.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران؛ دویست و دهمین جلسه شورای آموزش و پرورش شهر تهران، با هدف بهره مندی از خرد جمعی و استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی در راستای پیشبرد اهداف متعالی نظام تعلیم و تربیت، با محوریت موضوع پیگیری وضعیت دانش آموزان بازمانده از تحصیل در ایام شیوع بیماری کرونا و همچنین بررسی و تشریح وضعیت نیروی انسانی آموزش و پرورش شهر تهران در سال ١۴٠٢-١۴٠١، با حضور قاسم محمد طهرانی؛ معاون استاندار و فرماندار تهران، حجت الاسلام و المسلمین شیرمردی؛ نماینده امام جمعه تهران، علیرضا کریمیان؛ مدیر کل آموزش و پرورش تهران، حامد شایان معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری تهران، جاسم حسین پور مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران و تمام اعضا، در محل سالن شهید سلیمی جهرمی اداره کل برگزار شد.
طهرانی فرماندار تهران در این نشست، ضمن تبریک ایام و گرامی داشت عید عظیم غدیر، عید امامت و ولایت، ابراز امیدواری کرد همه مردم قدردان ولایت امیرالمومنین حضرت علی (علیه السلام) باشند.
فرماندار تهران با بیان اینکه دوسال شیوع کرونا و آموزش غیر حضوری تاحدی ضعف آموزشی میان دانش آموزان ایجاد کرده است اظهار کرد: در شرایط غیر حضوری و عدم حضور دانش آموزان در مدرسه، افت تحصیلی تاحدی طبیعی است اما باید توجه داشت که افت تحصیلی در تمام ابعاد اجتماعی، شخصیتی، سیاسی و .. تاثیرگذار است و ابعاد فرهنگی، اجتماعی آن نیز باید مورد توجه باشد. لذا برای جبران بازماندگی تحصیلی دانش آموزان دارای افت و یا بازمانده از تحصیل، و پیامدهای ناشی از آن در زندگی شخصی و اجتماعی افراد، دقت نظر بیشتری لازم است چرا که آموزش و پرورش به عنوان یکی از متولیان اصلی تعلیم و تربیت نقش مهمی در ساختار تربیتی و اجتماعی دارد.
وی در ادامه با تاکید بر نقش معلم در فرآیند تعلیم و تربیت، موضوع نیروی انسانی را مهم برشمرد و افزود: با توجه به شرایط موجود در حوزه نیروی انسانی آموزش و پرورش شهر تهران، تا پیش از آغاز سال تحصیلی جدید می بایست تمهیداتی اندیشیده شود تا بازنشستگی نیروها و توزیع نامتوازن نیروی انسانی در مناطق؛ خللی در روند آموزش ایجاد نکند و کسری نیروی انسانی با برنامه ریزی های دقیق و راهکارهای مطلوب جبران شود.
سپس حجت الاسلام شیرمردی؛ نماینده امام جمعه تهران ضمن تبریک دهه امامت و ولایت، عید غدیرخم را افضل اعیاد مسلمانان خواند و گفت: در قرآن ٣١٠ آیه در خصوص اهل بیت وجود دارد که همه آنها می بایست مورد توجه ویژه باشد.
وی آیه مباهله را یکی از مهم ترین آیات قرآن کریم خواند و گفت پایه غدیر این آیه است، لذا روز نزول آیه مباهله در بسیاری از نقاط جهان جشن گرفته می شود و خوب است که به همین مناسبت، جشنی برای آن در مدارس و فضاهای آموزشی داشته باشیم.
حجت الاسلام شیرمردی، خاطر نشان کرد: باید موضوع امامت در آموزش و پرورش مورد توجه باشد و مسأله ولایت به شیوه ای عالمانه برای جامعه و به ویژه دانش آموزان تبیین شود.
