به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان، احمد محمود زاده در جلسه شورای اداری چابهار اظهار کرد: هدف غایی و فلسفه ایجاد تمدن مناطق آزاد، اقتصاد و تجارت است اما تحقق پیشرفت و توسعه اقتصادی بدون توسعه، نقش آفرینی و بازآفرینی فرهنگی امکان پذیر نیست.
وی افزود: توسعه اقتصادی بدون رویکرد فرهنگی عملا توسعه ای پایدار نخواهد بود.
محمودزاده تصریح کرد: یکی از راه های تقویت پایه های اقتصادی و تجاری در مناطق آزاد تجاری پرداختن به مقوله تعلیم و تربیت و افزایش ضریب کیفیت آموزش و پرورش در این مناطق است.
وی ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی اعتقاد بر این است که نیروی انسانی انقلابی، متعهد و متخصص عامل خودسازی، جامعه سازی و تمدن سازی است که هم موجب تداوم و استمرار انقلاب اسلامی و هم حفظ و گسترش دستاوردهای انقلاب خواهند شد.
محمودزاده تصریح کرد: به نظر می رسد توسعه فرهنگی، توسعه تربیتی و آموزشی مناطق آزاد تجاری و بهبود شرایط آموزش و پرورش در این مناطق نیازمند ترسیم یک نقشه راه مشترک میان سازمان مناطق آزاد و آموزش و پرورش است که باید بر اساس پایه و اصول زیست بوم و شرایط اقتصادی حاکم در این مناطق در کنار توجه به اسناد بالادستی، سند تحول دولت مردمی و سند تحول بنیادین به عنوان مطالبه جدی مقام معظم رهبری از دستگاه تعلیم و تربیت، تهیه گردد و مبنای پایش دقیق ظرفیت های آموزش و پرورش در این مناطق قرار گیرد.
وی فقدان یک نقشه راه مشترک را یکی از چالش های جدی در آموزش و پرورش به ویژه در مناطق آزاد تجاری عنوان کرد و گفت: در حال تدوین این نقشه راه در قالب یک تفاهم نامه با هفت مناطق آزاد تجاری در کشور هستیم و این موضوع نیازمند احصای چالش های فراروی آموزش و پرورش با همکاری و مدیریت سازمان مناطق آزاد تجاری است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه منطقه آزاد چابهار نیازمند انجام یکسری اقدامات جهادی، عملی است
معاون وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیت های موجود در میان ارگان های مختلف، امکان به صفر رساندن بازماندگان از تحصیل، افزایش کیفیت آموزشی و پرورشی، حذف مدارس کانکسی یا فرسوده و در کنار این ها ورود به مهارت آموزی و توسعه هنرستانها و رشته های فنی با توجه به نیاز و ظرفیت اقتصادی مناطق آزاد با تکیه بر توان شرکت های دانش بنیان وجود دارد.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان