اگر نگاهی ریشهای و زیرساختی به شاخصهای پیشرفت کشور بیندازیم تأیید خواهیم کرد که مردان و زنانی که این زیرساختهای عظیم را ساختند یا در توسعه آن اثرگذار بودند، از کلاس درس، مدرسه و با نفس گرم معلم، تربیت یافتند و اگر بگوییم همه کشور در همه سطوح، مدیون «معلم» است، سخنی گزافه و بیراه نگفتیم.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران؛ هفته معلم مجالی است هرچند کوتاه که از «معلم» که برخی او را سنگ بنای توسعه پایدار در هر جامعهای میدانند قدردانی کنیم و یکی از برنامهها، شناسایی و معرفی معلمان نمونه و قدردانی از آنان است که سالانه در ایام هفته معلم و در سالروز شهادت معلم شهید استاد مرتضی مطهری برگزار میشود.
در ادامه این گزارش؛ مصاحبه با «نادره حمیدی» یکی از معلمان نمونه استان مازندران در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را میخوانید:
* لطفا خودتون رو معرفی کنید:
با عرض سلام و ادب و احترام نادره حمیدی هستم دبیر ریاضی شهرستان فریدونکنار و همچنین سرگروه ریاضی متوسطه اول ۲۷ سال دارم و ساکن شهرستان آمل هستم و به مدت ۵ سال است که در شهرستان فریدونکنار مشغول خدمت در کسوت معلمی میباشم.
* دستاوردهای پیشین خود را در زمینه کاری توضیح دهید.
یکی از اقداماتم در ایام کرونا و آموزش مجازی به دانشآموزان ضبط و بارگذاری ۱۰۰ فیلم تدریس مربوط به کلیه مباحث کتب ریاضی متوسطه اول در سایت آپارات جهت سهولت دسترسی دانش آموزان به مباحث آموزشی بود که صرفاً دانشآموزان با جستجوی نام و نام خانوادگی بنده در گوگل و ورود به کانال میتوانستند از فایلهای آموزشی استفاده کنند در واقع برای هر یک از این فیلمها یک کد کیو آر ساختم و در یک جدول یک صفحهای به تفکیک پایه، فصل و درس این فایلها را در اختیار کلیه دانشآموزان قرار دادم.
* بخشی از عناوین و افتخارات که کسب کردید چه بود؟
در سال جاری موفق به کسب عنوان معلم نمونه استان و همچنین معلم نمونه شهرستان در سال گذشته شدم. افتخار کسب رتبه اول در جشنواره تدریس را دارم. نویسنده کتاب آموزش ریاضی با شعر، عضو انجمن ریاضی استان، پژوهشگر برتر دانشگاه فرهنگیان استان، طراح سوالات امتحانی هماهنگ، داور جشنواره خوارزمی و نویسنده چندین عنوان مقاله در زمینه آموزش ریاضی هستم.
* توصیه شما به معلمان جوان چیست و رمز موفقیت معلمی را در چه چیز میدانید؟
پیشنهادم به معلمان جوان این است که در جهت توسعه فردی و حرفهای تلاش مستمر داشته باشند و سعی کنند همواره اطلاعاتشان را بروزرسانی کنند از هیچ تلاشی برای رساندن نفع به دانشآموزان کوتاهی نکنند زیرا دانشآموزان سرمایه اجتماعی و آیندهساز ایران اسلامی محسوب میشوند.
*چگونه میتوان معلمان را به انجام فعالیتهای فوق برنامه ترغیب کرد؟
جهت ترغیب همکاران باید به آنها انگیزههای مادی و معنوی داد از طریق تخصیص جوایز نفیس و ارزنده و یا اعطای تقدیرنامه به همکاران ساعی میتوان تا حد زیادی در ایجاد رغبت و انگیزه موفق عمل کنیم.
* صحبت یا توصیه شما به مسئولان آموزش و پرورش در حوزههای آموزشی، تربیتی و اجرایی چیست؟
به تکرار این موضوع را از همکاران بزرگوارم شنیدم که بیشترین انگیزه را معلمان فقط در سالهای ابتدای کار دارند و به مرور به دلیل موانع موجود و عدم حمایت کافی انگیزهها کمرنگ میشود توصیه ام این است که مسیر را برای دبیران جوان، مشتاق و توانمند هموارتر کنیم تا این اشتیاق ماندگار باشد.
* فعالیت قشر معلمان در حوزه اجتماعی چه تاثیری در قضاوت جامعه درمورد معلمان دارد؟
معلمان با توجه به این که بیشترین تعامل و اثرگذاری را بر روی دانشآموز بعد از خانواده دارند لازم است که برخورد بسیار خوبی در جامعه از خود نشان دهند تا منزلت اجتماعی معلم حفظ شده و جامعه نگاه بهتری به معلمان زحمتکش داشته باشد و خدایی ناکرده شان معلم زیر سوال نرود.
* چه راههایی برای انعکاس هرچه بیشتر جلوههای معلمی در جامعه پیشنهاد میدهید؟
معلم اگر به لحاظ مالی تامین شود و دغدغه معیشت نداشته باشد با خیالی آسودهتر به انجام وظایف شغلی و فعالیتهای آموزشی و پرورشی میپردازد و مسلماً بازدهی آموزش و پرورش بالاتر خواهد رفت.
* تاثیر فعالیتهای معلمان بر جامعه دانشآموزی را چطور ارزیابی میکنید؟
متاسفانه خیلی از تلاش های دلسوزانه معلمان نمود پیدا نمیکند و بر حسب وظیفه نوشته میشود اما شاید یک حرکت نه چندان شایسته از یک همکار بازخورد بسیار زیادی را خصوصاً در شبکههای اجتماعی بگیرد و این سبب میشود ذهنیت جامعه در مورد معلم آنچنان که باید، شایسته نباشد.