به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، در این نشست که پیش از ظهر امروز سه شنبه ۲۵ مرداد ماه با حضور مدیران کل آموزش و پرورش و نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان، معاونین اداره کل، مسئولین کارگروه های هشتگانه پروژه مهر و کلیه اعضا برگزار شد، گزارشی از اقدامات ستاد و دبیرخانه استانی ارائه و وضعیت کلاس بندی ، نقل و انتقالات فرهنگیان، ثبت نام دانش آموزان و ثبت سفارش کتاب های درسی دانش آموزان استان و هم چنین سایر فعالیت ها مورد بررسی قرار گرفت.
آغاز سال تحصیلی جدید از اول مهر ۱۴۰۱ به بهترین شیوه
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در این نشست با اشاره به اهمیت موضوع پروژه مهر و هماهنگی در اجرای برنامه ها به منظور تمهید مقدمات لازم برای بازگشایی موفق مدارس، گفت : سال تحصیلی جدید باید از اول مهر به بهترین شیوه آغاز شود.
وی ساماندهی نیروی انسانی، رصد و تحلیل وضعیت شهرستان ها و مناطق ، بررسی ثبت نام دانش آموزان و ساماندهی و آماده نمودن فضاهای آموزشی و تحویل فضاهای نوساز و لحاظ کلیه جوانب را در همین راستا مهم دانست و از مسئولان مربوطه خواست در فرصت باقی مانده نسبت به پیگیری دقیق این موضوعات اقدام نمایند.
هاشم ناظمی جلال در ادامه با تاکید بر نظارت بر فعالیت واحد های اداری و آموزشی و ارزیابی اقدامات در سطوح مختلف و پیگیری وضعیت ثبت سفارش کتاب های درسی و ثبت نام دانش اموزان، با توجه به در پیش بودن هفته دولت، خواستار برنامه ریزی و آمادگی برای بزرگداشت این هفته و ارائه گزارش عملکرد آموزش و پرورش استان شد.
وی در پایان از آغاز اجرای رتبه بندی معلمان و سامانه مربوطه خبر داد و گفت: بر اساس اعلام وزارت ، بخشی از اعتبار طرح همراه با حقوق مرداد ماه به حساب فرهنگیان مشمول واریز خواهد شد.
افتتاح ۴۷ پروژه آموزشی با ۲۵۸ کلاس درس در هفته دولت
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان نیز در این نشست از آماده شدن ۴۷ پروژه آموزشی با ۲۵۸ کلاس درس همزمان با هفته دولت در سطح استان خبر داد .
احمدی از تشکیل کمیته برنامه ریزی برخی از شهرستانها و شکل گیری تعدادی دیگر خبر داد و از مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق خواست ضمن شرکت فعال در جلسات کمیته، در جهت اختصاص حداکثری بودجه آموزش و پرورش و منابعی که دارای تخصیص بیشتر هستند تلاش نمایند .
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان، یکی از شروط لازم برای احداث مدرسه را تامین زمین مناسب و بدون مشکل از طریق شهرستان ها عنوان کرد و در موضوع آسفالت محوطه مدرسه با بیان اینکه قیر مورد نیاز تامین شده است، از دبیرخانه ستاد پروژه مهر و شهرستانها و مناطق خواست، لیست مدارس را به صورت اولویت بندی برای آسفالت محوطه در اختیار نوسازی قرار دهند تا بر اساس متراژ تعیین شده و سهمیه اقدام لازم صورت گیرد.
اهداف پروژه مهر با تلاش همه جانبه محقق می شود
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان، در ابتدای این نشست با اشاره به تعیین و اعلام شعار پروژه مهر سال ۱۴۰۱ به تشریح فلسفه نامگذاری و کلید واژه های شعار پروژه مهر پرداخت و گفت : تیم پروژه مهر استان به عنوان ید واحده برای تحقق اهداف پیش بینی شده که همان بازگشایی مطلوب مدارس است، تلاش خواهند کرد.
