 2 استان قم تهیه و منتشر شده روی لینک زیر کلیک کنید:
دانلود آموزش سامانه های سیدا و پادا
من توی سامانه پادا پیش ثبت نام کردم برای مدرسه ای که توش درس می خوندم و یه مدرسه دیگه اما پشیمون شدم و اون مدرسه رو کنسل کردم اما الان می بینم برا همون مدرسه ثبت نام شده برام رفتیم آموزش پرورش گفتن از قسمت نقل و انتقالات مدرستون رو عوض کنین مدرسه خودم تاییدش کردن اما اون مدرسه دیگه هنوز نتونستن اینکارو بکنن
با سلام
در صورتی که شما موفق به ثبت درخواست نقل و انتقال خود در سامانه پادا شده اید، یک بار باید مدرسه مقصد در سیدا (بخش نقل و انتقال دانش آموز) آن را تأیید کند و در نهایت مدرسه مبدأ این کار را باید انجام دهد. پس از آن ثبت نام شما در مدرسه مقصد خواهد بود.