به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، در راستای تفاهم نامه فی ما بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت نیرو، نشست مدیر کل آموزش و پرورش استان و مدیر عامل شرکت توزیع برق کردستان به منظور هماهنگی اقدامات و اجرای برنامه های مشترک و فرهنگ سازی و بهینه سازی مصرف انرژی برگزار شد.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در این نشست با بیان اینکه بیش از ۲۴ هزار فرهنگی در ۴۲۰۰ مدرسه به ۳۲۰ هزار دانش آموز استان خدمت رسانی می کنند، گفت: آموزش و پرورش ظرفیت خوبی برای انجام اقدامات فرهنگی است.
وی با بیان اینکه ایران در زمینه مصرف انرژی جزو کشورهای پر مصرف است، یکی از برنامه های ضروری را فرهنگ سازی برای مدیریت امور عنوان کرد و اظهار داشت: اگر مصرف بهینه انرژی از کودکی در دانش آموزان نهادینه شود، در زندگی آینده آنان موثر خواهد شد.
هاشم ناظمی جلال زیاده روی و اسراف در مصرف را از منظر دین مذموم دانست و با تاکید بر ضرورت ایجاد زمینه برای کاهش مصرف ، گفت: در راستا فرهنگ سازی و مصرف درست، آموزش و پرورش آماده همکاری است و پیشنهاد می شود، کار گروهی به همین منظور تشکیل شود.
وی افزود: در این کارگروه، برنامه ها در سطح کارشناسی برای پیگیری امور مشترک تدوین و می توان از ظرفیت های در اختیار از جمله شبکه دانش آموزی شاد و همکاری فرهنگیان استفاده کرد.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: اقدامات باید از حالت تبلیغی خارج و ضمن عملیاتی شدن، منتج به نتیجه و در نهایت کاهش مصرف انرژی شود.
ناظمی جلال یکی دیگر از اقدامات مشترک را فرهنگ سازی برای بهره گیری از انرژی خورشیدی در مدارس به ویژه مدارس برخوردار عنوان کرد و با بیان اینکه در این راستا می توان از مشارکت خیرین نیز استفاده کرد، اظهار داشت: با آغاز سال تحصیلی جدید می توان برنامه های مشترک را پیگیری کرد.
در ادامه این نشست لهونیان مدیر عامل شرکت توزیع برق استان نیز با اشاره به ریشه ای و بنیادی نبودن اقدامات، دوره ابتدایی را بستر مناسبی برای شروع فعالیت های آموزشی دانست.
وی عدم جامع نگری مدیران را یکی دیگر از موانع پیش رو عنوان کرد و با بیان اینکه اکثر ساختمان ها، متناسب با شرایط مصرف بهینه انرژی نیست، گفت : مدیریت مصرف نیاز به ابزار های مدیریتی دارد.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان در بخش دیگری از سخنان خود، استفاده از دانش آموزان به عنوان عوامل مدیریت مصرف و دخیل کردن دانش آموزان برای کاهش مصرف در مدارس را یکی از اقدامات موثر عنوان کرد و گفت : در کنار این باید از عوامل انگیزشی نیز استفاده کرد.
وی برگزاری مسابقات، پویش، استفاده از ظرفیت دانش آموزان و فرهنگیان را در این راستا خواستار شد و گفت : با اجرای برنامه های مشترک، مدارس می توانند از نظر هزینه های جاری مستقل شوند.
لهونیان در پایان گفت : بعد از تشکیل کارگروه مشترک، اقدامات باید پایش و رصد و ضمن ارزیابی، نتایج آن بررسی و اعلام شود .
گفتنی است در این نشست بر اساس اعلام مسئولان شرکت توزیع برق تا کنون ۱۵ مدرسه استان به سیستم خورشیدی مجهز شده است و در خصوص تجهیز ساختمانهای ادارات آموزش و پرورش اقدامی صورت نگرفته است و با توجه به فضای موجود، این شرکت آمادگی دارد در جهت تجهیز آزمایشگاه های مدارس برای مدیریت مصرف برق همکاری و کمک نماید .
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان كردستان