حسنعلی میرعبدی در دیدار با نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: توسعه مدارس علوم معارف اسلامی، مدارس شبانه روزی و هنرستان ها از اولویت های کاری آموزش و پرورش استان است.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان، میرعبدی به همراه جمعی از کارکنان اداره کل، مدیران ادارات آموزش و پرورش نواحی یک و دو زاهدان، هسته گزینش، آموزش و پرورش استثنایی و عشایر در نخستین روز از هفته معلم به دیدار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان رفت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان در این دیدار ضمن گرامیداشت یاد و خاطر استاد شهید مرتضی مطهری اظهار کرد: شهید مطهری استادی فرهیخته بود که تمام عمر و زندگی خود را وقف حوزه تعلیم و تربیت کرد و آثار این معلم والامقام موید این امر است.
میرعبدی در ادامه به تشریح برنامه های هفته معلم پرداخت و گفت: غبارروبی مزار شهدای زاهدان و شهید گمنام ۱۶ ساله آرمیده در اردوگاه فاطمه الزهرا (س)، برگزاری نشست خبری با اصحاب رسانه، دیدار با خانواده معلمان آسیب دیده از کرونا، تجلیل از معلمان نمونه در تمامی شهرستانها و مناطق استان، دیدار با معلمان و دانشجو معلمان، دیدار با خانواده معظم شهدای فرهنگی از مهمترین برنامه های هفته معلم در استان است.
وی ادامه داد: برگزاری پویش معلم خوب در شبکه شاد یکی دیگر از برنامه های این هفته است که همه دانش آموزان میتوانند با تهیه ویدیوهای ۱۲۰ ثانیه ای به معرفی معلمان خود بپردازند.
میرعبدی ادامه داد: در طرح شناسایی جلوه های ویژه معلمی در زیست بوم جدید، 13 معلم به عنوان معلمان برگزیده از سیستان و بلوچستان به مرحله کشوری راه یافتند.
وی در ادامه به بیان گزارشی از وضعیت شاخص های آموزش و پرورش استان پرداخت و گفت: با ایجاد کارگروه توسعه آموزش و پرورش استان در وزارت متبوع بسیاری از مشکلات استان در حال پیگیری است و تا کنون بیش از ۴۲ جلسه از این کار گروه تشکیل شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان در بخش دیگری بر مسئله بروزرسانی اطلاعات و مهارت های نیروی انسانی تاکید کرد و گفت: بسیاری از دوره های بدو و ضمن خدمت با هدف توسعه توانمندی های معلمان برگزار می شود که در این زمینه از ظرفیت نیروهای جهادی در برگزاری کارگاه های آموزشی استفاده شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کمبود فضای آموزشی را یکی از مهمترین مشکلات آموزش و پرورش استان عنوان و خاطر نشان کرد: میانگین سرانه فضای آموزشی در کشور ۵.۵ و در سیستان و بلوچستان ۳.۲ مترمربع است.
وی ادامه داد: با توجه به رشد فزاینده جمعیت دانش آموزی در سیستان و بلوچستان همواره با کمبود فضای آموزشی روبرو هستیم و پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۴ به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر برسد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان در خصوص موضوع بازماندگان از تحصیل نیز تصریح کرد: پراکندگی غیرمتعارف روستاها یکی از دلایل عمده بازماندگی و یا ترک تحصیل در این استان مخصوصا در میان دانش آموزان دختر است که با توسعه مدارس شبانه روزی و اجرای طرح روستا مرکزی می توان تا حدودی این مشکل را برطرف کرد.
میرعبدی ادامه داد: خوشبختانه در سال تحصیلی جدید شاهد رشد ۶۷ درصدی اعتبار و سرانه مدارس شبانه روزی بودیم. همچنین در شورای آموزش و پرورش استان ساخت ۲۸۳ هنرستان و همچنین توسعه هنرستان های وابسته به برخی دستگاه های اجرایی در استان به تصویب رسیده است.
میرعبدی توسعه هنرستان ها و رشته های مهارتی را یکی از مهمترین اقدامات برای ایجاد بستر فرهنگی اشتغال در استان عنوان کرد.
وی در بخش دیگری به توسعه مدارس علوم معارف اسلامی اشاره کرد و گفت: برای سال تحصیلی آینده سهمیه جذب دانش آموز در مدارس معارف اسلامی افزایش چشمگیری دارد.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان