به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، یوسف نوری در گردهمایی مشترک سه وزارتخانه آموزش و پرورش، کشور و راه و شهرسازی که با حضور احمد وحیدی و رستم قاسمی و جمعی از اعضای شورای معاونان این وزارتخانه ها برگزار شد، اظهار کرد: تصمیمگیری در مورد مسائل مربوط به ساماندهی فضاهای آموزشی و پرورشی از اهداف برگزاری این نشست مشترک است.
وی با اشاره به اینکه 81 درصد کلاسهای درس در کشور از ایمنی و استحکام کافی برخوردارند، ابراز کرد: از 19 درصد باقیمانده نیز 6 درصد کلاسهای درس نیازمند تخریب و بازسازی و 13 درصد نیازمند مقاومسازی است که برای تخریب، بازسازی و مقاوم سازی آن ها در حال حاضر بیش از 100 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
نوری در ادامه با بیان اینکه متوسط سرانه فضای آموزشی کشور 5.22 مترمربع است، افزود: هشت استان سرانهای کمتر از میانگین کشور دارند، که 136 هزار میلیارد تومان برآورد اعتبارات مورد نیاز برای رساندن آنها به متوسط کشوری است و به طور کلی استاندارد تعریف شده سرانه فضای آموزشی 8.39 متر مربع است که اعتبار مورد نیاز برای تحقق آن 570 هزار میلیارد تومان است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به رشد جمعیت دانش آموزی کشور، گفت: در ابتدای دهه 90، 12 میلیون دانش آموز داشتیم، بعد از ده سال این رقم به 16 میلیون نفر رسیده است، که این امر موجب شده با وجود حجم بالای فعالیت انجام شده در تامین زیرساختهای آموزشی همچنان کمبودهایی در چند استان داشته باشیم.
وی از استانداران و معاونان عمرانی استانداریها خواست؛ مسائل آموزش و پرورش را با دیدی متفاوت نگاه کنند و در جهت حل آنها به خصوص در حوزه زیرساخت ها و تامین فضاهای آموزشی و پرورشی مورد نیاز اهتمام بیشتری داشته باشند.
نوری در ادامه با اشاره به بند (ی) تبصره (9) قانون بودجه سال 1401 در خصوص فروش املاک مازاد آموزش و پرورش، تاکید کرد: با هم افزایی و تعامل سازنده در استانها، استانداران همکاری لازم را به منظور شناسایی و فروش املاک مازاد آموزش و پرورش داشته باشند تا عواید آن صرف مدرسهسازی در همان شهرستان و مناطق محروم شود.
وزیر آموزش و پرورش همچنین از استانداران خواست با توجه به صراحت قانون در مورد اختصاص 3 درصد از عوارض شهرداریها به آموزش و پرورش به منظور تأمین فضا و تجهیزات آموزشی و پرورشی، اهتمام و پیگیری لازم را در تحقق این ماده قانونی داشته باشند.
منبع: وزارت آموزش و پرورش