دبیرکل سابق شورای عالی آموزشوپرورش طی نشستی در شهرستان میبد بر ضرورت هدایت مدارس به سمت نگاه آیندهگرا تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش یزد، «مهدی نوید ادهم» در آیین افتتاحیه نخستین دوره توانمندسازی و مهارتافزایی مدیران مدارس میبد که با حضور جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی در محل سالن طوبی میبد برگزار شد ضمن ابراز خوشحالی و مسرت از حضور در این مراسم ارزشمند؛ از زحمات و تلاشهای قابل توجه حضرت آیت الله اعرافی در جریان تدوین سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش قدردانی کرد و نقش وی در تنظیم محتوای این سند را بسیار اثرگذار خواند.
وی ضمن اشاره به جایگاه این سند، افزود: سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش بارها مورد تمجید و تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی واقع شده است.
دبیرکل سابق شورای عالی آموزشوپرورش به اهمیت موضوع ثبات مدیریت جهت پیشبرد امور اشاره و بیان کرد: فرهنگ زیبای استان یزد و شهرستان میبد شامل تدین، ادب، قناعت، سخت کوشی و میراثفرهنگی در کشور به عنوان یک الگو مطرح است.
وی با تشکر از دستاندرکاران و متولیان برگزاری این دوره توانمندسازی در میبد، افزود: همانگونه که امروز دانشگاه فرهنگیان (مراکز تربیت معلّم سابق) یک نهاد جهت آموزش نیروی انسانی و ورود آنان به نظام تعلیم و تربیت است میبایستی ساز و کار آموزش و تربیت مدیران مدارس نیز وجود داشته باشد که این دوره مهارت افزایی در شهرستان میبد جزء ابتکارات قابل تحسین است.
مشاور ارشد وزیر در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش همچنین به ضرورت بهرهمندی شرکتکنندگان این دوره از بخش آموزش مجازی و نحوه فعالیت بهتر در زمینه آموزش الکترونیک اشاره کرد.
وی، ادامه داد: مدیران مدارس به شدت نیاز به آموختن علم مدیریت و مهارتهای فنی مدیریت دارند و باید با تئوریهای مدیریت و دستورالعملها آشنا شوند و تجربه مدیریت را به دست آوردند تا دستاوردهای خوبی ارائه دهند.
کارشناس باسابقه عرصه تعلیم و تربیت؛ تعریف مدیریت از دید صاحب نظران و اندیشمندان را تشریح و اذعان کرد: مدیران در ردههای مختلف (مدرسه، منطقه، استان، کشور) باید مجهز به سطوحی از علم و دانش مرتبط باشند از جمله مدیر مدرسه که به عنوان سکاندار واحد آموزشی باید قوانین آموزشی را به خوبی بشناسد و با تسلط به این قوانین و دستورالعملها، مدیریت خود را بهبود بخشد.
وی؛ نگاه رایج به مدرسه را نگاه گذشتهگرا عنوان کرد که در آن کنکور مهم است، آموزش در محیط بسته کلاس درس اتفاق میافتد و نقش معلّم نیز انتقال دهنده اطلاعات درسی از روی کتاب به عنوان منبع است.
این مقام مسئول؛ عبور از نگاه گذشتهگرا و رسیدن به نگاه آیندهگرا را امری لازم دانست و تصریح کرد: وظیفه خطیر معلّمان و مدیران آموزش و پرورش در نگاه آیندهگرا؛ فراهم ساختن زمینه برای تقویت ابعاد گوناگون تربیت است.
نوید ادهم ضمن تأکید بر اینکه طی نگاه آیندهگرا؛ یادگیری علاوه بر کلاس درس، در محیط بیرون از آن نیز ادامه مییابد و مدرسه کانونِ تربیتیِ محله است، گفت: در این نگاه؛ مدرسه با مکانهای دیگر تربیتی محله مانند مسجد، موزه و پارک در ارتباط است و باید شرایطی فراهم آورد که مدرسه و محله از ظرفیتهای همدیگر بیش از پیش استفاده کنند و انجام این مهم کار مدیران است و معلم نیز تسهیل گر و زمینه ساز یادگیری است.
دبیرکل سابق شورای عالی آموزشوپرورش در پایان؛ آمار هدایت تحصیلی دانشآموزان استان یزد و شهرستان میبد به سمت رشتههای فنی را نیز از جمله نقاط قوت آموزشی در این منطقه دانست.
منبع: اداره کل آموزش و پرورش استان يزد