وی افزود: در نخستین گام باید لزوم برخورداری از نظامی نوین را با توجه به تغییرات اساسی جوامع و دانش آموزان بپذیریم چرا که جامعه و دانش آموز امروز به گونه ای درگیر مسائل تجددگرایانه شده است که دیگر روش های تعلیم و تربیت سنتی پاسخگوی فوران نیازهای علمی و روحی وی نمی باشد.
افراز ادامه داد:حال سؤال اینجاست که این نظام نوین تعلیم و تربیت در زیست بوم جدید بر چه اساسی پایه ریزی و با چه رویکرد و ابزاری اجرایی خواهد شد؟ ابتدا باید نقشه راهی صحیح منطبق بر نیازهای به روز جامعه و دانش آموزان برای تداعی نظام فوق ترسیم کرد که به نظر می رسد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با رویکردی عمل گرایانه می تواند این وظیفه را به خوبی عملیاتی کند.
وی اذعان داشت: برای اجرای این نقشه راه نیاز به عواملی است که اولاً لزوم تغییر در نظام تعلیم و تربیت را با توجه به شرایط و موقعیت جدید پذیرفته و ثانیاً خود را سربازی در جهت نیل به اهداف جدید این نظام نوین بدانند.
این مقام مسئول بیان کرد: در گام بعدی لزوم بهره مندی از ابزار یا همان شرایط و فرصت های یادگیری، محتوای علمی آموزشی و همچنین نصیب آموزشی عدالت محور در جهت نیل به اهداف همین نظام تعلیم و تربیت زیست بوم جدید غیرقابل انکار است. اگر محتوا و شرایط ارائه این محتوا که خود به نحوی در نقش یک خرده نظام در خدمت نظام کلی تعلیم و تربیت نوین می باشند، به طور مطلوب در اختیار این نظام قرار نگیرند تقریباً تمامی اثرات عملی این نظام برباد رفته و هیچ رویکرد مثبت و کاربردی از نظام تعلیم و تربیت نوین در زیست بوم جدید آموزشی شاهد نخواهیم بود.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان قزوين