به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران، نشست معاونین آموزش ابتدایی مناطق نوزده گانه شهر تهران، با موضوع پروژه مهر و محوریت تحقق عدالت آموزشی، با حضور حمید طریفی حسینی؛ معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، معصومه معصومیان؛ معاون آموزش ابتدایی و شهناز کریمی؛ رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران برگزار شد.
در این نشست که با هدف تشریح بسته تحولی آموزش ابتدایی شهر تهران و با موضوع «عدالت آموزشی» برگزار شد، حمید طریفی حسینی با اشاره به اینکه شهر تهران به عنوان پایتخت شرایط ویژه ای دارد و برنامه ها و اقداماتی که در تهران اجرا می شود می تواند، به عنوان الگو در کل کشور تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، از مقطع ابتدایی به عنوان مقطع پایه و بنیان نام برده است، لذا هرچه جایگاه ابتدایی را بیشتر تقویت کنیم، قطعا نقش این حوزه در امر تربیت مهم تر و تاثیرات آن در جامعه بیشتر خواهد بود و در شهر تهران می بایست در تحقق این مهم، اهتمام کافی باشد.
طریفی حسینی اضافه کرد: در آموزش و پرورش استثنایی هرچه اقدامات آموزشی در سنین پایین تر انجام شود، نتایج مطلوب تر خواهد بود و در حوزه هوش و استعداد نقش ما فقط شکوفایی استعداد نیست، بلکه پرداختن به پدیده های استعدادی مدنظر است، زیرا مهارت های پایه شناختی و ادراکی انسان در دوره پیش دبستانی و ابتدایی شکل می گیرد.
طریفی حسینی یکی از ماموریت های مشترک آموزش استثنایی و ابتدایی را سنجش بدو ورود به دبستان عنوان و تصریح کرد: حوزه ابتدایی در زمینه سنجش با حوزه استثنایی فعالیت مشترک دارد. با توجه به اینکه بیش از ۵٠ متغیر در فرآیند سنجش سنجیده می شود. داده های مختلف این سنجش ها، باید در اختیار تمام معاونت ها قرار بگیرد تا از داده هایی که در سنجش داریم، هم در حوزه ستاد و هم منطقه استفاده شود.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه در تعامل بین بخشی با قسمت های مختلف وزارت به دنبال آموزش فردی هستیم که متناسب با نیاز فرد طراحی شده باشد افزود: در آموزش و پرورش نگاه و اهداف یکپارچه داریم، همه دانش آموزان توانمندی ها و ویژگی های متفاوتی دارند که آموزش و پرورش می بایست مناسب با نیاز دانش آموزان خدمات آموزشی ارائه دهد و امیدواریم با ارائه یک مدل یکپارچه هوشمند بتوانیم در حوزه آموزش و توانمندسازی اقدامات موثر داشته باشیم.
طریفی حسینی با اشاره بر اینکه تنها هدف سنجش، تفکیک دانش آموزان نیست گفت: در فرآیند سنجش و در مراکز اختلال یادگیری؛ اختلالات گوناگونی از جمله اختلال یادگیری، بیش فعالی، اختلال گفتار، نقص توجه و… مورد بررسی واقع می شوند و با ارائه الگوی هوشمند درصدد آن هستیم تا در حوزه های غربالگری، تشخیص گذاری، مداخلات حمایتی و استعداد یابی، طراحی ویژه ای داشته باشیم که در سطوح مختلف بررسی شود.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران