نشست خبری سرپرست سازمان مدارس ومراکز غیر دولتی وتوسعه مشارکت های مردمی به مناسبت هفته شوراهای آموزش وپرورش با اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی وروابط عمومی وزارت آموزش وپرورش ، احمد محمودزاده؛ در نشست خبری که ظهر امروز به مناسبت هفته شوراهای آموزش و پرورش در ساختمان علاقهمندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد،ضمن گرامیداشت یاد امام(ره) و شهدا به ویژه شهید سردار سلیمانی، اظهار کرد: امیدوارم تعامل دوطرفه بین آموزش و پرورش به ویژه در مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی با رسانه، در کمک به ارتقای شاخص های آموزش وپرورش، مؤثر باشد.
وی ادامه داد: باید با نگاه ویژه ای به آموزش وپرورش از جانب اهل قلم، رسانه، خبرنگاران وصدا وسیما، به همکاران فرهنگی در مورد آگاهی بخشی از ظرفیت آموزش و پرورش و بهره وری از این ظرفیت کمک کنیم.
محمودزاده گفت: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب، «نیروی انسانی» را بزرگترین سرمایه کشور قلمداد کردند و «تعلیم و تربیت» را رکن اصلی «تمدن سازی» دانستند و بر سه عنصر «تربیت و مسئولیت پذیری جوانان کشور» ،«جایگاه علم و پژوهش» و «خودسازی، جامعه سازی و تمدن سازی» تأکید کردند و توجه ویژه به موضوع تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش داشته اند و سندتحول بنیادین را نقشه راه و نسخه شفابخش آموزش و پرورش دانستند.
وی افزود: غایت تعلیم و تربیت رسمی کشور، تربیت نیروی انسانی و با برجستگیهای علمی، اعتقادی، انسانی و اخلاقی است که در سند تحول بنیادین، به تربیت نیروی انسانی تمام ساحتی و در تراز انقلاب اسلامی و آماده سازی دانش آموزان برای تحقق حیات طیبه تأکید شده است.
سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی با اشاره تصویب سند تحول در سال ۱۳۹۰، افزود: خوشبختانه ظرفیت بسیار خوبی برای این سند در حوزه های مختلف آموزشی و ساختار آموزش و پرورش و نیروی انسانی و دانشگاه فرهنگیان، ایجاد شده است.
محمودزاده با اشاره به این که نگاه ما «برنامه محور» است، ادامه داد: در قالب سختافزاری و نرمافزاری، برنامههایی را در جهت «کیفیت بخشی» داریم و تلاش میکنیم با مهندسی کیفیت در مدارس و مراکز غیردولتی با نشانگر «ارزشیابی»، توصیف وضعیت موجود را داشته باشیم.
وی با بیان این که سازمان مدارس و مراکز غیردولتی ومشارکتهای مردمی یک وزارتخانه کوچک است، اضافه کرد: یک میلیون و ۶۸۰هزار دانشآموز در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند که با در نظر گرفتن دانشآموزان آموزش از راه دور، این عدد به یک میلیون و ۸۰۰هزار دانشآموز می رسد؛ همچنین یک میلیون دانشآموز در مدارس هیأت امنایی درس میخوانند و در مجموع این سازمان، نزدیک به ۳میلیون دانشآموز را رصد می کند.
محمود زاده گفت: علاقهمندیم مدارس غیردولتی، غیرانتفاعی شوند؛ یعنی در کنار سودآوری برای مؤسسان، بحث تربیتی و آموزشی مدنظر باشد که البته اینگونه بوده است.
وی گفت: حدود ۹۰درصد از آموزشها در مدارس غیردولتی، به صورت ترکیبی است و فقط ۱۰درصد مجازی است؛ مدارس غیردولتی بستر خوبی برای آموزشهای مجازی فراهم کردند.
محمودزاده به فعالیتهای این سازمان در آموزش از راه دور اشاره کرد و ادامه داد: در آموزش از راه دور ۱۳۰هزار دانشآموز در حال تحصیل هستند.
سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی گفت: شفافیت موضوع در مسائل مالی، مهم است و خانواده باید در همان ابتدای سال بداند در سبد آموزش، چه مقدار باید هزینه کند.
وی درباره نحوه پرداخت حق الزحمه معلمان مدارس غیردولتی گفت: باید برای پرداخت حقوق معلمان مدارس غیردولتی شفافسازی صورت گیرد که ۲۵ساعت کار در هفته در مدارس غیردولتی را پیشبینی کردیم و متناسب با قانون کار انجام شود.
وی اظهار کرد: هفته شوراهای آموزش و پرورش از ۲۴لغایت ۳۰دی برگزار میشود و امیدواریم با آگاهی بخشی بتوانیم از مشارکت نهادها، سازمانها و مردم در پیشبرد اهداف تعلیم و تربیت بهره ببریم.
سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی در پایان تأکید کرد: اجرای «طرح مدرسه شیشه ای» نیز از سال ۱۴۰۱خواهد بود.
منبع: وزارت آموزش و پرورش