معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش گفت: چنانچه در نظام اندیشه ای دانش آموزان اعتقاد به سنت عمل و عکس العمل ریشه دار شود میتوانیم رفتار سنجیده تر و مطلوب تری را از دانش آموزان شاهد باشیم.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس، دکتر مجید بذرافکن در دهمین جلسه از سلسله نشستهای فصل تحول ویژه روسا و اعضای شورای معاونین ادارات آموزش و پرورش سراسر استان، به تشریح نظام علت و معلول و سبب و مسببی پرداخته و اظهار داشت: انسان ذاتاً وقتی بر اساس تنظیمات فطرتش رفتار میکند هر اتفاقی که در اطرافش رخ می دهد بلافاصله عقل و فطرت او را به سمت کشف علت آن حادثه سوق میدهد از نوزادی حس کشف پدیده ها در نهاد ما وجود دارد و متاسفانه گاهی در اثر تعلیمات غلط از تنظیمات کارخانه خارج میشود.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش افزود: کودکی که هر معلولی او را به کنجکاوی در مورد علت وا میدارد چه میشود که در بزرگسالی اتفاق به این بزرگی یعنی جهان آفرینش را میبیند و در پی علت حقیقی آن برنمیآید!!!
بذرافکن ادامه داد: همانگونه که اگر پزشک در تشخیص علت یک بیماری به خطا رود تمام پروسه درمان بیهوده و چه بسا خطرآفرین میشود اگر در مورد پدیده های هستی به علت اصلی توجه نکنیم زندگی خود را در معرض خطر قرار داده و چهبسا دچار خسران ابدی شویم.
وی در ادامه ضمن تشریح انواع علیت، فهم در خصوص علت هستی بخش را مهم خوانده و گفت: رابطه ما با خالق هستی از نوع رابطه علت هستی بخش است. در علت هستی بخش معلول با تمام وجود به علت خود وابسته است مانند گلی که در ذهن تصور کرده ایم که اگر آنی توجه خود را از آن برگردانیم نیست و نابود می شود
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش با اشاره به سنت های الهی مانند سنت تغییر، سنت رحمت، سنت امهال و استدراج، امتحان و عمل و عکسالعمل گفت: اگر در نظام بینشی فرزندان باور به عمل و عکس العمل جای بگیرد به سمت تقلب در امتحان سوق پیدا نمی کنند. چون می دانند در صورت ارتکاب این عمل نتیجه به سمت آنها باز خواهد گشت.
بذرافکن در پایان ضمن پخش فیلمی از ماجرای اسلام آوردن یک جوان استرالیایی و اشاره به یکی دیگر از گزاره های انسان شناسی گفت: جهان آفرینش نظامی یکپارچه و سراسر آن آیت و نشانه علم و قدرت و حکمت و مهر نامتناهی خداوند است ایشان اضافه نمودند نشانه چیزی است که وجودش دلالت بر امر دیگری می کند مانند تابلو راهنمایی رانندگی که مثلا” لغزندگی جاده را هشدار می دهد. ما در تعلیم و تربیت باید به گونهای عمل کنیم که بچه ها تمام شگفتی های اطراف خودشان را آیه ای از خالق هستی بدانند و حس عبد بودن و قدرشناس بودن در وجود آنان ساری و جاری شود.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان فارس