وی در ادامه به تشریح اقدامات ستاد استانی پرداخت و برگزاری دو جلسه کاری، برگزاری وبینار و تشریح دستورالعمل نظارتی ستاد، اختصاص بخشی از پورتال در پابرگ به موضوع پروژه مهر، تعیین رابطین و آغاز بازدید تیم های نظارتی استان از واحد های اداری و آموزشی را از اهم اقدامات استان بر شمرد و گفت: بازدید ناظران استانی روز گذشته از ناحیه دو سنندج آغاز و فردا نیز شهرستان کامیاران مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
طیب سالاروندیان از مسئولان کارگروه هشتگانه خواست در اجرای بازدید پروژه مهر از نمایندگان خبره، موجه و پخته استفاده نموده و قبل از حضور ناظرین در مناطق، چک لیست ها بررسی و اداره تدارکات و خدمات نیز نسبت به تامین وسیله نقلیه مورد نیاز اقدام کند.
دبیر پروژه مهر استان در بخش دیگری از گزارش خود، به چالش های پیش رو پرداخت و نا مشخص بودن وضعیت تحویل پروژه های نیمه تمام آموزشی، کمبود سرانه مدارس، کمبود فضاهای آموزشی در برخی از شهرستانها ، کمبود نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات آموزشی و آزمایشگاهی و پوشش تحصیلی نابرابر به ویژه در بخش دختران را از مهم ترین مشکلات بر شمرد و از مسئولان و دست اندرکاران هر بخش خواست در خصوص پیگیری و رفع مشکل تلاش نمایند.
وی هم چنین خواستار فعال بودن خوابگاه های دانش آموزی در روز های پایانی هفته برای ارائه خدمات به دانش آموزان و ثبت نام مدارس شبانه روزی از دانش آموزان روستاهای همجوار شد و از نواحی یک و دو سنندج نیز درخواست کرد چند مدرسه را برای انتخاب مدارس محل برگزاری مراسم نمادین انتخاب و به دبیرخانه استانی معرفی کنند.
اعلام نتایج پیگیری مصوبات جلسه قبل ستاد پروژه مهر
هوشنگ ایزدی مسئول دبیرخانه استانی پروژه مهر نیز در ادامه نشست، گزارشی از نتایج پیگیری و میزان تحقق مصوبات جلسه اول ستاد پروژه مهر استان را ارایه کرد و گفت: بر اساس دستورالعمل نظارتی پروژه مهر، هشت کار گروه ذیل ستاد فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس دستورالعمل ابلاغی فعالیت واحد های اداری و آموزشی در اجرای پروژه به دو شیوه مورد ارزیابی قرار می گیرد، گفت : علاوه بر حضور تیم های ارزیابی استان در واحد های اداری و آموزشی و رصد میدانی فعالیت ها، از طریق سامانه ltms و بر اساس فرم های شماره یک تا سه از تاریخ اول تا ۲۵ شهریور ، فعالیت های ادارات و مدارس پایش و مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
ایزدی هم چنین عملکرد شهرستانها و مناطق و کارگروه های هشتگانه پروژه مهر استان در اجرای برنامه ها را تشریح کرد .
گزارش مدیران آموزش و پرورش نواحی یک و دو سنندج
در این نشست مدیران آموزش و پرورش نواحی یک و دو سنندج به عنوان نماینده مدیران مناطق ، گزارشی از اقدامات و مشکلات پیش روی را بیان کردند.
پیر خضری سرپرست آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج، مشکل فضاهای آموزشی به خصوص در مناطق منفصل شهری و نقاط پر جمعیت را از چالش های پیش روی ناحیه عنوان و گفت : در صورت عدم بهره برداری از دبیرستان ایران و فاز های اول و دوم پروژه حیات طیبه، در اول مهر از نظر تامین فضا با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.
وی در ادامه گزارشی از پیگیری اقدامات در کارگروه مختلف را ارایه و گفت : در صورت تکمیل، دبستان شاهد امید کرانی برای برگزاری مراسم نمادین استانی جشن شکوفه ها پیش بینی شده است.
محمد سعید کنعانی مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج نیز در ادامه گزارشی از بازدید ناظرین استانی پروژه مهر و تیم های بازدید کننده از مدارس ناحیه دو سنندج ارایه و گفت : با حضور ناظرین و بعد از جلسه مقدماتی از فعالیت های ستاد و مدارس بازدید و در جلسه جمع بندی نتایج بازدید ها مورد بررسی قرار گرفت.
