معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمد از تدوین سند توسعه آموزش های فنی حرفه ای در استان خبرداد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابطعمومی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد؛ محمد جمالی آرند در دومین نشست شورای آموزش وپرورش استان با اشاره به اینکه برای اولین بار سند توسعه آموزش های فنی حرفه ای را تدوین کردیم گفت: در سطح اداره کل ستادی جهت همراهی با سند تحول بنیادین تشکیل دادیم که باید دستگاههای خارج از آموزش و پرورش ما را کمک کنند.
وی گفت: در سطح کلان بین وزارت آموزش و پرورش با سایر وزارتخانه ها اعم از بهداشت و درمان، گردشگری ،صمت ، ارشاد و ورزش و جوانان تفاهمنامههایی وجود دارد که در صورت همکاری دستگاههای اجرایی در سطح استان می توان هنرستانهای وابسته را در راستای توسعه رشته های فنی وحرفه ای در استان توسعه داد.
جمالی به توزیع نامتوازن رشته ای و هدایت تحصیلی در استان اشاره کرد وگفت:در بحث هدایت تحصیلی نیاز است که از سوی مسئولان ورود جدی انجام شود چرا که باید مسیر زندگی را برای دانش آموزان ترسیم کرده و همچنین توسعه استان به هدایت تحصیلی درست وابسته است.
وی با بیان اینکه برای هدایت تحصیلی شاخصهایی وجود دارد که ۳۵ درصد آن تنها مربوط به نمرات پایه نهم تحصیلی است گفت: در بحث هدایت تحصیلی جایگاه استان ما مقبول و مناسب نیست.
جمالی بیان کرد: در توزیع رشته ها متاسفانه کمتر از ۴ درصد به سمت رشته ریاضی هدایت میشوند در بحث کاردانش و حرفهای کمتر از ۲۲ درصد به رشته های کاردانی و فنی و حرفه ای در استان هدایت میشوند در حالی که طبق برنامه باید ۵۰ درصد جذب رشته های فنی حرفه ای شوند که در استان ما این رقم کمتر از ۲۲ درصد است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش وپرورش استان با انتقاد از عدم همکاری برخی دستگاهها با آموزش وپرورش گفت: برای اینکه بتوانیم هنرستان بهورزی را در استان راه اندازی کنیم آماده تهیه فضا و و برخی امکانات لازم دیگر بوده ایم اما هر بار که مراجعه کردیم پاسخ منفی گرفته ایم.
وی گفت: برای نمونه خواستار نشستی با معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان شدیم که پس از گذشت سه هفته تاکنون نتوانستهایم با ایشان ارتباط برقرار کنیم.
وی در ادامه گفت: میخواستیم وضعیت هنرستان وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی را پیگیری کنیم که در سنوات گذشته هنرستان آیتالله ملک حسینی تاسیس شده بود که اولا فضای مناسبی نداشته و در حد یک دبیرستان نظری است که نیاز هست فضای این هنرستان مستقل شود.
جمالی تصریح کرد: با همکاران مرکز تحقیقات کشاورزی نشستی برگزار کردیم توافقات انجام شد که در مرکز امامزاده جعفر گچساران این کار انجام شود که باز هم به در بسته برخورد کنیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت هایی در آموزش و پرورش استان داریم و همه وسایل و امکانات در اختیار ما نیست گفت: باید سایر دستگاه ها به کمک ما بیایند یکی از راهکارها موضوع فرهنگ سازی توسط رسانهها به خصوص صدا و سیما است که باید پای کار باشند.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان كهگيلويه وبويراحمد