مدیرکل آموزشوپرورش مازندران از وجود بیش از 400 مدرسه تخصصی پژوهش محور در سطح استان مازندران خبر داد.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزشوپرورش مازندران؛ علیرضا سعدی پور با اشاره به وجود بیش از 400 مدرسه پژوهش محور در استان مازندران افزود:باید با توانمندسازی معلمان در مدارس پژوهش محور به دنبال تربیت دانشآموزان پرسشگر باشیم. تصمیمهایی که در آموزشوپرورش گرفته میشود نیز باید رنگ و بوی پژوهش داشته باشد.
وی تصریح کرد: مدرسه پژوهنده یکی از موارد بستههای تحولی جهت تغییر در رویههای موجود نظام تعلیم و تربیت کشور متناسب با سند تحول بنیادین است.
مدیرکل آموزشوپرورش مازندران اذعان داشت: آموزشهای حافظه محور جوابگوی فرزندان این نسل نخواهد بود. ازاینرو باید به دنبال رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش باشیم. برای اینکه به آموزشهای مادامالعمر دست پیدا کنیم باید مهارتهای پایه پژوهش را به دانشآموزان یاد بدهیم تا بتوانیم دانشآموزانی پرسشگر و مطالبه گر تربیت کنیم.
وی اظهارداشت : بحث مدارس پژوهش محور از سال 1393 در استان مازندران مطرحشده است و مسئولین وقت اقدام به برگزاری دورههای آموزشی و انتخاب تعدادی از مدارس به نام مدارس پژوهش محور نمودند؛ و در سال 1397 تعداد این مدارس در استان به 350 واحد رسید که هم اکنون تعداد این مدارس به 400واحد افزایش یافته است .
سعدی پور افزود: در سالهای 1394 و 1395، کتاب «راهنمای تدریس پژوهش محور»، «راهنمای عملی پرورش خلاقیت» و «مدل مدرسه پژوهش محور» در اداره کل آموزشوپرورش استان به تألیف درآمد.
وی از شعار «هر مدرسه یک پژوهشگاه، هر معلم یک پژوهنده و هر دانشآموز یک پرسشگر» بهعنوان شعار امسال شورای تحقیقات آموزشوپرورش استان نام برد و خاطرنشان کرد: بر این باور هستیم که تمامی مدارس باید مبتنی بر پژوهش مدیریت شوند چراکه پژوهشگری صفت ذاتی همه مدارس، معلمان و دانشآموزان است.
سعدی پور تصریح کرد: بر این اساس، سه قطب پژوهشی در استان ایجاد شد که دبیرخانههای «مدارس پژوهش محور»، «اقدام پژوهی» و «توانمندسازی پژوهشی معلمان» در شهرهای بابل، قائمشهر و آمل مستقر است که اقدام به برنامهریزی، آموزش و ترویج فعالیتهای پژوهشی در مدارس استان مینمایند.
مدیرکل آموزشوپرورش مازندران ایجاد فرهنگ پژوهشگری و آموزش مبتنی بر پژوهش، ایجاد فضا، تجهیزات و ساختار مدارس متناسب با برنامهها و فعالیتهای پژوهشی را از اهداف این طرح برشمرده و خاطرنشان کرد: تعریف مدل رفتار و تدریس پژوهشی، تقویت مهارتهای تفکر خلاق و انتقادی و مدیریت مدرسه با روش پژوهشی از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
منبع: وزارت آموزش و پرورش