یوسف نوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره تمهیدات آموزش و پرورش برای بازگشت بازماندگان از تحصیل به چرخه آموزش اظهار کرد: اول باید انسداد مبادی ورودی را داشته باشیم یعنی افرادی که به پایه اول میآیند، حتما ثبت نام کنند.
وی افزود: برخی از خانوادهها فرزندان را در هفت سالگی و برخی دیگر در ۵ سالگی به مدرسه میفرستند، اما باید انسداد مبادی بیسوادی را از پایه اول داشته باشیم که این اقدام انجام شده است و با اخذ گزارش از ثبت احوال فرزندانی که از تحصیل جا بمانند را به استانها اعلام میکنیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین اینکه با بالارفتن پایه تحصیلی دانشآموزان در برخی از مکانها از جمله شهرهای بزرگ، دانش آموزان به دلیل مهاجرت انجام شده وارد بازار کار میشوند و به این واسطه از تحصیل جا میمانند.
نوری با بیان اینکه برای بازگشت بازماندگان از تحصیل به چرخه آموزش باید اقدامات جدی انجام دهیم، افزود: اکنون نیروهای جهادی برای بازگشت بازماندگان از تحصیل به ما کمک میکنند، البته برخی از این بازماندگان از تحصیل ممکن است که برنگردند، بطور مثال در برخی فرهنگهای خاص دختران ازدواج کرده اند وحتی چند بچه دارند اما ما باید با این بازماندگان هم در ارتباط باشیم تا از طریق سازمان نهضت سوادآموزی و سامانههای مجازی بتوانند تحصیل خود را ادامه دهند.
وی ادامه داد: افراد باید در هر سنی درس خود را ادامه دهند و اگر هم از سن دانشآموزی عبور کردند، به نهضت سوادآموزی بروند.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: بطور مثال فردی معلول کامل و در خانه است، یا برخی در روستایی هستند که فقط یک یا دو نفر دانش آموز دارد، بنابراین باید به سازو کاری برسیم که افراد در دور دست هم بواسطه بستههای آموزشی و آموزش برخط بتوانند به چرخه تحصیل بازگردند.
به گزارش ایرنا، براساس اعلام مسوولان آموزش و پرورش با توجه به آمار بدست آمده حدود ۹۰۰ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل داریم که بواسطه اقدامات انجام شده حدود ۱۶۴ هزار نفر آنها به چرخه آموزش بازگشتند.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)