به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش شده است، هفته ناشنوایان یادآور آموزه ها و تلاش های جبار باغچه بان و دیگر مردان و زنانی است که دنیای سکوت ناشنوایان را به دنیایی پر از هیجان، احساس و صدا تبدیل نمودند.
این هفته یادآور مسیر برابرسازی فرصتها و توانمندسازی افراد با اختلالات شنوایی است و آگاه سازی و ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه از طریق توسعه و تقویت آموزش تلفیقی در مدارس که زمینه رشد و تعالی و درک متقابل دانش آموزان شنوا و کم شنوا را به دنبال دارد، توسعه فراگیر شیوه های ارتباطی ناشنوایان، ایجاد فرصت های برابر برای این افراد در زمینه های شغلی و آموزشی به خصوص مراکز آموزش عالی، ایجاد امکان استفاده بهینه این عزیزان از رسانه ملی، منابع آموزشی و فضاهای مجازی از مطالبات به حق عموم ناشنوایان به شمار می رود.
شایان ذکر است؛ نامگذاری این هفته مصادف با هفته آخر سپتامبر، گرامیداشت سالروز فوت «دکتر شرایر» است. وی اولین رئیس ناشنوای فدراسیون ناشنوایان و دانشگاه گالوت بود. نخستین بار در سال ۱۹۵۱ و در شهر رم ایتالیا بود که فدراسیون جهانی ناشنوایان به عنوان نهادی غیردولتی برای حمایت از ناشنوایان تشکیل شده و به رسمیت شناخته شد. هدف از تشکیل این فدراسیون که بیش از ۱۳۰ کشور جهان در آن عضو هستند، احقاق حقوق ناشنوایان، شناسایی و بهبود مشکلات و موانع بر سر زندگی روزانه آنها و نیز فراهم آوردن شرایط تحصیل، اشتغال و زندگی برابر با سایر افراد جامعه است.
در کشور ما نیز از سال۱۳۸۰ که شورای فرهنگ عمومی با پیشنهاد روز ۸ مهرماه به عنوان روز جهانی ناشنوایان در ایران موافقت کرد تاکنون، این مراسم برگزار میشود.
در کنار ایجاد امکانات مناسب و بسترسازی های متناسب با نیاز ناشنوایان، خدمات پیشگیرانه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. غربالگری شنوایی نوزادان جهت شناسایی و مداخله بهنگام خدمات درمانی و توانبخشی برای نوزادان دچار مشکلات شنوایی، آموزش به خانواده کودک ناشنوا در خصوص نحوه تعامل و پذیرش کودک، تربیت شنیداری کودک ناشنوا، آموزش گفتارخوانی، آموزش نحوه تعامل و پذیرش کودک،تربیت شنیداری کودک ناشنوا، آموزش گفتارخوانی و زبان اشاره از این جمله اقدامات است.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان كهگيلويه وبويراحمد