وی با تاکید بر ضرورت اعلام نتایج نقل و انتقالات فرهنگیان و تعیین وضعیت ادارات برای سازماندهی نیروی انسانی، به تشریح نیازمندی های ناحیه به ویژه در بخش فضاهای آموزشی از جمله سه فضای آموزشی سروش، عصمت حسن آباد و هنرستان نوآوران پرداخت و خواستار تعیین تکلیف آنها برای اول مهر شد.
تشریح وضعیت ساماندهی نیروی انسانی، ثبت نام دانش و کلاس بندی
هم چنین در ادامه این نشست فرزاد حسین پناهی رئیس گروه طرح و برنامه استان گزارشی از سازماندهی نیروی انسانی ارایه کرد و گفت: بر اساس تفاهم اولیه توسعه سنواتی که اردیبهشت ماه با شهرستان ها و مناطق منعقد شد، اقدامات پیگیری می شود.
وی گزارشی از نیروهای ورودی آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی و ماده ۲۸، دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان، سرباز معلم و تبدیل وضعیت نیروهای های نهصتی و حق التدریس و هم چنین تعداد نیروهای خروجی برای سال تحصیلی آینده ارایه کرد و گفت : در سال تحصیلی جدید به ۱۵ هزار نیرو در گروه معلم و ۵ هزار نیرو در بخش کارکنان تخصصی نیاز داریم و استان به ۴۰ هزار ساعت اضافه تدریس در هفته نیازمند می باشد.
حسین پناهی تثبیت اطلاعات ۴ هزار واحد سازمانی را یکی دیگر از اقدامات مهم عنوان کرد و گفت : به شهرستان ها و مناطق فرصت داده شده است تا ۲۳ مرداد ماه ۱۴۰۱ از طریق سامانه hrm نسبت به تثبیت اطلاعات مدارس اقدام کنند.
رئیس گروه طرح و برنامه استان هم چنین گزارشی از وضعیت ثبت نام دانش آموزان استان از ابتدای فرایند ثبت نام تا کنون بر اساس داده های سامانه سیدا ارایه کرد و گفت : تا کنون ۲۶۱ هزار و ۸۱۶ دانش آموز یعنی ۸۷ درصد دانش آموزان ( مدارس دولتی و غیر دولتی ) ثبت نام کرده اند و بعد از این بر اساس گزارش سامانه سیدا وضعیت ثبت نام به تفکیک شهرستان و مناطق و پایه های ورودی به صورت منظم استخراج و در اختیار مسئولان قرار خواهد گرفت.
حسین پناهی یکی دیگر از اقدامات مهم را تثبیت کلاس های درس عنوان کرد و با بیان اینکه در حال حاضر، ۱۲ هزار و ۴۶۴ کلاس دانش آموزان دولتی تغذیه شده است، گفت: از این تعداد ۱۲ هزار و ۴۱۸ کلاس به مدارس تخصیص داده شده است که ضرورت دارد مدیران مدارس نسبت به کلاس بندی اقدام کنند و اقدام دیگر اختصاص دانش آموز به کلاس در مدارس هست که باید از طریق مدیران مدارس پیگیری شود .
حضور تیم های نظارتی در شهرستانها و مناطق
کامیل محمدی رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات استان و مسئول کارگروه نظارت و ارزیابی پروژه مهر نیز در ادامه گزارشی از برنامه نظارتی پروژه مهر استان ارایه و گفت: تا ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۱ با حضور تیم های نظارتی و بر اساس چک لیست های طراحی شده، فعالیت واحد های اداری و آموزشی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
وی یکی از اقدامات این کارگروه را نظارت بر اقدامات سایر کارگروه های پروژه مهر ، نقل و انتقالات فرهنگیان و صدور ابلاغ کارکنان عنوان کرد و گفت : رویکرد ما در برنامه نظارت، ارزیابی و راهنمایی است .
محمدی در پایان از ناظرین پروژه مهر خواست در بازدید ها ، نکات ایمنی را رعایت و به آن توجه کنند.
در ادامه این نشست مسئولان کارگروه های هشتگانه و دیگر اعضای پروژه مهر ، نظرات، دیدگاه و پیشنهادات خود در خصوص پیگیری اقدامات ارایه و از شورای پروژه مهر استان خواسته شد، نسبت به تعیین تکلیف لباس فرم دانش آموزان و عملکرد مدارس در این خصوص نظارت لازم صورت گیرد .