امروزه بر هیچکس پوشیده نیست که رسیدن به درآمد اقتصادی ایده آل در جامعه ، باعث منفعت فردی و اجتماعی می شود. فراگیری مهارت و حرفه های خاص با چشم انداز مثبت به آینده از طریق تربیت و توانمند سازی نیروی انسانی ضامن رشد فردی و اجتماعی است .
توسعه کارآفرینی و اشتغال زایی امر ضروری و اجتناب ناپذیر است که می توان این مهم را با نگاه ویژه به هنرستان ها و مراکز فنی و حرفه ای تعمیم بخشید . آنچنان که مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) فرمودند: (طوری برنامه ریزی کنید که مجموع کسانی که در آینده وارد دبیرستان می شوند درصد کمتر متعلق به دبیرستان ها و درصد بیشتر متعلق به هنرستان ها باشد.)
موضوعات ذیل باعث گسترش مهارت آموزی می شود:
تامین زیرساخت های لازم در هنرستان ها و به ویژه در نقاط محروم که مردم از لحاظ اقتصادی در مضیقه هستند باعث گرایش بیشتر دانش آموزان به رشته های فنی می شود
همکاری نهاد های حمایتی و خیرین در تخصیص وسایل آموزشی لازم برای دانش آموزانی که از نظرمالی ضعیف هستند.
باید نتایج رشته های فنی در جامعه به وضوح دیده شود و تبلیغات گسترده ای صورت گیرد که دانش آموزان با میل و رغبت به تحصیل درهنرستان ها تمایل پیدا کند و در آینده ای نزدیک شعار تولید دانش بنیان؛ و اشتغال آفرین را به عرصه ظهور برسانند.
ارتباط موثر با نهاد هایی که با اعطای تسهیلات، زمینه طرح های فنی حرفه ای را رونق می بخشند که این امر به طور مستقیم و غیر مستقیم در افزایش تولید ناخالص ملی ،رشد اقتصادی، و بهره وری ملی و معضل بیکاری موثر است
اعتماد به جوانان و ایده ها ی آنان و حمایت عاطفی ، اقتصادی تسهیل کننده پیشرفت کشور است
عدم تنوع و کیفیت رشته ها باعث عدم رغبت دانش آموزان به هنرستان ها و مدارس فنی حرفه ای شده است که باید برای این موضوع راهکار متناسب و کارگروه های عملیاتی در نظر گرفته شود تا مهارت آموزی گسترش پیدا کند.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی