به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پروش استان ایلام، متن یادداشتی مرادعلی قادری مدیر آموزش و پرورش شهرستان دره شهر با عنوان “صیانت از کودکان در برابر آسیب های فضای مجازی” به شرح زیر می باشد.
طبق آخرین آمارها بیش از ۲۴ درصد جمعیت کشور را کودکان و نوجوانان (زیر ۱۵ سال) تشکیل میدهند و حضور پررنگ آنها در فضای مجازی، اگرچه فرصتهای متعددی همچون افزایش نوآوری، یادگیری و عدالت آموزشی را به همراه دارد اما میتواند چالشی جدی نیز از لحاظ فرهنگی، اخلاقی، اجتماعی و عقیدتی محسوب شود.
حدود ۹۵ درصد مصرف کودکان ایرانی در فضای غیر رسمی و روی پلتفرمهای غیرایرانی صورت میگیرد و دولت تنها با سپردن ابزارهای زیرساختی به بخش خصوصی در این عرصه، میتواند نسبت به صیانت از دادهها، رده بندی محتوا و خدمات متناسب با سن و جنسیت به صورت بومی ایرانی اقدام کند.
با ارتقای سواد فضای مجازی و مهارت افزایی کودکان و اولیا و مربیان، امکان نظارت برخط برای والدین و مربیان ایجاد، تا بتوانند برخی خدمات را کم یا زیاد کرده و تنظیم کنند. به بیان دیگر با توجه به تنوع فرهنگی موجود در کشور، سن و جنسیت کودکان و نوجوانان، میزان دسترسی فرزند به فضای مجازی در چارچوب فرهنگ اسلامی – ایرانی توسط والدین تنظیم شود.
دولت می تواند با پای کار آوردن بخش خصوصی و ارائه سرویسهای متعدد در زیست بوم امن کودک و نوجوان، توسعه دهندگان و عرضه کنندگان خدمات محتوایی، اپلیکیشنها، تولیدکنندگان و ارائه دهندگان واسط های کاربری و ارتباطی همچون گوشی، تبلت، سیستم عامل و سیم کارت وارد این فضا شوند.
حمایت از سخت افزارها و نرم افزارهای مربوط به جستجوگرهای ایمن ایرانی، استفاده از نرم افزارهای تحت کنترل و تبلتهای دانش آموزی با مشارکت وزارت ارتباطات و وزارت صمت (در بخش سخت افزاری) میتواند در کاهش آسیب های فضای مجازی بسیار موثر باشد.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان ايلام