به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمانشاه، زهرا نجار اظهارداشت: دورههای کوتاه آموزشی برای نوآموزان و بازماندگان از دوره یک ساله پیشدبستانی بهویژه در مناطق دوزبانه و محروم حاشیه شهرهای استان با هدف اجرای عدالت آموزشی در برخورداری از فرصتهای برابر تعلیم و تربیت و در راستای رشد متوازن و همهجانبه کودکان بر اساس ساحتهای سند تحول بنیادین تشکیل میشود.
وی افزود: یکی دیگر از اهداف اصلی این برنامه ایجاد و تقویت توانش زبانی و ارتباطی به زبان آموزش است که در مناطق دو زبانه، نوآموزان بر زبان فارسی به عنوان زبان آموزش مسلط میشوند.
نجار خاطر نشان کرد: گوش دادن، گفتن و آمادگی برای خواندن و نوشتن به زبان فارسی با حفظ جایگاه زبان مادری از محور اصلی فعالیت در این کلاسها در مناطق دو زبانه است که پس از پایان دورهی آموزشی برای شرکت کنندگان گواهی پیشدبستانی صادر میشود.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان گذراندن دورهی پیشدبستانی را بسیار ضروری دانست و آن را مبنای پیشرف و موفقیت تحصیلی در دورهی دبستان و مراحل بعدی آموزش دانست.
نجار یادآورشد: این دوره که از تاریخ 25 مرداد لغایت 25 شهریورماه جاری برگزار میشود، بیش از 3000 نوآموز بازمانده از آموزشهای پیشدبستانی در 182 کلاس به مدت 100 ساعت در مناطق محروم روستایی و حاشیه شهرها را تحت پوشش قرار میدهد.
وی افزود: کلاسهای دو زبانه با هدف آشنایی با زبان معیار و جبران تفاوتهای زبانی کودکان در مناطق دو زبانه و در راستای اجرای اهداف سند تحول بنیادین و با هدف اجرای توسعه عدالت آموزشی و تربیتی، توسعه کمی دوره پیشدبستانی، تقویت مهارتهای زبانی، ایجاد آمادگی و کاهش افت تحصیلی در پایه اول دبستان برای کودکان دوزبانه حاشیه شهر، روستایی و عشایری برگزار میشود.
نجار تصریح کرد: مفاهیم اساسی و مهارتهایی از جمله دست ورزی، تشخیص شباهتها و تفاوتها، طبقهبندی کردن، ردیف کردن، مهارتهای گوش دادن و سخن گفتن، آمادگی برای خواندن و نوشتن و… از جمله آموزشهایی است که در این کلاسها ارائه میشود و زمینهساز آموزش بهتر نوآموزان در پایه اول دبستان است.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان كرمانشاه