در ادامه علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، ضمن قدردانی از نگاه فاخر فرماندار تهران به موضوعات آموزش و پرورش، حضور و حمایت ایشان را موجب دلگرمی و موثر بر بهبود هرچه بیشتر و بهتر شرایط و تحقق اهداف دانست و گفت: آموزش مجازی در کنار تمام دستاوردها و توانمندسازی هایی که برای معلمان، دانش آموزان و جامعه داشته؛ کاستی هایی نیز داشته که منجر به ایجاد شکاف تحصیلی و افت تحصیلی پیدا و پنهان میان تعدادی از دانش آموزان شده است، به همین منظور بازگشت به شرایط عادی در دوران پسا کرونا، نیازمند برنامه های مداخله ای است که در این خصوص، اقدامات ارزنده ای در آموزش و پرورش شهر تهران انجام و تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
وی افزود: برگزاری آزمون جامع، طرح جبران و تثبیت یادگیری با عنوان مهر در تابستان (با هدف بهبود شرایط تحصیلی، شناسایی و بسترسازی برای بازگرداندن بازماندگان از تحصیل به چرخه آموزش) از جمله اقدامات ارزشمند این حوزه است که برای آن کمیته ها و کارگروه های تخصصی تشکیل و فعال سازی شده است.
وی آزمون جامع را که برای اولین بار در شهر تهران برگزار شد و درستی نتایج آن با نتایج اعلام شده از سوی سازمان سنجش مطابقت داشته است را اقدام موثری خواند که می تواند به عنوان یک راهکار در کل کشور تعمیم داده شود.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به دیدار با شهردار تهران در خصوص همکاری و هم افزایی های برون سازمانی در زمینه توسعه فضاهای آموزشی و همچنین جبران کم تحرکی دانش آموزان در دوران کرونا خاطرنشان کرد: در این دیدار مقرر شد، با هم افزایی های متقابل آموزش و پرورش و شهرداری تهران؛ در جهت بهسازی و مقاوم سازی مدارس و در راستای غنی سازی اوقات فراغت تابستانی دانش آموزان و جبران کم تحرکی ناشی از دوران کرونا؛ فضاهای فرهنگی ورزشی ذیل مدیریت شهرداری تهران، با هماهنگی مدارس به صورت رایگان مورد استفاده دانش آموزان قرار گیرد، همچنین در راستای جهاد تبیین و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت؛ دیوار و فضاهای مدارس با تصاویر و بخشی از وصایا و سبک و سیره زندگی شهدا زیباسازی و مزین شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه اگر نیروی انسانی کیفیت بخشی شود، بخش زیادی از موارد حل و اهداف محقق می شود گفت: در شهر تهران درصد زیادی از نیروی انسانی طی چند سال اخیر بازنشسته شدند و این روند ادامه دارد علاوه بر آن؛ در کنار کمبود نیروی انسانی توزیع نامتوازن نیرو را نیز داریم؛ لذا حل این مورد نیازمند ایجاد تغییرات قانونی و همچنین ارائه راهکارها و برنامه های دقیق است.
شایان ذکر است معاونین آموزش ابتدایی و متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران در راستای رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری، مبنی بر اینکه «مهم ترین میراث غدیر عدالت است»؛ تامین عدالت آموزشی را مهم ترین موضوع در دستور کار آموزش و پرورش شهر تهران خواندند و به ارائه گزارش دقیقی درخصوص برنامه ها و طرح های مربوط به بازماندگان از تحصیل و طرح جبران و تثبیت یادگیری پرداختند.
طبق گزارش اعلام شده در این جلسه، حدود ٢٠٠ هزار نفر دانش آموز در بحث جبران و تثبیت یادگیری در ٢٠٠ پایگاه در سطح شهر تهران، از تاریخ ١۴ تیر تا ١۴ شهریور به صورت رایگان تحت پوشش قرار خواهند گرفت و تولید محتوای آموزشی بالغ بر ٧٠٠ هزار دقیقه که در دوسال دوران کرونا تولید شده، به صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار خواهد گرفت. همچنین، در تمام مناطق ١٩ گانه شهر تهران مدیران موظف به شناسایی تک تک دانش آموزان بازمانده از تحصیل و یا دارای افت تحصیلی شدند، تا با تشکیل تیم و کارگروه های ویژه برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده اقدامات کافی انجام شود.