
تهران (پانا) – رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، گفت هماکنون بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان به تجهیز هنرستانها اختصاص پیدا کرده که در قالب کاروان توسعه و تجهیزات هنرستانها و دستاوردها، در هفته دولت به نمایش گذاشته میشود.
مهرالله رخشانی، رییس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس در دومین روز از گردهمایی تخصصی معاونین آموزش متوسطه استانهای کشور در شهریار بیان کرد: برای ساخت و ساز فضاهای آموزشی، اعتبارات در سه بخش تکمیل فضاهای آموزشی، تکمیل فضاهای نیمهتمام استانی و بازسازی فضاهای نیازمند تخریب و بازسازی هزینه میشود، بیشترین اعتبار به بخش اول تعلق میگیرد و نوسازی اجازه شروع پروژه جدید را ندارد.
وی ادامه داد: زمین مدرسه را، رئیس اداره آموزش و پرورش در اختیار ما قرار میدهد و امکان تعیین زمین با استاندارهای مورد نظر را نداریم؛ همچنین خیرین مستقیماً به اداره نوسازی مراجعه نمیکنند و به آموزش و پرورش همان منطقه متصل میشوند، طبق سند تحول بنیادین، ساخت فضاهای آموزشی کوچک ممنوع است و لازم است خیر، مجتمع آموزشی بسازد اما متاسفانه این اتفاق میافتد و معلم و دانشآموزان در فضای کوچک جانمایی میشوند.
رخشانی افزود: لازم به ذکر است که اداره نوسازی در جانمایی مدارس، عملکرد ضعیفی ندارد و همه تصمیمات مربوط به ساخت فضاهای آموزشی در شورای آموزش و پرورش استان و منطقه اخذ میشود، اگر رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه، دلسوز و قاطع باشد و در مقابل نظر سایرین، مقاومت کند، تصمیمات اشتباه در مورد فضاهای غیراستاندارد گرفته نمیشود و نوسازی هم مجبور به تامین اعتبارات برای فضای کوچک آموزشی نیست.
این مقام مسئول گفت: در سالهای گذشته، کل اعتبارات نوسازی در اختیار ادارهکل استانها بود و ما لیستی مبنی بر موارد تجهیزات مدارس دریافت نمیکردیم؛ برای حل این مشکل، در حال حاضر ما لیست موارد مورد نیاز مدارس استانها را دریافت میکنیم و پروژههای تکراری را تامین اعتبار نمیکنیم.
وی تصریح کرد: برای شفافیت بیشتر، سامانهای در حال طراحی است که برای مکانیابی مدارس و ابعاد مختلف آن و ثبت آمار دقیق، کاربرد زیادی دارد.
رخشانی بیان کرد: برای استاندارد بودن یک فضای آموزشی، نیاز به زمان داریم، تا نقشه سازه را بدرستی طراحی کنیم، اما با توجه به زمان کم تعیین شده از سوی خیرین و برای حفظ آنها، ناچاریم با نقشههای موجود و تکراری موافقت کنیم و این باعث نگرانی در مورد سیستم سازه و فونداسیون میشود.
وی تشریح کرد: در گذشته، تجهیز و نوسازی مدارس، از محل خود طرحها انجام میشد اما در حال حاضر، برای اولین بار در جدول تبصره ۱۴ هدفمندی یارانهها، رقمی برای تجهیزات هنرستانها در نظر گرفته شد و خوشبختانه تقریباً مبلغ کامل آن تخصیص پیدا کرد، هماکنون بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان به تجهیز هنرستانها اختصاص پیدا کرده که در قالب کاروان توسعه و تجهیزات هنرستانها و دستاوردها، در هفته دولت به نمایش گذاشته میشود.
رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس گفت: متاسفانه تجهیزات ارسال شده به استانها، تا مدتها در انبار ذخیره شده و به مدارس نمیرسد یا برای آنان کاربردی ندارد، برای حل این مسئله، لازم است لیست صحیحی از اقلام مورد نیاز به نوسازی ارسال شود و از این طریق رییس منطقه هم مطلع میشود که این اقلام از کانال نوسازی ارسال شده است، البته برای جلوگیری از عدم تنش بین ادارهکل استانها و نوسازی مدارس، لازم است مبالغ تخصیص داده شده به هر استان محرمانه بماند.
وی خاطرنشان کرد: در اول مهرماه امسال، ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز مدارس در کل کشور هزینه میشود.
خبرنگار: سحر شیخی
منبع: خبرگزاری کانون دانش آموزان (پانا)