حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به مناسبت 12 فروردین ماه روز معلم اظهار کرد: روز معلم و هفته معلم را خدمت معلمین عزیز و بزرگوار کشورمان که همکاران حقیر هم هستند تبریک می گویم این افتخاری برای من است که 17سال، پیش از چهار دوره نمایندگی مجلس افتخار این را داشتم که معلم بودم و در کنار همکاران عزیز خود مشغول به کار بودم.
وی اضافه کرد: متاسفانه در کشور ما نگاهی به آموزش و پرورش وجود دارد که ظلم در حق فرهنگیان است. فرهنگیان شغلشان جزو مشاغل سخت و زیان آور است ولی توجه لازم به آن صورت نمی گیرد. یک معلم در کلاسی با 30 دانش آموز و در گذشته تا 40 دانش آموز با تربیت های گوناگون مواجه است و گاهی مواردی می تواند بر رفتار دانش آموزان تاثیرگذار باشد که در اینجا معلم نقش آفرین است و می تواند رفتارهای ناشایست را مدیریت کند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر که کلاس های مدارس به صورت حضوری برگزار نمی شود زحمت همکاران فرهنگی ما دو چندان شده آنها هم باید برای دانش آموزان برنامه آماده کنند و هم جوابگوی والدین شان باشند در برخی جاها هم اینترنت به راحتی در دسترس نیست و یا برخی موبایل و تبلت ندارند.
موسوی لارگانی با بیان این که فرهنگیان از نظر حقوق، مزایا و معیشت در مضیقه هستند، ادامه داد: آنها برای تامین زندگی مجبور هستند فعالیت های دیگری داشته باشند، تعداد زیادی از معلمان در اسنپ و تاکسی های تلفنی کار می کنند، زیرا نمی توانند زندگی شان را تامین کنند طبیعتا وقتی معلم به دنبال کسب درآمد از شغل دوم و سوم باشد نمی تواند به مطالعه بپردازد. این در حالی است که در برخی از کشورها نخبگان علمی به عنوان معلم استخدام می شوند و بعد از تدریس امکانات تحقیق و پژوهش در اختیار آنها قرار داده می شود.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کشور ما سال هاست وعده هایی به معلمان داده می شود که به آن عمل نشده است مثل رتبه بندی فرهنگیان که در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و لازم است نظر فرهنگیان هم در مورد آن اخذ شود. اگر این لایحه خوب چکش کاری شود بسیار موثر خواهد بود. البته برخی همکاران حق التدریس و نهضتی هم مشکلات بیشتری از معلمان رسمی دارند که پیگیری های زیادی برای آن انجام شده و ما به دنبال این هستیم که در سال جاری وضعیت آنها تعیین تکلیف و مشکلاتشان برطرف شود.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی برای معیشت فرهنگیان یادآور شد: همچنین باید برای ادامه تحصیل فرهنگیان اقدامات لازم را انجام دهیم. برخی با هزینه خود تحصیل می کنند ولی مدارک آنها اعمال نمی شود. باید به گونه ای باشد که معلمین از نظر علمی همواره ارتقاء پیدا کنند و به روز باشد و به گونه ای نباشد که دانش آموزان اطلاعات بیشتری از آنها داشته باشند. لذا باید برای ارتقاء علمی معلمان هم تمهیدی اندیشیده شود.
انتهای پیام
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)