در دیدار اعضای شورای مرکزی کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان لرستان با سرپرست اداره کل آموزش و پرورش، بر افزایش تعامل و همکاری این دو مجموعه با هدف واحد و استفاده از ظرفیت های هر دو مجموعه در پیشبرد اهداف تاکید شد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی، سرپرست آموزش و پرورش لرستان ضمن ابراز خوشحالی از حضور و دغدغه مندی جوانان و نومعلمان کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان لرستان، در دیدار با اعضای شورای مرکزی این کانون گفت: نیروی انسانی چون شما نومعلمان و جوانان، دغدغه مندی شما در حوزه تعلیم و تربیت و روحیه جهادی و انقلابی تان باعث دلگرمی بنده و تضمین کننده آینده ای روشن برای دستگاه تعلیم و تربیت استان می باشد.
رضا عزتی اظهار داشت: معتقدم نیروی جوانی در کنار خلاقیتی که شما جوانان از آن بهره میبرید، بازوی قدرتمندی است که می تواند برای پیشبرد اهداف عالیه آموزش و پرورش در راستای اجرای سند تحول بنیادین بسیار موثر باشد. لذا درب اتاق بنده به روی شما اعضای نخبه کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان لرستان همیشه باز بوده و از توانایی علمی و پژوهشی شما در مجموعه آموزش و پرورش لرستان استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: آماده هر گونه همکاری و تفاهم و تعامل با جوانان نو معلم برای کیفیت بخشی به آموزش در استان هستیم.
در ادامه دبیر کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان لرستان با اشاره به تاسیس این کانون در استان و اهمیت آن اظهار داشت: انجمن های دانش آموختگان پل رابطی هستند میان دانشگاه و جمعیتی که از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند. این به معنای حفظ ارتباط دانشجویان پس از فراغت از تحصیل با دانشگاه و کمک به تقویت بنیه و ظرفیت های دانشگاه در تربیت نیروی انسانی که در آنجا مشغول به تحصیل هستند، می باشد.
میلاد رفیعیان بیان داشت: این کانون دانش آموختگان به ویژه در مجموعه دستگاه تعلیم و تربیت بسیار میتواند مفید و تاثیرگذار باشد، چرا که دانشجو پس از فراغت از تحصیل از دانشگاه فرهنگیان به عرصه دیگری به نام آموزش و پرورش ورود میکند و همه ما از لزوم و اهمیت ارتباط موثر بین دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش مطلع هستیم، لذا ما در کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان برای تقویت ارتباط میان دانشگاه و آموزش و پرورش آماده هر گونه فعالیتی هستیم که زمینه رشد و پیشرفت کیفی نو معلمان را به دنبال داشته باشد.
سپس هر کدام از اعضای شورای مرکزی کانون و نمایندگان کانون ها به ارائه نظرات خود پرداختند که در ادامه مطالعه خواهید نمود.
محمد بخشی عبدلی، نایب دبیر کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان لرستان:
ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته از جمله، نیازسنجی در سطح مدارس و بررسی نیازهای آموزشی و تربیتی، برگزاری کارگاه های آموزشی جهت پوشش این نیازها، تهیه و توزیع بسته های آموزشی برای دانش آموزان مناطق محروم، پویش بازگرداندن افراد لازم التعلیم(بازمانده از تحصیل و تارک التحصیل) به مدرسه و… گفت: مجموعه کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان لرستان جمعی از نیروهای دغدغهمند، توانمند و با انگیزه می باشد که برای آبادانی هرچه بیشتر میهن اسلامی ایران و رشد و توسعه فردی و جمعی در جامعه از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و امروز ما با اتحاد کامل جمع شده ایم که اعلام کنیم آمادگی کامل برای هرگونه اقدام و فعالیت جهادی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی در جهت پیشبرد اهداف آموزش و پرورش استان را دارا هستیم.
افشین نوروزی، نماینده کمیته پژوهشی :
آموزش و پژوهش دوبال برای آموزش و پرورش هستند و پایه آموزش در کارگروه پژوهشی میتواند شکل گیرد. در مسائل پژوهشی در کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان استان لرستان مطالباتی داریم از جمله استفاده از پژوهشکده تعلیم و تربیت و منابع علمی آن که می تواند برای پروژه های تحقیقاتی اعضای انجمن دانش آموختگان بستر مناسبی باشد. مهیا نمودن بسترهای لازم برای نیازسنجی و پژوهش در سطح مدارس استان و برآورد نیازهای روز که به واسطه پژوهش و تحقیق و با همکاری کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش بتوانیم آنها را پوشش دهیم. استفاده از پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی اعضای انجمن دانش آموختگان در مجموعه آموزش و پرورش و بها دادن به آنها علاوه بر ایجاد انگیزه برای نومعلمان می تواند راه گشای برخی گره های آموزشی باشد. و در پایان با توجه به مسئله رتبه بندی و اهمیت کارهای پژوهشی در آن، ما در کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان آمادگی لازم برای آموزش های موثر در مسائل پژوهشی و تحقیقاتی برای نومعلمان را دارا می باشیم. چرا که در ظاهر باعث بهبود رتبه و معیشت اما در باطن سطح کیفی معلم را ارتقا خواهد داد.
