در راستای تفاهم نامه سازمان نهضت سواد آموزی و سازمان استثنایی کشور، جلسه ی هم اندیشی معاونت سوادآموزی و اداره استثنایی استان با حضور مسئولین برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان رضوی، احمد آزادمنش سرپرست معاونت سواد آموزی استان در جلسه هم اندیشی معاونت سواد آموزی و اداره استثنایی استان اظهار داشت: کار در حوزه آموزش بزرگسالان متفاوت و پیچیده تر از آموزش های عادی می باشد چون زمان، مکان و محتوای آموزش باید متناسب با نیاز بزرگسال تعریف شود .
سرپرست معاونت سوادآموزی خراسان رضوی به دلایل ریشه کن نشدن کامل بی سوادی اشاره کرد و گفت: در تمام جوامع حتی پیشرفته و توسعه یافته افزایش آمار باسوادی از 98 تا 100 درصد کار دشواری است، چنانچه مبادی ورودی بیسوادی نداشته باشیم هر 1 درصد افزایش باسوادی نیاز به 15 سال زمان دارد و اگر هر ساله تنها 1 درصد افراد لازمالتعلیم در استان ترک تحصیل کنند، آمار قابل توجهی به جرگه بیسوادان وکمسوادان افزوده میشوند.
آزادمنش تحقق عدالت آموزشی و عدالت جنسیتی را از اهداف مهم سواد آموزی دانست که نیاز به توجه ویژه دارد.
جواد روحانی رئیس اداره استثنایی خراسان رضوی از دیگر سخنرانان جلسه، جمعیت افراد با نیازهای ویژه را بین 10 تا 15 درصد کل افراد جامعه دانست و گفت: طبق آمار یک میلیون و چهارصد هزار نفر دانش آموز در استان مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 18500 نفر معادل 12.5درصد تحت پوشش اداره استثنایی هستند.
این مقام مسئول افزود: وجود مدارس با نیازهای ویژه نمادی از عدالت آموزشی است که اجازه می دهد افرادی که معلول هستند بتوانند از این فرصت برابر آموزشی استفاده کنند.
در پایان روحانی بیان داشت: طبق این تفاهم نامه افراد و والدین بی سواد یا کم سواد با نیازهای ویژه باید شناسایی شوند و آموزش ببینند تا بتوانند در جامعه حضور پر رنگ داشته باشند.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی