نشست ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزشوپرورش چهارمحالوبختیاری با حضور مدیران این دو نهاد و جمعی از مسئولان استانی با هدف بررسی راهکارهای همکاری حوزه علمیه و آموزشوپرورش ،۲۳ خردادماه برگزار شد.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزشوپرورش استان چهارمحالوبختیاری، مدیر حوزه علمیه چهارمحالوبختیاری، ۲۳ خردادماه در نشست ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش که با حضور مدیران کل این دو نهاد و نیز مدیرکل اوقاف و امور خیریه، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان، معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی، رئیس ستاد اقامه نماز و جمعی از مسئولان و مدیران در شهرکرد برگزار شد با اشاره به اهمیت تربیت روحانی طراز برای حضور در مدارس، اظهار کرد: کسانی باید به مدارس اعزام شوند که بر جنبههای عاطفی و روانشناختی رفتار با کودکان و نوجوانان آگاهی و اشراف داشته باشند و کار با این قشر را بلد باشند، لذا میطلبد از این دست نیروهای حوزوی توانمند حمایت شود.
حجتالاسلام والمسلمین اسحاق سعیدی ادامه داد: مباحث آموزشی و تبلیغی روحانیون در مناطق روستایی و عشایری با آغاز بهکار قرارگاه «فصل استقبال» که هفته گذشته به همت اداره تبلیغات اسلامی در مناطق عشایری کوهرنگ آغاز شد، باید ادامه یابد و اگر این دست اقدامات تداوم یابد و به سال تحصیلی جدید متصل شود، با بهرهگیری از ظرفیت نهادهایی چون اوقاف، تبلیغات اسلامی، آموزش و پرورش و حوزه علمیه میتوان اتفاقات خوب فرهنگی و آموزشی را در این مناطق محروم و عشایری رقم زد.
ظرفیتهای مغفول مانده حوزه علمیه در مدارس
سعیدی ظرفیت دیگر حوزه علمیه را ناظر به اعزام ائمه جماعات به مدارس دانست و گفت: اگر سازوکاری ایجاد شود که روحانیون طرح امین و ائمه جماعات مدارس استان امکان تبادل نظر و گفتوگو و هماندیشی به صورت ماهانه با یکدیگر داشته باشند، قطعاً در انتقال آموختهها و تجربیات ارتقای سطح کار مؤثر خواهد بود.
مدیر حوزه علمیه برادران استان تأکید کرد: در خصوص فضاسازی مدارس در راستای تعالیم اسلامی باید گفت که تصویر این قدرت را دارد که معارف و دانشها را به مخاطبان بهویژه کودکان و نوجوانان انتقال دهد اما در این خصوص فضاسازی مناسبی را که حاوی پیام و آموزه برای دانشآموزان باشد در مدارس شاهد نیستیم که مروج سبک زندگی اسلامی برای فرزندان باشد.
سعیدی با تأکید بر ضرورت ارتباط دادن دانشآموزان به حوزههای علمیه، بیان کرد: این نهاد آمادگی دارد که در ۱۳ منطقه استان که مراکز آموزشی حوزوی مستقر هستند پذیرای دانشآموزان به صورت هفتگی و منظم باشد و گفتوگوها و تعاملات در جهت آشناسازی آنان با فعالیتهای حوزه علمیه و مباحث و معارف دینی انجام شود.
وی بیان کرد: ائمه جمعه و جماعات و روحانیون مساجد و طرح امین وظیفه دارند که نقش و جایگاه والای معلم را برای مخاطبان خود تبیین کنند و این مباحث را در رئوس مطالب خود قرار دهند چرا که به نظر میرسد توجه و دقت به نقش الهی معلمان و اینکه خداوند به تصریح سوره مبارکه الرحمن، نادیده گرفته شده یا کمرنگ است. همچنین مباحث و اهداف مورد نظر ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش که جلسات آن بهصورت منظم برگزار میشود باید در اختیار این روحانیون قرار گیرد تا در جریان مباحث باشند و با الحاق این مباحث به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، به هر بیانی که صلاح میدانند برای مخاطبان بازگو کنند.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان چهارمحال وبختياري