به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس، قدرت لله خسروانیان در حاشیه برگزاری سی و ششمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور در تهران، گفت: باید بر اساس اناد بالادستی در جهت رشد و توسعه همه جانبه با شرایط برابر طرح های آموزشی و تربیتی اقدام نمود .
رییس آموزش و پرورش منطقه مشهد مرغاب گفت:تغییر و تحولات در عصر جدید بویژه رشد و توسعه علم و فناوری در کمتر از ۱۰سال گذشته با انفجار اطلاعات و گستردگی فضای مجازی با تولید نرم افزارها و انواع پیام رسانها(تلگرام ،توییتر واتساب اینستاگرام و…)سرعت این تغییرات را چند برابر کرد.
خسروانیان افزود: به طوری که با رشد این امکانات و گوشی های اندروید و نیز تاثیری که اینترنت و فضای مجازی در چند سال اخیر روی تمامی ابعاد زندگی نسل بشر به خصوص کودکان و نوجوانان گذاشت بسیار سریع و چشمگیر بود.
وی ادامه داد: این تحولات عظیم در باورها ،افکار ،عقاید و رفتارهای آنها نقشی کلیدی و غیر قابل تصور داشته به طوری که برنامه ریزان و کارشناسان تعلیم و تربیت را دچار سردر گمی و تنش نمود.
رییس آموزش و پرورش منطقه مشهد مرغاب در ادامه گفت: در همین شرایط خاص وعدم برنامه ریزی صحیح برای مقابله با این مشکلات در سال ۱۳۹۸با بروز و پیدایش ویروس کرونا تمامی جنبه های زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار داد.
خسروانیان گفت: جامعه ای که تلاش می کرد با ارایه یک سری برنامه ها که متاثر از فضای جدید بود برای تعلیم و تربیت نسل امروزی کاری کند به علت شیوع این بیماری و ترس از سرایت بیشتر با اجبار همه شرایط را در اختیار دنیای مجازی گذاشته و تعاملات و ارتباطات حضوری را به پایین ترین حد موجود برساند و کلاسها صدرصد مجازی شد.
رییس آموزش و پرورش منطقه مشهد مرغاب ادامه داد: نسلی که هیچگونه طرح و برنامه اساسی با شرایط و دنیای مجازی نداشت به یکباره با تبلیغ و تشویق فراوان خودمان در اختیار دنیای دیجیتال قرار گرفت ،هرچند که قبل ازاین اقدام صاحبنظران مشکلات و تاثیرات منفی و مثبت زیادی برای این تحولات پیش بینی میکردند.
وی با بیان اینکه گذر این دوره کرونایی تاثیرات منفی و مثبت و تعارضاتی را بوجود آورد گفت:مهمترین اثرات مثبت این دوره،تغییر نظام آموزش سنتی به آموزش بر مبنای فناوری روز،تنوع منابع یادگیری برای دانش آموزان و معلمان و اولیا،افزایش مهارتهای یادگیری با استفاده از فناوریهای روز مثل سامانه شاد ،کاهش هزینه ها و فاصله ها بین صف و ستاد،خلاقیتهاو ایثارگری های معلمان در تدریس از جمله خرید گوشی بسته های اینترنتی تولید محتواهای متنوع و بسته های آموزشی و دیگر کارهای انسان دوستانه دیگر و….
خسروانیان در تشریح اهم چالش ها و مشکلات دوران آموزش مجازی گفت: افت تحصیلی و کاهش قابل ملاحظه یادگیری و عدم نظارت کافی معلمان در تدریس مجازی،به حاشیه رفتن مسایل تربیتی و افزایش شدید آسیبهای اجتماعی،ایجاد شکاف در برخورداری از امکانات دیجیتالی بین طبقات مختلف جامعه ،ترک تحصیل و افزایش بازماندگان از تحصیل،اثرات مخرب دیجیتال در مغز فرزندان و بیماریهای جسمی روحی و روانی (چاقی، پرخاشگری، افسردگی و….،تعارضات و درگیریهای خانوادگی کاهش نظم انضباط در خانه و مدرسه از جمله مشکلات این دوران است
رییس آموزش و پرورش منطقه مشهد مرغاب گفت: در همین اتفاقات و تغییرات دو سال اخیر با اتمام کار دولت قبل و روی کار آمدن دولت انقلابی که با شعار حمایت از محرومان و ایجاد عدالت و نیز کاهش اثرات بیماری کرونا روی کارآمد در اولین فرصت با واردات و تزریق واکسن جمعیت زیادی را واکسینه و میزان مرگ و میر و شیوع بیماری کاهش یافت به طوری که در ۱۴فروردین ۱۴۰۱دستور حضور جدی در مدارس توسط وزیر و دولت صادرگردید و کلاسها حضوری شد .
خسروانیان اقزود: البته با این اقدام خوب با سرعت بسیاری از کمبود ها و اختلالات بوجود آمده در حال ترمیم بوده ولی چون تاثیرات مخرب این دوره روی نسل جدید بسیار عمیق و کارساز بوده نیاز به همت والا وعزمی راسخ و اراده ای قوی دارد .
وی ادامه داد: در حال حاضر باتوجه به اسناد بالا دستی مثل سند تحول بنیادین و نیز بیانیه گام دوم انقلاب باید با یک حرکت جهادی، ایمان و توکل به خدا و برنامه ریزی های دقیق ،جدی و به روز در کاهش آسیب های ایجاد شده تلاش کرد و رشد و توسعه همه جانبه با شرایط برابر طرح های آموزشی و تربیتی اقدام نمود .
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان فارس