به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمانشاه، زهرا نجار اظهارداشت: معاونان آموزشی مدارس تک پایه وظایف مهمی را بر عهده دارند و از جمله این وظایف حضور و نظارت کامل بر وضعیت آموزشی و تربیتی دانشآموزان در محیطهای چندگانه یادگیری در مدرسه و مجریان نظم و انضباط، تربیت و رصد فعالیتهای آموزشی و تربیت چندساحتی دانشآموزان است.
وی افزود: علاوه بر نظارت بر اجرای صحیح برنامه درسی و نظارت بر فرآیند طراحی، اجرا و ارزشیابی در تدریس، تشکیل و فعالسازی گروههای درسی در مدارس، اجرای دقیق برنامههای آموزشی و افزایش بهرهوری و ایجاد شرایط لازم برای رشد و شکوفایی استعدادهای دانشآموزان متناسب با تفاوتهای فردی دانشآموزان از دیگر وظایف معاونین آموزشی مدارس است.
وی بیان کرد: معاونان آموزشی خود باید مسلط بر آموزش باشند، روشهای فعال آموزشی را رصد کرده و نقاط قوت و ضعف را خوب ببینند و برای هر کدام برنامه خاص خود را داشته باشند، معاونین آموزشی باید با نظارت بر عملکرد درسی هر کلاس با هماهنگی معلم مربوطه برای دانشآموزان نیاز به تلاش و سایر دانشآموزان برنامه مکمل آموزشی داشته باشند.
نجار خاطر نشان کرد: وظایف معاونان آموزشی مدارس بسیار فراتر از آن چیزی است که در شرح وظایف سازمانی بر آنها محول شده است و امروزه با توجه به لزوم استفاده از فناوریهای جدید و استفاده از فضای مجازی و اینترنت، بر همه معاونان آموزشی ما واجب است خود بر این فناوریها مسلط باشند تا بتوانند در امر آموزشهای نوین موفق باشند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بر تنوع بخشی در ارائه خدمات آموزشی و فرصتهای تربیتی متناسب با مصالح جامعه، نیازها و علائق دانشآموزان در راستای شکوفایی استعدادهای آنان بر اساس راهکار 1-16 سند تحول بنیادین تاکید کرد.
نجار نقش معاونان آموزشی در اجرای برنامههای مختلف آموزشی بسیار مهم دانست و گفت: بر اساس هدف عملیاتی 17 سند تحول بنیادین و راهکار های 1-17-،2-17، 3-17 ارتقای کیفیت فرآیند تعلیم و تربیت با تکیه بر استفاده هوشمندانه از فناوریهای نوین و اصلاح و بهروزآوری روشهای تعلیم و تربیت با تاکید بر روشهای فعال و گروهی مورد تاکید قرار گرفته است که معاونان آموزشی میتوانند در راستای این امر مهم قدم بردارند.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان كرمانشاه