غلامحسین مهران پور در میز رسانه پروژه مهر 1401 از راه اندازی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک خبر داد و گفت: گام اول این سازمان این است که پیش دبستانی و مهدکودک حذف و کودکستان 1و 2 جایگزین شود.
وی با بیان این که یک دوره تحصیلی به دوران تحصیل اضافه شده و دوره تحصیلی از12 سال به 18 سال افزایش می باید، افزود: سازمان تعلیم و تربیت مسئولیت ساماندهی کودکستان 1 شامل کودکان صفر تا 3 سال و کودکستان 2 شامل کودکان 3 تا 6 سال است.
مهرانپور با بیان این که ایجاد سازمان تعلیم و تربیت کودک، آغاز توجه ویژه به کودکان زیر ۶سال به عنوان سرمایه کشور است، خاطرنشان کرد: کمیتهای برای انتقال مهدهای کودک از سازمان بهزیستی به وزارت آموزشو پرورش تشکیل شده است و در استان بوشهر نیز بخشی از کار انتقال مهدکودکها انجام شده است.
وی درباره آماده سازی مدارس برای سال تحصیلی جدید بیان کرد: ستاد پروژه مهر از اوایل خردادماه امسال در اداره کل، شهرستانها و مناطق تشکیل شده است تا مدارس را برای سال تحصیلی جدید آماده کنند.
این مقام مسئول افزود: با توجه به اینکه در 2 سال گذشته مدارس به صورت غیرحضوری برگزار شده درآستانه بازگشایی مدارس، با کمبود نیمکت و وسایل سرمایشی در استان روبه رو هستیم
مهران پور در ادامه به الزام انتصاب مدیران مدارس ابتدایی بر اساس جنسیت اشاره کرد و بیان داشت: در سال تحصیلی جدید در دوره اول ابتدایی از آموزگاران خانم برای تدریس و در دوره دوم ابتدایی بر اساس جنسیت، از آموزگار آقا استفاده میشود.
وی در ادامه با بیان این که امسال کمبود نیرو در مدارس نداریم، گفت: تعدادی از نیروی انسانی از دانشگاه فرهنگیان و تعدادی که از طریق آزمون استخدامی پذیرفته شدهاند، پس از گذراندن دوره یکماه مهرماه امسال در مدارس استان تدریس میکنند.
مهرانپور همچنین افزود: تعدادی از نیروهای انسانی در مدارس را از طریق سرباز معلم پوشش داده میشود که اکنون نیروها شناسایی شده و در حال گذراندن دورههای آموزشی در دانشگاه فرهنگیان هستند و یک دوره کیفیت توصیفی هم در مهرماه برای آنها برگزار میشود.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بوشهر به توانمند سازی آموزگاران مدارس استان اشاره کرد و بیان داشت: با هدف کاهش نرخ تکرار پایه و ترک تحصیل در پایه اول و ششم، کارگاههای آموزشی برای آموزگاران پایه اول و ششم در مهر و دی سال جاری برگزار میشود.
مهران پورافزود: تعطیل شدن مدارس به دنبال شیوع بیماری کرونا، باعث افت تحصیلی بخشی از دانشآموزان به ویژه در دوره تحصیلی ابتدایی شد که برای جبران این کمبود در فصل تابستان طرح جبران و تثبیت یادگیری، مطالعه دقیق و یادگیری عمیق برای دانش آموزان برگزار شد.
وی با بیان این که طرح جبران و تثبیت یادگیری از ابتدای تیرماه آغاز و تا هفته اول شهریور ادامه پیدا کرد، گفت: این طرح با مشارکت 18 هزار 344 دانش آموز مشمول در در 256 پایگاه و یکهزار و 396 کلاس درس برگزار شده است.
مهرانپور اضافه کرد: طرح مطالعه دقیق و یادگیری عمیق با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بو با حضور 36 هزار دانش آموز دوره تحصیلی ابتدایی در تابستان برگزار شده است.
وی درخصوص شیوه اجرای این طرح اظهار کرد: اساس این طرح مطالعه هفتگی یک کتاب توسط دانشآموزان است، که یک هفته کتاب از سوی شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد) و یک هفته یک کتاب با محتوا و فایلهای متنی و صوتی و آزمونهای مرتبط از سوی آموزش و پرورش هر استان به تفکیک هر پایه تحصیلی در آن بارگذاری میشود.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بوشهر با بیان این که طرح 2 زبانه با هدف حمایت از نوآموزان دو زبانه از 22 مردادماه تا 22 شهریور در 5 شهرستان استان بوشهرآغاز شده است، گفت: این طرح شامل نوآموزانی می شود که دارای گویشهای غیر فارسی و در مناطق روستایی ساکن هستند که موفق به حضور در کلاسهای دوره پیش دبستانی نشدهاند و مهر سال جاری نیز باید در پایه اول ابتدایی مشغول به تحصیل شوند.
وی ادامه داد: طرح 2 زبانه در شهرستانهای عسلویه، کنگان، دشتی، دشتستان و بوشهر که نوآموزان 2 زبانه دارند، اجرا شده است.
مهران پور با اشاره به این که این طرح با مشارکت 720 نوآموز و 43 آموزگار و در 37 مدرسه اجرا شده است، افزود: 255 نوآموز در شهرستان عسلویه، 179 نوآموز در شهرستان بوشهر( جزیره شیف و چغادک)، 128 نوآموز در شهرستان کنگان، 114 نوآموز در شهرستان دشتستان و 44 نوآموز در شهرستان دشتی در این طرح شرکت کرده اند.
19هزار 841 دانش آموزی کلاس اولی به مدرسه می روند
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بوشهر با بیان این که 2 هزار و 271 مدرسه در استان وجود دارد، گفت: از این تعداد یکهزار و 306 مدرسه این استان در دوره تحصیلی ابتدایی قرار دارند.
وی اظهار داشت: تعداد کلاسهای درس در سال تحصیلی جدید 11هزار و 84 کلاس است که از این تعداد پنج هزار و 993 کلاس در دوره تحصیلی ابتدایی است،
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بوشهر در ادامه با بیان این که 242 هزار و 974 دانش آموز در سال تحصیلی جدید، کلاس درس خود را آغاز می کنند،گفت: از این تعداد 135 هزار و 780 دانش آموز در دوره تحصیلی ابتدایی مشغول به تحصیل میشوند.
مهران پور با بیان این که تاکنون 131 هزار و 451 دانش آموزدر مدارس استان ثبت نام کرده اند، بیان داشت: از این تعداد19 هزار و 841 دانش آموزی کلاس اولی است که 15هزار و 995 دانش آموز در مدارس دولتی و 3 هزار و 846 دانش آموز در مدارس غیر دولتی ثبت نام کردهاند.
شناسایی 80 درصدی بازماندگان از تحصیل در استان
مهران پور به شاخصهای تخصصی آموزش ابتدایی اشاره کرد و افزود: عملکرد استان در نرخ جذب خالص پایه اول، 45/97 درصد است که پیش بینی میشود در سال تحصیلی جدید به 25/98 درصد برسد.
وی در ادامه اضافه کرد: عملکرد استان در نرخ جذب خالص دوره ابتدایی 76/ 97 درصد است که از میانگین کشوری بالاتر است و هدفی که امسال پیش بینی کردهایم 91/98 درصد است.
این مقام مسئول با بیان این که عملکرد استان بوشهر در ارتقاء پایهها 08/97 درصد و عملکرد کشوری 15/95 درصد است، گفت: عملکرد استان در نرخ تکرار پایه 38/4 درصد است در حالی که نرخ کشوری 3.9 درصد است و استان در تکرار نرخ پایه به ویژه پایه اول مشکل دارد که برای رفع این مشکل کارگروهی تحت عنوان شورای سیاستگذاری و نظارت بر کیفیت بخشی تشکیل شده تا نرخ تکرار در پایه اول در سال تحصیلی جدید کاهش دهد.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بوشهر از شناسایی 80 درصدی بازماندگان از تحصیل خبر داد و بیان داشت: این درصد از شناسایی برای نخستین بار است که در استان به این شکل صورت گرفته است.
36 راهبر بر کار آموزش مدارس چندپایه نظارت می کنند
وی با بیان اینکه امسال 36 راهبر آموزشی در سطح استان بر کار آموزش و تربیت مدارس چندپایه نظارت دارند، گفت: در سال تحصیلی جدید 492 کلاس چند پایه و 172 کلاس تک پایه در استان وجود دارد که بیشترین آمار مدارس چند پایه مربوط به شهرستان دشتستان با60 کلاس چند پایه و 21 کلاس تک پایه است.
وی در خصوص نحوه آموزش دانشآموزان عشایر در استان گفت: با توجه به اینکه شروع سال تحصیلی این دانش آموزان در استان های دیگر است و فقط چند ماه در استان بوشهر هستند، برنامه آموزشی دانشآموزان عشایر در استانهای دیگر پیگیری می شود و درصد هستیم که آموزش و پرورش عشایر را در استان دایر کنیم.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بوشهراضافه کرد: شهرستان دشتستان، تنگستان و دشتی بیشترین مدارس عشایری را در استان دارند.