مهدی بهاروند، نماینده کمیته آموزش:
بهترین مسیر جذب معلم جذب از طریق دانشگاه فرهنگیان می باشد که در سال های اخیر این مسئله به خوبی خود را نشان داده است. دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان در زمینه تولید محتوا، تولید پلتفرم های آموزشی و شاخص های آموزشی روز دنیا پتانسیل و ظرفیت بالایی دارند که با برنامهریزی مدون می توان به این توانایی ها جهت داد و استفاده کارآمدی در مجموعه آموزش و پرورش پرورش از آن داشت.
هدف ما در کمیته آموزش کانون دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان لرستان، به روز نگه داشتن معلم و کمک به ارتقای تواناییهای وی می باشد. برنامه های متنوع آموزشی و کارگاه های کارامد با همکاری دو جانبه و مهیا نمودن زیرساختهای لازم از طرف آموزش و پرورش، توسعه توانایی های معلمان را در پی دارد که هدف اصلی همه ما در مجموعه دستگاه تعلیم و تربیت می باشد.
وی در پایان به ادامه تحصیل نو معلمان اشاره کرد و گفت: ادامه تحصیل و افزایش بار علمی معلم تاثیر مستقیم بر خروجی مثبت کلاسها خواهد داشت. لذا انتظار میرود در روند ادامه تحصیل نو معلمان از طرف آموزش و پرورش اقدامات لازم جهت تسهیل سازی این امر صورت پذیرد.
محمد کولیوند، نماینده کمیته صنفی و اجتماعی :
به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت در این سند اجرا میشد وضعیت جامعه بسیار بهتر و جلوتر از امروز بود. همانطور که رهبر کبیر انقلاب فرمودند :معلمان افسران پیشرفت کشور هستند. معلم خوب چرخ کشور را به خوبی می چرخاند. ما در حرکت به سمت گام دوم انقلاب باید زنجیره بین مدرسه، دانشگاه و اقتصاد را تقویت کنیم. اما متاسفانه در حال حاضر نگاه مدرسه به کنکور و نگاه دانشگاه به مدرک گرایی است این عدم پیوستگی باعث عدم تربیت نیروی انسانی لازم برای ساختن جامعه مهدوی می باشد. امروزه سنگر ما کلاس درس است، سنگر از جبهههای سال ۵۷ به کلاس درس منتقل شده است لذا نباید با سهل گیری، این میدان را واگذار نماییم.
در نهایت تقاضایی که از سرپرست محترم اداره کل آموزش و پرورش استان دارم استفاده از نیروهای جوان و خلاق در مناصب مدیریتی آموزش و پرورش به عنوان موتورهای محرک این دستگاه عظیم و مقدس میباشد.
محمد منصوری، نماینده کمیته رسانه و فناوری:
محمد منصوری با اشاره دو کارکرد آموزش به معنی فراگیری و پرورش به معنی اجتماعی شدن گفت: بایستی ابتدا چگونگی تعریف این نهاد را در المان های جهانی جستجو کرد. منصوری افزود: اگر بپذیریم آموزش و پرورش وظیفه مدرسه است باید دید که این وظیفه چگونه صورت می گیرد تا آنچه در سند تحول بنیادین به عنوان ” حیات طبیه” و از منظر جامعه شناسان به “شهروند مطلوب” یاد شده تحقق یابد؛ و سازگاری آموزش و پرورش به چه شکل است!؟
.
مسئول کمیته رسانه گفت: تردیدی نیست که مدیران موفق به تیم رسانه سازمان خود اهمیت ویژه ای می دهند تا به خوبی از کنش ها و واکنش های جامعه خودآگاهی یابند ، انتقادات را بشنوند و از آن طریق به اصلاح رفتار و تولید محتوای خویش بپردازند و از طرفی مزیت ها و برتری های خود را به گوش مخاطبان برسانند پس با یافتن راه حل های مناسب نیاز شدید به مشاوره و تبادل افکار با اهل نظر و اولوالابصار است که درک و درایت دانایان واقع مطلب را به احسن الوجود نمایش می دهد .