به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران، دویست و دوازدهمین جلسه شورای آموزش و پرورش شهر تهران با موضوع تشریح برنامههای آموزش و پرورش پایتخت، در مورد تحصیل کودکان کار با حضور قاسم محمد طهرانی؛ معاون استاندار و فرماندار تهران، کاشانی؛ نماینده شورای اسلامی شهر تهران، حجت الاسلام و المسلمین شیرمردی؛ نماینده امام جمعه تهران، علیرضا کریمیان؛ مدیر کل آموزش و پرورش تهران، خدمتکار؛ مدیرکل امور فرهنگی شهرداری تهران و سایر اعضا ء برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجه الاسلام والمسلمین شیرمردی در آستانه اربعین حسینی، موضوع اربعین را بسیار مهم برشمرد و اظهار کرد: موضوع زیارت سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)، در اربعین تنها یک موضوع مذهبی نیست بلکه یک مسأله سیاسی، اجتماعی، تربیتی، معراجی، عرفانی و در واقع از نظر تربیتی یک دانشگاه است.
وی با اشاره بر اینکه در روایات نقل شده، برای هر قدم زائرین اربعین حسینی ثوابی معادل ٩٠ حج مقبول حساب می شود، این امر را نشان از اهمیت موضوع اربعین دانست و افزود: آموزش و پرورش باید به طور ویژه به فلسفه اربعین که زمینه ظهور حضرت مهدی(عج) است بپردازد.
حجت الاسلام والمسلمین شیرمردی تصریح کرد: شیعیان عاشق در تمام سال، ارادت خود را به سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)، ابراز می کنند اما این عشق و ارادت در زیارت اربعین دو چندان می شود که امیدواریم کُلُّ یَومٍ عاشورا و کُلُّ أرضٍ کَربَلا به یک مفهوم جهانی تبدیل شود.
قاسم محمد طهرانی، فرماندار تهران نیز در این جلسه با تاکید به موضوع عدالت آموزشی اظهار کرد: عدالت محوری از رویکردهای اصلی دولت انقلابی و مردمی است، لذا توجه به عدالت آموزشی و تحقق آن در همه ابعاد آموزشی و تربیتی باید مدنظر باشد.
وی با اشاره به اینکه هر دستگاهی سهمی در زمینه کودکان کار دارد، افزود: در حوزه تعلیم و تربیت، باید نگاه بلند مدت داشت و برای هر اقدامی با یک چشم انداز وسیع، برنامه ریزی و اقدام کرد.
قاسم محمد طهرانی خاطرنشان کرد: در مورد کودکان کار، باید شرایط این کودکان در همه ابعاد مدنظر قرار گیرد تا برای بازگرداندن آن ها به چرخه آموزش، فعالیت های موثری انجام شود.
وی افزود: با انجام کارشناسی های لازم می توان برای بهبود شرایط، ساعات آموزش را متناسب با شرایط کودکان کار هماهنگ کرد، در این زمینه ساعات آموزشی شناور و یا آموزش ایجاد مدرسه سیار و تبدیل اتوبوس هایی به فضای آموزشی، به جای آنکه کودکان را به مدرسه بیاوریم؛ مدرسه را به سراغ آن ها ببریم و در یک شرایط سیار آموزشی، کودکان کار را به چرخه تعلیم و تربیت بازگردانیم.
در ادامه این جلسه ضمن ارائه گزارش دقیقی پیرامون اقدامات انجام شده توسط معاونین آموزش ابتدایی و آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران؛ پروژه مهر، حقوق کودکان کار، مشارکت جامعه محور در زمینه امر تعلیم و تربیت، مدارس ماندگار، مدارس کاشی آبی، آموزش و پرورش فراگیر، هیئت های مذهبی دانش آموزی و …دیگر موضوعات مورد بحث و گفت و گو در این نشست بود.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران